Bruiloft

de bruidegom

De grote dag is aangebroken. Het is zonnig weer en dat blijft het de hele dag.De dag begon met opstaan en niet al te vroeg. Eerst even sprayen en douchen en ontbijten. Ik had die nacht best lekker geslapen dus was ik niet moe. Ik had even mijn trainingsbroek met shirt aan want de trouwjurk ging pas als latste aan.
Even voor elfen kwam manon aanrijden in haar auto en samen met een filmende Ramon. We hebben eerst even koffie gedronken en daarna is Manon me om 11 uur gaan opmaken. Ik had al een soort make up tafel gemaakt in de hobbykamer zodat manon me goed kon opmaken. Om half twaalf had ik erg mooie bruids make-up op en was het tijd voor de kapper. Peter was inmiddels al richting zijn ouders huis gegaan waar hij zich mooi zou aankleden in zijn trouwkostuum. Daar waren ook Peter zijn vader, Martijn en Brenda, Hein en Natasja.
Rond kwart voor een werd Peter afgehaald met de mooie auto waarvan Jeroen de chauffeur is, om rond een uur in de middag mij af te halen.
Mijn buurvrouw Diana is kapster en heft in haar kapsalon aan huis mijn bruidskapsel gedaan. Mijn haar zat de hele dag prachtig en ik was erg tevreden met het resultaat. Ik had ook 4 witte roosjes in mijn haar. Rond kwart over twaalf was ik weer thuis en heb ik even drie lekkere broodjes gegeten en een glas karnemelk opgedronken.
Daarna heeft Manon mijn lippen gedaan en de rest van de make-up. Toen was het tijd om mijn mooie trouwjurk aan te doen. Inmiddels was de fotografe ook gearriveerd en heeft ook nog wat leuke foto’s gemaakt terwijl ik de jurk aantrok.
De jurk was zo aan en stond me prachtig. Ik voelde me echt enn prinses.
Inmiddels was het bijna een uur in de middag en Peter kwam me afhalen. Peter stond in de gang met een mooibruidsboeket me op te wachten. Ik kwam mooi de trap af en kreeg de prachtige bloemen van Peter. Iedereen kon me nu zien in mijn mooie bruidsjurk en Petr in zijn mooie pak. Samen liepen we richting buiten want daar was en rode loper nergelegd met balonnen erbij. Heel feestelijk allemaal.

de bruid

Inmiddels was het tijd om foto’s te gaan maken met Hadewijch de fotografe. De erste foto’s hebben we op de dijk gemaakt achter ons huis. Ik met mijn hakken door het gras, maar het is gelukt.
Samen met Jeroen en Ramon gingen we met de auto naar de andere plaatsen waar we Foto’s hebben gemakt. Hadewijch reed in haar eigen auto mee.
Eerst zijn we naar en moie brug gegaan in de buurt die hele aparte steensoorten heeft. Het lijkt meer op en oude burcht dan op en brug. De lokatie hierna is ietwat apart, maar is op de bouw genomen bij en groene houten bouwkeet met trap. Na deze fotolokatie zijn we naar een bedrijventerrein achter ons huis. Daar hebben we nog foto’s gemaakt bij een knalrode garagedeur en met de trouwauto van Jeroen.

de bruidsmeisjes

Inmidels was het al over drie uur in de middag en hoog tijd om naar onze Trouwlocatie te gaan Te Werve in Rijswijk. Eerst moesten we nog even naar huis om iets op te halen volgens Jeroen. Tot onze grote verassing stonden daar drie motoragenten klaar om ons naar de trouwlocatie Te Werve te begeleiden. Evert-Jan was een van de motoragenten en het was echt heel leuk om op deze manier over de weg begeleid te worden Ik voelde me net de koningin. We gingen door alle rode stoplichten en elk kruispunt werd afgezet. Zelfs hadden we eigen baan op de snelweg. Het was echt heel erg leuk. Ramon heeft alles gefilmd. Dit was een hele mooie verassing.

