Appeltaart.

Het is nu zaterdagmorgen en ik schrijf over gisteren. Ik moest om 10 uur bloed laten prikken. Ik had daar afgesproken in de grote hal met iemand die bij het onderzoek betrokken is, maar die stond natuurlijk bij de bali in de hal van de poli. Ik ben haar maar tegemoet gelopen en vanaf daar weer terug naar de prik kamen. Het valt me op dat sommige jonge mensen best vlot lopen en ik ze niet bij kan houden dan zeg ik dat natuurlijk ook en dan gaan ze wel wat langzamer lopen. Ik verbaas me er zelf over dat ik haar wandeltempo niet bij kom houden.
Het bloedprikken ging erg goed dit keer. De twee bisjes vulde zich prima en ik heb er bijna geen blauwe plek aan over gehouden. Ik ben daarna gelij weer weggereden.
Ik ben toen naar de Gamma gereden en heb even gekeken naar een bizettafeltje voor in de tuin, maar deze was veel te grot. Ik heb een veel kleinere nodig.
Ook liep ik nog even bij de buitenverlichting en de WC brillen. Ik zag 4 leuke en kon niet kiezen. Peter en ik gaan samen wel een keer kijken en dan kan hij ook zeggen wat hij de mooiste vind.
Zonder iets te kopen liep ik dus de Gamma wer uit om vervolgens nog even naar de geranium kas te gaan. Daar aangekomen hadden ze er niet erg veel meer. Maar ik heb toch nog mooi kunnen kopen. Al onze andere geraniums zijn erg dood door de anti luis die Peter erop heeft gedaan, daar konden de gehele plant niet tegen.
Ik heb ze gisteren alleen niet in de bakken gedaan omdat het bleef regenen en dan wordt alles zo modderig. vandaag schijnt de zon en ga ik ze er straks even in zetten. Toen ik thuis kwam heb ik alvast een begin gemaakt met de appeltaart. Ik heb alvast de appels geschild en de klokhuizen verwijdert.
Daarna reed ik weer richting ziekenhuis om voor de tweede keer bloed te laten prikken. Toen de vrouw die de bloedafname deed de stuwband omdeed begon de plek waar vanmorgen geprikt was drie uur terug weer te bloeden. Dus ze zei dat i mijn bloedstolling eens na moest laten kijken. Ik heb inderdaad veel blauwe plekken van het insuline spuiten op mijn benen en ook gaan kleine vingerprikjes die ik heb van het meten van mijn bloedsikers niet snel dicht. Soms kan ik dan na een paar uur gewoon weer een druppel bloed uit het zelfde gaatje persen en nog een keer mijn boedsuiker meten. Dit doe ik ongeveer 4-6 keer per dag.
Na het bloedprikken ben ik nog even langs Annet geweest en heb nog even bijgekletst. Daarna ben ik naar huis gegaan en heb ik de appeltaart af gemaakt. Hij is goed gelukt en smaakte heerlijk. Vrijdagavond heeft Peter een hele leuke vakantie foto dvd op de computer gemaakt met muziek en geluidseffecten erbij. Ik lag pas om 1 uur in bed en Peter kwam rond twee urr pas slapen omdat de DVD nog best veel werk was. Het resultaat is erg mooi geworden.

Leave a Reply