Weer thuis

Hallo, ik ben weer thuis. Ik mocht vanmiddag al naar huis en dit is mijn korste ziekenhuis opname ooit. Precies 11 dagen.
Vanmorgen moest ik longfunctie blazen om 11 uur. Ik was al wat vroeger en werdt gelijk geholpen. Vorige keer was mijn inhoud 2.06 liter en nu 2.09 liter van 60% naar 61%. Maar mijn FEV1 die het belangrijkste is was van 0.77 (26%) weer naar 0.88 (30%). Ik was er erg blij mee want dat betekende dat ik naar huis mocht.
Even later kwam mijn longarts langs om te zeggen dat ik inderdaad mocht gaan.
Ik al mijn spullen ingepakt en dat waren er flink veel dus daar was ik wel een paar uur zoet mee. De zaalarts heeft de naald uit de portocath gehaald en doorgespoten met heparine en ik ben weer infuusvrij.
Om 13.15 kwam Peter me halen en zijn we nadat we iedereen gedag hebben gezegd lekker naar huis gegaan.
Peter heeft toen even middag gegeten en ik had dat al gedaan. Daarna zijn we naar de postbank gegeaan om nog even snel een annuleringsverzekering af te sluiten bij onze weerk vakantie in juni. Dat kon gelukkig nog.
Daarna naar de bouwmarkt de Hoornbach waar Pter verf en benodigdheden heeft gekocht om de trapstijl te schilderen die van helemaal beneden naar boven loopt.
We hebben een mooi kleur uitgekozen. Soort grijs/bruine modderkleur. Heel hip.
Of heet zoiets trendy.
Na de bouwmarkt zijn we weekendboodschappen gaan doen en hebben we eten gehaald tot en met maandagavond.
Toen we thuis kwamen hebben we eerst even lekker gezeten. Peter was moe en heeft even liggen slapen op de bank. Ik ben kip kerrie gaan koken en toen ik bijna klaar was kwamen Kees en Els gezellig langs. Even de gassen uit onder de pannen en even bijgekletst en we hebben twee hele mooie blauwe hortensia’s gehad die we in een paar mooie blauwe potten in de tuin zetten. We zijn er erg blij mee.
Daarna zijn we gaan eten en in de avond hebben we TV gekeken en weer lekkere senseo koffie gedronken met echte koffieroom. Niet die vieze ziekenhuiskoffie met poedermelk.
Ik heb net weer gesprayed en ga zo naar bed. Ik ben erg moe en heb weer erg veel gedaan vandaag. Maar ja als ze me vrij laten uit het ziekenhuis dan ben ik zo blij en enthousiast dat ik dan vanalles wil doen, maar nu voel ik mijn moeheid pas.
Ik heb in het ziekenhuis erg veel mooie kaarten gehad en wil iedereen hier erg voor bedanken. Ook heb ik bijna iedere dag bezoek gehad en dat was ook heel erg fijn en mijn dank is groot hiervoor.
Deze keer was de opname niet zo erg vond ik. Ik was niet eens erg ziek, toen ik erin ging en ik denk dat ik daarom zo snel al genoeg opknapte om naar huis te gaan. Nu gaat het erg lekker met me en heb het stukkie minder benauwd en dat voelt al heerlijk. Ik vind mezelf maar een bofkont dat ik zo opgeknapt ben. Ik moet alleen niet vergeten dat ik me over een paar weken wel weer zieker zal voelen en dat ik over twee a drie maanden weer erg ziek ben en erg hard een nieuwe ziekenhuisopname nodig heb met veel antibiotica tegen al die bacterien.
De dokter vertelde me ook dat ik een schimmel in mijnlongen had, die wordt nu behandeld met trisporal drankje wat niet erg goed smaakt.
Dit schijnt belangrijk te zijn voor als ik mijn transplantatie hoop te krijgen over twee jaar.
Morgen wordt weer een mooie dag en ben beniuwd hoe Peter de trap mooi gaat schilderen.
Morgen schrijf ik weer achter mijn eigen computer en in alle rust zonder alle ziekenhuis geluiden.
Liefs Pascale.


Leave a Reply