de auto

Toen we op Te werve aankwamen met de motoragenten en met sirenes en zwaailichten, stond iedereen ons al daar op te wachten het was zo leuk allemaal. Voor dat ik de auto uitstapte werden er ok nog leuke foto’s gemaakt. Ook hebben we nog wat foto’s gemaakt op de politiemotoren en volgens mij zijn die ook mooi geworden. Fleurtje mijn nichtje die samen met Maressa bruidsmeisje was, heeft ook nog op de motor gezeten.
De andere motoragenten moesten weer naar een nieuwe klus en zijn we verder gegaan richting alle bekenden die op het terras stonden.
Even voor vieren zijn Peter en ik even wezen wachten in een aparte ruimte voor dat de ceremonie zal plaatsvinden. We hebben nog even wat bijgepraat met de ambtenaar mevrou de Vries. Omdat mijn vader me werggaf was papa ook bij ons en ging eerst Peter de trouwzaal in en later kwam ik met papa de trouwzaal in. Spannend hoorwant er waren erg veel mensen.

de motor ... ?

De Huwelijks ceremonie kon beginnen. Alle getuigen waren er en alle familie en vrienden. Mevrouw de Vries vertelde het een en ander over de geschiedenis van huis te werve en over hoe Peter e ik elkaar precies negen jaar geleden ontmoet hebben. Ze vertelde ook warom we onze getuigen hadden uitgekozen en wat ze voor ons betekenen. Het ging allemaal vrij snel en toen was het tijd voor het JA woord. Peter en ik zeiden alltwee JA en daarna mochten we elkaar kussen. Nu waren we official voor de wet getrouwd.

ja, wij willen !

Nu was het tijd voor de kerkelijke inzegening. De Dominee Meint Wind was zo aardig om ons te willen trouwen op Te werve. Hierdoor kon de kerkelijke inzegening hier plaatsvinden en hoefde ik niet heen en weer te reizen naar de kerk. Ik was daar erg blij mee omdat het reizen me veel energie zou heben gekost. We zijn dan ook de dominee wind hier erg dankbaar voor.
De Kerkelijke inzegening was mooi en bevatte o.a. het verhaal over een mosterdzaadje dat erg klein is en later toch tot grote struik zal uitgroeien.
Peter en ik kregen de zegen en ook de rest van de gasten kregen de zegen. Eigenlijk zou dit het laatste van de kerkelijke ceremonie zijn, maar we hadden nog de ringen niet uitgewiseld. Gelukkig had de Dominee het ineen dor dus hebbe we daarna nog de ringen uitgewisseld. De ringen zaten op een mooie ringkussen die maressa en Fleur naar ons toe brachten. De Dominee heeft nog uitgelegd dat de ring rond is en geen begin en eind heeft en dat betekend eewig met elkaar verbonden zijn door de ringen.
Na de ceremonie gingen Peter en ik naar het terraas war de mensen ons konden feliciteren.

de taart

Vele mensen waren er aanwezig en kwamen ons feliciteren. We hadden afgesproken dat ik alleen handen zou schudden en niet zou zoenen om de meeste verkoudheidsvirussen te ontwijken. Peter mocht wel gewoon gezoend worden. Achter ons was een tafel met daarop een schatkist waar alle kaarten en enveloppen en kado’s ingingen. Nou we zijn flink verwend door iedereen moet ik zeggen.
Na de felicitaties was het tijd voor een drankje op het terras. Daarna kwam de bruidstaart. Het was een heerlijke taart van wel zeven lagen hoog. De taart was wit met roze rozen erop. Peter en ik sneden de bruidstaart aan en het eerste stuk was voor ons. het smaakte heerlijk. Toen iedereen taart had waren er nog maar twee stukjes over en hadden we gelukkig genoeg taart voor iedereen.
Na de taart ging de receptie voort en kon iedereen onder invloed van een drankje en hapje nog even bijpraten en kennis maken met elkaar.

de vrienden ...

