Umc controle

Het is inmiddels dinsdag morgen en schrijf wat ik gisteren heb gedaan.
Gisteren moesten Peter en ik vroeg op. Om half 7 eruit en douchen. Ik moest namelijk om half 8 weg om op tijd om half 10 in het UMC te zijn. We reden iest over half 8 weg en het was inderdaad erg druk op de weg. veel 50 km/h rijden en dan weer naar de 80 en dan weer iedereen remmen en weer 50 rijden. Soms even stilstaan en dan weer optrekken. Gewoon een drukke maandagmorgen op de A12.
Om kwart over negen kwamen we netjes aan en werden gelijk geholpen en eerst hadden we een gesprek met de longtransplantatie verpleegkundige. Om 10 uur moesten we naar de longtransplantatie arts en dat ging ook prima.
Daarna moest ik longfunctie blazen en vetmeting doen. Bij de longfunctie moesten we nog even wachten opdat het een betje uitliep. Ik had alleen niet zo heel goed geblazen. Ze hebben daar altijd haast ofzo, als je nog niet maximaal uitgeblazen hebt dan roepen ze al dat je weer in moet ademen. Ik doe gewoon hoe ik het zelf het beste vind. Mijn VC inhoud was 1.90 liter en 55% en mijn FEV1 was 0.77 en dat is 26%.
VC is maximale hoeveelheid lucht die je in kan ademen en uit kan ademen en de die andere de FEV1 is een meting die meet hoe hard je in een seconde kan uitblazen. Dan adem je dus heel diep in en dan zo hard mogelijk uit. Bij mensen met gezonde longen is die meestal 100% of meer en bij mij was die maar 26% . Dat is best weinig ten opzichte van gezonde longen.
Daarna moest ik de vetmeting doen. Het stelt weinig voor, je krijgt een plakker op je rechter voet en pols en dan meten ze door hoeveel vet, vocht en spiermassa je hebt. Ondertussen hoorden we vanuit de andere longfunctie kamers allemaal geluiden die met longfunctie blazen te maken hebben en Peter en ik zaten daar nogal melig over te doen.
Na dit alles moesten we naar de dietiste en die concludrrde dat alles goed was en dat ik een beetje minder vet had als vorige keer en wat meer spiermassa. Volgens mij was ze wel erg tevreden.
Na de dietiste hadden we een gesprek met een maatschappelijk werkster en het was meer een soort kennismaking en gezellig vertellen hoe het gaat dan dat ze echt iets voor ons kan doen. We hebben onze zaken goed geregeld en hebben we daar geen hulp bij nodig.
Over vier maanden ergens in Augustus moet ik weer terug komen en dan hoop ik net zo goed te zijn als nu en niet verslechterd te zijn. We hebben nog een lekker broodje gegeten daar en wat gedronken en toen zijn we richting huis gereden.
Op de weg was het lekker rustig en goed weer en waren we in drie kwartier weer bij huis.

Peter moest nog even naar stadsdeelkantoor om zijn rijbewijs te verlengen, maar we waren net te laat ze waren net gesloten. Nu gaan dinsdagmiddag maar daar heen.
Peter en ik zijn nog even naar een mooie trouwlocatie gereden en hebben gevragd of daar op een bepaalde datum plaats was. Nou dat was er en nu hebben we zondag een afspraak om het een en ander vast te zetten voor de bruiloft.
Als trouw datum hebben we nu 22 september 2005.
Dit is een speciale datum voor ons omdat we dan 9 jaar samen zijn en dat vierde we ook altijd op deze datum.
Ik ben erg blij en zit nog steeds op een roze trouw wolk.

Peter en ik moeten nog even een gastenlijst samen stellen zodat we ongeveeer het aantal personen weten die komen, maar dat gaat wel lukken.
Peter heeft een mooie soort lijst gemaakt in de computer van wanneer we wat moeten regelen voor de trouwerij.
De dagindeling weten we ook al en we vorderen steeds meer met onze plannen.

Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we lekker in de tuin gezeten in de zon. Peter heeft allemaal oude dorre planten gesnoeit en weggehaald en ik heb lekker uitgerust. Daarna heb ik Chicken tonight Hawai gemaakt, maar het smaakte niet zo lekker. Tja dat heb je soms. Ik had rijst van Albert Heijn merk, maar Lassie rijst smaakt toch beter. Ik denk dat Peter en ik soms meer trek hebben in iets pittigs dan in zoetzuur eten.
Daarna zijn we nog even langsgegaan bij Rogier en Barbara die een hele mooie gangkast gemaakt hebben waar de meterkast ook zit. Het stond echt heel mooi alsof het zo hoorde.
We hebben verteld over onze trouwdatum en over onze plannen en het was gezellig.
Rond 10 uur waren we weer thuis en zijn we naar bed gegaan. Ik was wonder boven wonder niet eens zo moe. Komt vast door het mooie weer.

Straks ga ik me aankleden en eten en dan moet ik vanmiddag eerst gezellig naar manon, dan longfunctieblazen en weer op controle bij mijn eigen longarts. Dan moet ik naar huis om Peter op te halen om bij stichting welzijn een rolstoel uit te zoeken. Dat moest samen met Peter en dan hebben we weer alle medische dingen gehad.
Ik schrijf vanavond wel hoe het was.


One Response to “Umc controle”

  1. Maikel Says:

    He Pascale!
    Leuk dat jullie gaan trouwen. Tante Marijke heeft me het adres van je weblog gegeven. Vindt het wel leuk dat ik zo eens kan zien hoe het met jullie gaat. Groetjes,
    Maikel.

Leave a Reply