Een zondagmiddag in de zon.

Zo, na twee weken mocht ik deze zondagmiddag naar huis en dar ben ik blij mee. Afgelopen weken ben ik effe flink ziek geweest en ook veel benauwder. Ik had een nieuwe infectie in de longen omdat ik eigenlijk voor alle antibiotica resistent ben duurde het even voordat ik weer een beetje sterk genoeg ben om een paar uur naar huis te gaan. Ik ben nog niet fit genoeg om een weekend naar huis te mogen, maar ik denk ook niet dat ik dat ook nog kan dus blijft het bij een zondagje naar huis en hier ben ik ook al heel blij mee.

Zoals jullie lezen gaat het dus nu weer een stukkie beter met met als twee weken terug. Maar al met al ben ik nog steeds langzaam achteruit aan het gaan. Ik kan net douchen met verpleging en ongeveer 4 of 5 stappen zetten. Zelfs bij omdraaien in bed kost me flink wat zweet en kracht. Ook heb ik een problemen met infusen prikken want mijn vaten zijn op en krijgen de goede artsen er geen infuus meer in. Nu is t idee om een infuus in mijn nek te doen, maar dat wil ik toch niet. Door het niet krijgen van colistine door t infuus blijft dit nu wel veel langer zitten en heb ik alleen de fortum door t infuus en hierbij blijft zo een infuus wel minstens een week zitten en dan hoef ik geen infuus in mijn nek. Maandag hier weer over overleggen.

Afgelopen weken heb ik veel mijn familie om me heen gehad om me te verzorgen en dat was erg fijn. Ook Hennie gezellig geweest en heb ik weer heerlijke aardbeien gehad en heerlijk opgegeten. Dank je Hennie.

Ook wil ik iedereen bedanken voor de vele mooie kaarten en ik ben begonnen om ze op t raam te plakken en op de gordijn rail ik kom kaarten ophang plaats tekort. ik heb onderhand wel al rond de 240 kaarten.

Peter heeft een hele mooie spijkerbroek voor me gekocht en dat was nodig omdat ik weer een maat groter had. Dat komt omdat ik meer vocht vasthou en onderhand 64 kilo ben en dat is 14 kilo meer als normaal. Het is allemaal vocht en iets meer vet doordat ik veel minder beweeg als normaal. Toch eet ik normaaal en ook veel fruit omdat chips en chocola (die ik dus niet eet) me te dik zou maken.

Vandaag om 12 uur kwam Peter me halen en had ik wel tot 10 uur uit geslapen. We zijn naar huis gereden en konden gelijk lekker in de zon in de tuin zitten. Kees en Els kwamen ook gezellig bij ons koffie drinken en het was zelfs warm in de zon in de tuin. Daarna zijn we even middag gaan eten en dat was gewoon lekker brood. Peter heeft ook nog het gras gemaait. Nu ben ik aan het typen op de laptop en verder heb ik nog niks gedaan vandaag, maar ik hou me zeer rustig. Peter is aan het leren voor zijn tentamen en autorace staat op. Op het moment gaat ook mijn linkeroog acheruit en vandaar de typfouten ik zie het niet zo scherp meer door die staar in mijn ogen, lezen gaat ook steeds minder dus ben ik blij met mijn luisterboek. Ik ga even alle leuke weblog reacties lezen. Tot schrijfs en liefs van Pascale.

6 Responses to “Een zondagmiddag in de zon.”

 1. rogier Says:

  Hee pascalle,
  leuk om te lezen dat je toch weer een daggie naar huis kon. We dachten dat je echt altijd op je ‘hotelkamer’ mocht blijven zitten, maar thuis is toch een stuk beter. We hopen echt voor je dat er snel nieuwe longen komen, want dit is echt hoog nodig. Ik bel morgen even om gewoon ff te kletsen.

  Groetjes,
  Rogier

 2. Yvonne Says:

  Hoi Pascale,

  Fijn dat je in elk geval een paar uurtjes naar huis kon en in je eigen tuin kon zitten. Je geduld wordt wel op de preof gesteld zeg. Hartstikke goed van je dat je het zo goed volhoudt. Ik hoop dat je niet verder achteruit gaat, maar juist een pietsje vooruit zoals afgelopen dagen. En dat dan je geduld enorm wordt beloond!
  Veel sterkte weer, houd vol.
  liefs Yvonne

 3. Jose Says:

  Hoi Pascale,

  Fijn dat je toch vandaag nog naar huis kon. Wel balen dat alles zo achteruit gaat.Het zal vast niet lang meer duren voordat er longen voor je zijn. Volhouden hoor!!
  We denken aan je.

  Groetjes van José

 4. Marcia Says:

  Hey Pascale,

  Goed weer een update van jouzelf te lezen; lekker even thuis! Dat zal je vast goed doen. Hier in Katwijk denken we nog steeds veel aan je, en hopen iedere dag een beetje meer op die nieuwe longen.
  Ben blij dat je vandaag toch even van het zonnetje en van thuis hebt kunnen genieten. Heb je vast weer even een shotje energie van gekregen!:)

  Laat je nog maar lekker verzorgen en vertroetelen door je familie;) We denken aan je!

  Liefs,
  Marcia

 5. JAAP Bal Says:

  Ik ben ook nog steeds niet geholpen. Sterkte in Leiden!
  Groetjes, Jaap (UMC St.Radboud, Nijmegen).

 6. corinn Says:

  lieve pascale,
  We blijven voor je duimen en al het goeds hopen voor jouw!!!!Heel veel liefs Henk, Corinn en Tim

Leave a Reply