Koninginnedag 2005

Vandaag is het koninginnedag 2005. Vanmorgen haden we een heerlijk ontbijt met croissants en koninginnehagelslag dat wordt verkocht in een blikje met een afbeelding van Bea erop. Het blikje is in allerlij supermarkten te koop en bevat oranje en bruine hagelslag, die lekker is op brood of kracker.
Rond 12 uur was het hier bij ons gestopt met regenen en gingen Peter en ik richting Delft. Het eerste wat we dachten was, ojee waar gaan we parkeren. Maar geluk was aan ons enwe hdden een goede parkeerplek vlak bij het centrum.
Op de grote markt waren bloemenstalletjes en was er en groot podium waar kinderen leuk dansden en zongen. Rondom de oude en nieuwe kerk en langs de grachtjes in Delft was er vrijmarkt met gewone kramen met oude zooi en kinderen die hun speelgoed verkochten. Het was er reuze gezellig en niet te druk. Je kon gewoon rustig slenterend langs alle kramen en er waren ook allemaal leuke terrasjes waar je lekker kon zitten.
Peter en ik hebbe erst en uur rondgelopen en zijn daarna en uur op terrras gaan zitten en dronken we koffie e fris. het was erg gezellig. Voor het terras werdt een band opgebouwd die later die middag daar zou gaan spelen. Eigenlijk vond ik het vandaag echt heel erg leuk en leek het op koninginnedag in Amsterdam zo en 18 jaar geleden. Toen was koninginnedag in Amsterdam nog niet zo een groot en commerciel fest en was het nog leuker. Toen bestond ook de house enzo nog niet. Ik herinner me zelf dat ik met een paar meiden van de mavo met koninginnedag door Amsterdam liep op de vrijmarkt van toen en dat was toen nog niet zo druk, maar wel hel gezellig, we zwingden mee met de jaren 80 muziek en Doe Maar. (Weet je nog Manon Belle Helene van Doe Maar op t leideseplein).
Zo gezellig was het vandaag ook in Delft. Het grote verschil is nu dat ik nu wel veel sneller moe 33 jaar oud ben, longen stuk zijn en mijn benen erg moe waren en ik morgen vreselijke spierpijn krijg omdat ik erg veel heb gelopen vandaag. Als je volgend jaar denkt, wat ga ik ens doen met koniginne dag nou dan raad ik jullie Delft aan. Ook hebben we nog een antal leuke kaarten voor Martijn gekocht zodat hij lekker veel post krijgt dat vind hij vast wel leuk.
Na het terras zijn we wer naar de auto gelopen en zijn we naar huis gegaan. Thuis heb ik lekker in de tuin gezeten. Kes en Els zijn ook nog gezellig langs geweest en hebben ons nieuwe vloerkleed gezien.
We hebben als avondeten pizza gegeten in de tuin en daarna koffie met jawel een oranje tompoes en die smaakte erg lekker.
Straks ga ik mijn zere bovenbeen soieren even relaxen in bad en ik hoop dat jullie ook zo en onwijs leuke dag hadden.
Groetjes pascale.

Leave a Reply