Weekendje Limburg

Afgelopen vrijdag hadden we een lang weekend Limburg voor de boeg. Om 11 uur in de vrijdagmorgen reden we naar Peter zijn ouders, daar waren ook Martijn en brenda. We zijn toen met zijn allen naar limburg gereden. het was af en toe wat druk op de weg en onderweg hebben we nog even gestopt bij een wegrestaurand waar we even middag gegeten hadden en wat gedronken hadden. Els had heerlijke broodjes voor ons klaargemaakt en die smaakte goed. Na de stop zette we onze reis voort naar Limburg richting Hoog Vaals. Daar kwamen we aan rond een uur of half drie en kregen de sleutel van Huisje 13. Dit is een mooi 6 persoons huisje met beneden een slaapkamer en boven twee slaapkamers.
Het was ook heel mooi weer zon en 20 graden. We zijn lekker meteen in de zon gaan zitten op het terrasje bij het huisje en hebben daar koffie en thee gedronken. Peter, kees, martijn en Brenda zijn gelijk het zwembad gaan verkennen en els en ik bleven bij het huisje. Ik was best moe van de reis en had alleen lees energie over. In de avond aten we heerlijke macaroni en hebben we nog even gekeken in het gebouw waar de bowlingbaan was en het zwembad en hoe het er daar uitzag. Eigenlijk wilde we gaan midgetgolven, maar het werdt al te donker, dan zie je de balletjes niet meer.
Daarna weer terug en hebben we heerlijk geslapen. Bij aankomst was er een goeie zuurstof tank neergezet en kon ik lekker genoeg zuurstof nemen en het was gewoon goed geregeld. daar ben ik best blij om voor de volgende keer als we daar heen gaan.
Op zaterdagmorgen werd ik wakker van de vogeltjes buiten en zag ik het langzaam lichter worden. Daarna weer even in slaap gevallen. Na het ontbijt met lekkere broodjes en croissantjes gingen we een plan maken over wat we gingen doen die dag.
We gingen eerst naar Margraten waar een Amerikaanse begraafplaats is met allemaal van die witte kruizen. Best indrukwekkend. Daarna zijn we naar Maastricht gegaan. Ik had weer geluk met parkeren. Ik kon op het Vrijthof parkeren met mijn invalide parkeerkaart en het kosstte me niks. Daarna zijn we nog even gaan wachten op een bankje totdat de andere Corsa ergens in een parkeergarage geparkeerd was. We zijn toen lekker op terras gaan zitten en we bestelden Vlaai. Heerlijke aardbeienvlaai met thee.
Het was lekker op terras in de zon. Na een tijdje gingen Peter en ik en Els mee met de rondvaarttram die door maastricht heen rijd. Het was een belgisch schattig voertuigje met twee wagonnetjes. Wij zaten in de achterste wagon.
Na een uur waren we weer terug en zijn we nog even een leuke Life stijl winkel in gedoken en zagen allerlei leuke dingetjes, maar we hebben niks gekocht omdat je er dan zo mee moet slepen.
Daarna zijn we weer lekker op terras gaan zitten bij het Onze lieve vrouwen plein.
Daarna weer naar het landal huisje gereden via een hele mooie mergelland fietsroute door hele mooie natuur. In de avond zouden we gaan gourmetten. Maar tussen 5 en 6 uur was er geen gourmet pakket gebracht. kees is erachter aan gegaan en toen is het toch nog goed gekomen. We hebben gezellig heerlijk gegourmet en het is een leuke avond geworden. Na de afwas zijn we koffie gaan drinken en hebben we een leuke DVD gezien van Nahib nogwat die een leuke stand up comedian is. We hebben lekker gelachen.
daarna lekker naar bed en goed geslapen. de volgende morgen hebben we weer lekker ontbeten met gekookt eitje en croissants. Wel luxe hoor al dat lekkers. daarna gingen Martijn en brenda naar het drie landen punt en naar grotten in Maastricht en Peter wilde mij het boscafe het hijgend hert laten zien. natuurlijk met een speciale bedoeling, maar dat wist ik natuurlijk toen nog niet.
Kees en Els hebben het park rondgelopen. Rond een uur of drie waren we weer terug en hebben we het mooie nieuws aan Kees en Els verteld.
Wat later kwamen martijn en brenda terug en hebben we met zijn allen nog even gegolft. het was even ballen rammen in de driving rance.
