Tandarts

Vanmorgen was ik al vroeg op omdat Peter dat ook was. Om 7 uur stond ik dus thee te maken. We hebben gezellig thee gedronken en ik had mijn Fosemax ingenomen. Dit is een medicijn tegen botontkalking dat ik een maal per week op nuchtere maag moet innemen en dan een half uur niks eten en ook niet mag gaan liggen. Dus om half 8 dronk ik mijn koppie thee leeg en ben darna gaan ontbijten. Om iets voor half 8 kwam de zuurstof man mijn grote tank weer bijvullen. Dat was zo geregeld. Daarna ben ik nog even in bed gekropen tot half 10.
Ik was nog wat moe en ben de laatste dagen wat meer moe als anders.gewoon minder fit. Ik ben toen gaan sprayen en douchen.
Om 12 uur ben ik de trouwfoto’s van de Collega van Els gaan terug brengen naar de school waar Els werkt. Daarna heb ik mijn mooie jasje afgehaald van de naaisalon de oranje schaar waar ze de mouwen heel mooi korter hadden gemaakt. Ze hadden er erg veel werk aan gehad en het was heel mooi gedaan. Nu past het wel goed en zijn de mouwen de goede maat.
Daarna ben ik nog even naar het tuincentrum gereden en heb ik nog twee zakken cacao snippers gekocht voor de rest van de tuin. Hiermee is dan de rest van de bodem te bedekken in de tuin. Het staat netjes, komt weinig onkruid door en katten piesen en poepen dan niet voortdurend in onze tuin. Zij vinden die cacao snippers namelijk niet lekker ruiken en zitten.
Toen ik thuis kwam was ik best moe en heb ik eve lekker op de bank gelegen. daarna heb ik Sabine even gebeld om te vragen hoe haar verhuizing is gegaan en hoe het nieuwe huis is. Halverwege het bellen stond Peter ineen in de gang en schrok ik me rot. Ik dacht namelijk dat hij pas drie kwartier later zou thuis komen. We moesten namelijk vandaag om half vijf bij de tandarts zijn. Best eng want ik zou misschien en zenuwbehandeling krijgen met die kies. Maar gelukkig hoefde het niet. Ik heb ook geen last van die kies en eigenlijk ben ik bang dat alles wat je eraan doet me juist tegn zal staan. Een nieuwe vulling erop betekend dat die erover een paar weken wer afvalt en dan wer vernieuwd moet worden. Zenuwbehandeling, tja zinvol?? Misschien kroon of gewoon de kies trekken en dan heb je er geen last meer van.
Ik moet gaan bedenken wat ik wil het moet wel voor mijn transplantatie maar dat duurt vast nog wel 2 jaar. Ik twijfel tussen een kroon of gewoon die kies trekken.
Ik weet het nog niet. Bij Peter zijn tanden was alles goed. We moeten u samen een keer naar de mondhygieniste.
Ben ik nog nooit geweest en zal wel pijnlijk zijn. Wel poets ik altijd netjes en doe aan flossen.
Gelukkig heb ik een hele ardige tandarts die zelf mij de beslissing laat over wat ik wil met die kies. Het is namelijk zo dat het belangrijk is dat er geen ontstekingshaarden mogen zijn in het gebit want na mijn transplantatie kan iedere ontsteking gevaarlijk zijn.
Na de tandarts heb ik Peter weer op et station gezet want hij had een afscheids borrel op het werk van een collega en wilde er graag naar toe. Hij had van iets over vijfen de trein en kon dan mooi de borrel van half 6 halen. Peter drinkt dan nooit alcohol hoor hij houd het lekker bij cola light.
Wel is er vast biitterbal garnituur en flammetjes ofzo.
Na dat ik Peter had afgezet ben ik naar huis gereden en heb even TV gekeken naar een lekker kookprogramma. Ik heb toen ook de oven aan gezet en had nog een schaal lasagna van eergistren. Ik heb de helft opgegeten en het was erg lekker. Verder had ik de vaatwasser uitgeruimd en de was gedaan.
Daarna was het zeven uur en ben ik muffins gaan bakken. Het is heel simpel met zo een pak met vormpjes er al in. Je doet het beslag in de kom, doet er 1 ei bij en 100 ml water en 100 ml zonnebloemolie en even goed roeren en klaar is keer. Ik heb zelf het beslag in twee helfden verdeeld en in de ene helft heb ik chocolade hagelslag gedaan en gehakte gemende noten. In de andere helft van het beslag heb ik kaneel gehakte rozijnen en stukjes appel gedaan. Toen 17 minuten in de oven en toen had ik 12 heerlijke muffins die we o.a. morgen gaan opeetn als Brenda komt met de foto’s. Els komt dan ook gezellig.
Ook belde mijn moeder nog gezellig vanuit Oostenrijk en ze gingen vandaag weer naar Duitsland en dan weer richting Nederland. Ze hadden nog niet zulk mooi weer, maar het wordt wel steeds beter. Alles was goed met ze.
Het wordt morgen mooi weer en dan kunnen we ook vast heerlijk in de tuin zitten.
Ik heb nu net zitten sprayen en typen en ga zo weer naar beneden om te zien of Peter er al aankomt en om gewoon even lekker TV te kijken.
Peter belde net dat ie om half 10 thuis komt. Hij zal wel moe zijn. Maar morgen middag is ie lekker vrij en hebben we een leuke middag.
Morgen schrijf ik weer.

One Response to “Tandarts”

  1. sandy Says:

    he pascale,
    Jeetje wat komt die zuurstof man van jou achterlijk vroeg zeg…Gelukkig was je al uit bed…Tja je hebt je natuurlijk maar te schikken, anders zit je zonder. Die van mij komt meestal tussen 12 en 14 uur. Maar je kunt er nooit een touw aan vast knopen. de groetjes en ik lees wel een volgende keer weer wat je beleefd hebt.
    sandy

Leave a Reply