Inmiddels was het tijd om nog wat familiefoto’s te maken en staan we er allemaal erg goed op.
Ergens in November zijn de foto’s klaar en dan kunnen we ze aan iedereen laten zien. Zelf hebben we vanuit onze eigen fototoestel ook al veel foto’s en ik denk dat andere mensen ook veel foto’s hebben gemaakt.
Ook zijn we benieuwd naar de filmpjes die gemaakt zijn.
Het korfbalteam van Reflex 7 waar Peter aanvoerder van is. Het team heeft ook nog en heel mooi lied ter gehore gebracht en dat vonden we erg leuk.

oma

Na de familiefoto’s hebben Peter en ik nog wat foto’s gemaakt op Te Werve zelf en daarna was ik even moe. Ik heb toen ook even op terras gezeten en kregen we een Amuze. Dat is een soort tussen hapje voor dat je aan de maaltijd begint. Het was een soort koude spaanse soep in een borrelglaasje en smaakte erg lekker.
Inmiddels was het al half 8 en tijd om te gaan dineren met zijn allen. In de trouwzaal waren negen tafels gedekt en hebben we plaats genomen aan een tafel in het midden. De tafels waren rond en we hadden geen tafelschikking en kon iedereen zitten waar die maar wilde.

de zussen

We hadden dus een heerlijk zeer luxe Italiaans buffet. Eerst het voorgerechten buffet. Het zag er prachtig uit en er was een grote spiegel met daarop carpacio en die was erg lekker. Er was parma ham, kruideboter met stokbrood en pastasalade en nog veel meer.
We gingen aan onze tafel zitten en op tafel stond een mooie kandelaar met daaromheen drie vaasjes met roze roosjes.
Toen iedereen het voorgerecht had hebben we getoost en heeft mijn schoonvader Kees een hele mooie speech voorgedragen.

italiaans buffet

Na het voorgerechten buffet kwam het buffet van de hoofdmaaltijd. Peter en ik mochten weer als eerste. Het zag er wederom prachtig uit en was er weeer allemal lekkers. Onder andere parelhoen met paprikasaus, twee soorten lasagna, pasta salade, tortolinniepasta en ook nogallemaal lekkere vis soorten en vlees soorten. Ik eb van alles wat geproefd en ik zat toen al aardig vol.
Het eten was erg gezellig en iedereen ging ook gezellig van tafel wisselen. Zo spreek je gezellig meerdere mensen.
Toen ik volgegeten was van het hoofdmenu heeft mijn moeder een mooie speech voorgedragen.
Daarna kwam het toetjes buffet en gingen Peter en ik met al redelijk gevulde buiken naar het luxe toetjes buffet. Er stonden erg veel soorten toetejes. We hadden een witte chocolademousse bakje, met een stukj ijstaart en een stukje chocoladesoesjes taart. daarbij nog een klein milshake e nog een kleine bosvruchten bavarois en iets met citroenijs erin. Ook was er nog apfelstroedel, maar die kon ik niet meer op en plofde ik zowat uit mijn bruidsjurk.
Daarna was er ook nog koffie.

bruidsboeket

Om half elf was het feest afgelopen en heeft Peter ook nbamens mij iedereen erg bedankt voor hun komst met een mooie speech. In de speech hadden we een lied voorgelezen van Guus meeuwis, waarvan we de CD vaak gedraaid hebben tn steun aan gehad hebben afgelopen maand. Er stonden in de tekst dingen die wel erg toepasselijk waren op ons.
Daarna gingen we naar huis en zijn we door mijn schoonouders Kees en Els naar huis gebracht. Toen we thuis kwamen waren we best moe, maar wilden nog niet gelijk gaan slapen. We hebben nog even wat gedronken en bijgekletst over onze onvergetelijk mooie trouwdag.
Daarna gingen we naar boven. Tot onze verrassing was onze slaapkamer erg mooi versierd met slingers en balonnen en met rozenblaadjes op bed. Ook hebben we een mooie grote kaart gehad van Brenda en martijn. Ook waren en tasjes met lekkere snoepjes en er was een pretpakket voor in bad met allemaal lekkere badprodukten. De volgende morgen hebben we deze bad produkten gelijk uitgeprobeerd.
We zijn toen lekker gaan slapen en droomden over onze prachtige bruiloft.

Peter en ik willen iedereen nogmaals heel erg bedanken voor hun komst om met ons deze mooie dag onvergetelijk te maken.