Wel erg leuk om te zien. martijn kon ze het verste weg schieten. maar de club was niet groot genoeg dus had martijn een grotere gevraagd met een bolling erop. Nou die golfballetjes gingen erg ver en ben benieuwd of ze nog wel ergens terug te vinden zijn.
Hier hebben wqe ook foto’s van gemaakt.
Na het golfen zijn we heerlijk uit eten gegaan en hebben we een thema menu gegeten alleen was er geen thema. Het was gewoon een familie buffet. Wel erg lekker en veel keuze. Eerst nam ik een voporgerecht dat bestond uit stokbrood met kruideboter, garnaaldjes en andere vis, lekkere ham en een paar stukjes tomaat.
Daarna gingen we aan het hoofdgerecht dat was paella met vis en stukje varkenshaas. daarna het toetjes buffet waarvan ik alles geproeft heb inclusief bessensaus strooinootjes en gekleurde spikkels, maak niet uit door elkaar smaakte het ook lekker.
Er was nog veel meer keuze, maar mijn buik zat vol. Daarna hedden we nog koffie. Toen alles op was en iedereen bomvol zat zijn we terug gegaan naar het huisje en gingen Martijn en brenda en kees en Els terug naar Rijswijk. Hun mooie lange weekend zat erop. Peter en ik bleven tot maandag. Zondag avond hebben we nog even in bad gezeten en zijn we vroeg gaan slapen omdat Peter en ik erg moe waren.
De volgende morgen zijn we spullen in gaan pakken en reden we om elf uur richting Almere. Rond eenen kwamen we daar aan en hebben we gelijk middag gegeten bij papa en mama in hun mooie nieuwe Flat. Ja ze zijn echt verhuisd en de flat is erg gezellig en mooi. Mam moest nog even naar de tandarts en die had weer iest moois gemaakt. We hadden een kadootje voor ze meegenomen. Twee etsen van bekende plaatsen in Hoorn waar ze toch 15 jaar gewoond hebben. De ene ets was de waag en dat is bij het haventje en de andere ets was het museum op de rode steen plein in Hoorn. De etsen krijgen nog een mooi plekje in de nieuwe flat.
We konden toen gelijk aan papa en mama vertellen over onze huwelijks plannen en later in de middag kwam Stefanie om dat ze van manon had gehoord dat ik een leuk nieuwtje te vertellen had. Heel schattig is dat mijn nichtje Fleur van 7 jaar hoorde dus ook dat ik een leuk nieuws te vertellen had en toen had Fleur gezegt, oh dan heeft ze vast nieuwe longen. Ik heb hier erg om gelachen.
Natuurlijk worden mijn nichtjes Fleur en Maressa mooie bruidsmeisjes.
’s avonds hebben we lekker gegeten bij papa en mama en daarna weer richting huis gereden. Ik was erg moe en mijn benen deden erg zeer. Nu nog.
Vandaag is het uitrust dinsdag en dat had ik zeker nodig. Ik heb lekker gelezen en niet veel gedaan. Vanmiddag ben ik alleen even boodschappen wezen doen voor het avond eten.
Dat viel me best zwaar en gelukkig was ik ook zo weer thuis. Juist als ik iets ga doen dan merk ik pas hoe moe ik nog ben. maar ja het was een fantastisch weekend met veel zon en dat zullen we niet meer vergeten.
Foto’s volgen nog, maar ik weet even niet meer hoe ik ze op de site krijg, dus dat is een klusje voor Peter.

One Response to “Weekendje Limburg”

 1. Jan Libert Says:

  Hallo Pascale,
  Leuk zo’n weblog. Ik zit er zelf ook wel eens aan te denken om er een te maken. Schijnt tegenwoordig aardig populair te zijn. Ik probeer hier binnenkort eens wat meer info over te bemachtigen. Ik ben wel geabonneerd op een computertijdschrift.
  Je hebt een heleboel te schrijven, en ik ben er dus nog niet toe gekomen om alles te lezen. Je nieuws over je aanstaande trouwen overweldigde mij wel. Ik zit hier eerlijk gezegd wel met een paar natte ogen achter mijn bureau op mijn werk. Hartelijk gefeliciteerd hiermee alvast. En dat geldt uiteraard voor jullie beiden.
  Toch nog even een klein pietluttigheidje over jullie mooie blog: de verhalen zijn zo uitgebreid en mijn ogen al wat minder. Misschien is het een idee om het lettertype iets groter te kiezen.
  Heel veel lieve groeten van Jan, natuurlijk ook namens Nel, Michel en Jacco.

Leave a Reply