Snorfiets tocht

Het is nu maandagmorgen en ik schrijf even hoe het gisteren was. Gistermorgen hebben we in de tuin ontbeten. Weer in de zon, mar het was iets frisser als zaterdagmorgen. We hadden lekker rustig aan gedaan en krantje erbij en even een rustige morgen gehad. Daarna zijn we rond een uur of 12 in de middag een fiets en snorfiets tocht gaan maken. Daat had ik al weken zin in, maar dan moet het wel goed weer zijn en dat we er ook de tijd voor heben.
Ik had mijn zuurstoftankje gevuld en in de rugtas gedaan. De rugtas heb ik in mijn fietstas gedaan die achter op mijn Tomos snorfiets zit.
Met van alles mee van pakje sinaasappelsap tot bandenplak zetje gingen we een fietstocht doen. Dat is namelijk nogal lang geleden voor mij dat ik dat voor het laatst heb gedaan. Maar het was erg leuk en goed te doen. Ik startte mijn snorfiets en je hoeft verder alleen maar gas te geven en te remmen en te sturen. In het begin moest ik weer ven wennen en vond ik het een beetje spannend, maar later ging het steeds beter en ging het heerlijk. Op mijntoerenteller ging ik steeds tussen de 20-25 km per uur en dat is voor Peter een normaal fietstempo op zijn gewone fiets. (op zijn racefiets fietst peter normaal 35 km/h). We konden dus hele stukken naast elkaar rijden langs de meest gezellige leuke fietspaden en weggetjes in het westland. We zijn bij de Lier geweest en bij schipluiden en in de buurt van het Woud. Dat zijn allemaal van die westlandse dorpjes.
Naarmate de dag vorderde werdt het bewolkt en frisser. Ik had gelukkig mijn spijkerjack mee dus die had ik halverwege aangedaan. Peter had geen jas mee dus die had het best koud op t laatst.
Rond een uur of 2 waren we weer terug en begon het ook net te regenen. Het was een hele leuke snorfiets tocht en we hebben ongeveer 30 km afgelegd.
Toen we thuis kwamen waren we best moe en hebben we eerst een uur geslapen. Ik was daarna nog moe, maar voelde me wel al beter. Ik verbaas me er soms over hoe snel ik zo moe wordt van dit soort leuke dingen. Terwijl juist op het moment het zo goed met mijn longen gaat en even geen infectie heb en ook geen last van benauwdheid.
Gisteren waren wel mijn bloedsuikers weer aan de hoge kant, maar vandaag is dat beter.
In de middag is Peter twee DVD’s gaan halen bij de videotheek. De een was een verfilming van het boek HOnden van Riga van inspecteur Kurt Walllnder een zweed en dat boek is geschreven door Henning Mankell. Dat is ook het eerste boek uit deze serie dat ik gelezen heb en de film was best spannend en leuk om eens terug te zien in filmvertaling. Inmiddels heb ik alle Kurt Wallanders serie boeken gelezen.
Peter heeft nog een DVD gehuurt maar daar weet ik de naam even niet van. Gewoon een spannende actiefilm. Deze mogen we een week houden en kijken we nog wel een keer tussendoor.
Na de film ben ik lasagna gaan maken en hebben we dat heerlijk opgegeten. Ik had er een bijzondere lasagna van gemaakt met zalm en gourgette, spinazie en gorganzola kaas. Het smaakte prima.
In de avond lekker in bad geweest en al vroeg gaan slapen want ik was best moe.
Inmiddels is het maandagmorgen en ik heb net gesparayed en daarvoor ontbeten. Ik moet me nog aankleden.
Vanavond zal ik over vandaag schrijven.


Leave a Reply