Zon, zee en tuin

beachbabe

De titel klinkt een beetje als vakantie, maar dat voelt voor mij ook een beetje zo. Peter en ik hebben een leuk weekend.

Gisteren was het vrijdag en kwam Peter me om half 2 halen. We zijn eerst naar Kijkduin gereden en hebben daar de zee gezien. We hebben in de rolstoel even heen en weer gelopen op de boulevaart. Het waaide erg hard en de zee had woeste golven. Tegen de wind in kreeg ik geen lucht meer en toen zijn we naar binnen gegaan. Daar hebben we een pannenkoek gegeten met stroop. Smaakte erg lekker en was gezellig.Daarna zijn we nog even langs de winkeltjes gerold en toen naar huis. Thuis hebben we thee gedronken en wat uitgerust. Daarna hebben we nog boodschappen gedaan bij AH en weer alle boodschappen in huis en voor in het ziekenhuis. Daarna naar huis en ’s avonds hebben samen gekookt. We hebben roerbak mie gegeten met veeeel groenten en kalkoenfilet met zwarte bonen saus. Heerlijk.We zagen ook dat onze buurt AH voortaan ook op zondag open is en dat is altijd makkelijk alsje ineen toch bezoek of meerdere eters krijgt. Gewoon makkelijk dat je niet perse op zaterdag de drukste dag hebt.Vrijdagavond hebben we de serie Prison break gezien deel 1 en 2 en volgende week is deel 3 en 4. Daarna naar bed maar ik kon niet slapen door de prednison en doordat ik maar met mijn gedachten erg bezig ben met de longtransplantatie. Ik ben uiteindelijk lekker in slaap gevallen.

Op zaterdag heb ik uitgeslapen tot half 10 en daarna ben ik me aan gaan kleden. Peter was al eerder op en heeft vers bakkersbrood gehaald en mooie tulpen voor mij en zijn moeder. Het zijn mooie paarse tulpjes. We hebben weer heerlijk ontbeten met vers brood en lekker beleg, gewoon gezellig samen ontbijten.

De Koniveren voor en na het snoeien en vastzetten met palen.

Om kwart voor 12 kwam Peter zijn vader hier. Peter moest namelijk korfballen en wilde me eigenlijk niet alleen laten omdat ik nu zo ziek ben en omdat bik zo dicht tegen een oproep voor nieuwe longen aan zit. Peter zijn vader Kees heeft voor ons hele mooie violen, margrieten, bolbegonia’s en een mooie wilgenboompje. OOk nog een mooie nieuwe grote snoeischaar die we zeker nodig hadden voor de koniveren en andere struiken. Kees heeft eerst alle zeer vergroeide struiken en grassen kort gwiekt en gesnoeit en daarna de koniveren aangepakt. OOk heeft hij nog vier grote palen gehaald om tussen de koniveren te doen en nog 4 grote zakken tuinaarde en potgrond.

Peter heeft eenmaal nop het korfbalveld aangekomen gehoord dat de tegenstanders niet zouden komen. Hij heeft toen het team afgebeld en de scheidsrechter en toen was Peter dus al weer na een uurtje terug en heeft hij de hele middag samen met kees in de tuin gewerkt. Het resultaat is erg mooi. We hadden net te weinig potgrond om alle bloemen te plaatsen, maar de meeste violen zitten erin. Het ziet er mooi uit.

Ik heb als een prines lekker in de zon gezeten uit de wind en heb een heerlijke middag gehad. Ik ga zo pizza eten en eigen huis en tuin kijken endan schrijf ik morgen meer. en plaats ik ook de foto’s bij deze tekst.


2 Responses to “Zon, zee en tuin”

 1. Jose Says:

  Hoi Pascale,

  Fijn dat je lekker elk weekend naar huis kan. En met dat weer van gisteren was dat zeker niet gek. Geniet er maar van als je thuis bent.

  Groetjes,José

 2. Marcia Says:

  Haa Pascale!!

  Lekker dat je weer een weekend thuis bent. Haha, ik heb net ook Eigen Huis&Tuin gekeken. Wat vond jij van het bankje?;-) Ik hoop trouwens niet dat ik je gisteravond wakker heb gesmst..?? Volgende week ben ik weer in het zkh, dan kom ik nog wel even langswippen (mits je niet opgeroepen bent natuurlijk;-)). Spannend hoor..!! Kan me voorstellen dat je er zo af en toe wakker van ligt.
  Nou, ik denk aan je!

  Liefs,
  Marcia

Leave a Reply