Kapper en gesport.

vandaag voelde ik me al wat beter en was al een stuk minder benauwd. Heerlijk om me weer wat beter te voelen. Vannacht werdt ik om 4 uur wakker en kon niet meer slapen. Dit komt door de prednison. Ik ben om half 6 toch weer in slaap gevallen en pas iets voor achten werdt ik weer wakker. De zuurstof leverancier zou komen. Ik mijn bed uit en ben beneden gaan zitten met een kopje thee. na een half uur was ie er nog niet en ben ik weer boven in mijn bed gaan liggen lezen. Om iets voor negenen kwam die wel en is mijn zuurstof tank weer gevuld.
Daarna ben ik gaan sprayen douchen en eten. Ik had ook nog wat was gedaan en ben daarna naar de kapper gegaan in het Leyenburg ziekenhuis. Ik had daar om half een een afspraak. Ik loop al een tijdje een leuke goede kapper te zoeken en per toeval lag ik een keer in t ziekenhuis en ben daar eens naars de kapper gegaan en dat beviel me zo goed dat ik sindsdien altijd daar naar de kapper ga. Ze zijn er erg aardig en ik ben er ook erg tevreden. Er wordt nooit gerookt daar en ze weten wat ik mankeer en ze knippen lekker vlot en snel. Bovendien kost het maar 16 euro en duurt het niet een uur. Ik heb alleen de dooie punten eraf laten knippen want ik laat mijn haar lang groeien.
Manon was er ook gezellig bij. Na de knipbeurt ban ik naar manon haar ziekenhuis kamer gegaan en hebben we lekker bijgekletst en thee gedronken. Daarna heb ik me even omgekleed en heb gesport bij de fysio. Het sporten bestaat voor mij uit lopen op de hardloop band in wandeltempo stand 5.5 en dat dan 20 minuten. Dan heb ik met 3 liter zuurstof per minuut een hartslag van 150 slagen per minuut en een saturatie (hoeveelheid zuurstof in het bloed) van 92%. Bij gezonde mensen is dit ronde de 98-100% Als men onder de 90% komt moet je aan de zuurstof.
Bij mij worden al die getallen in de gaten gehouden en zo zien ze of mijn conditie wel of niet goed is.
Daarna werdt nog even mijn rug wat gekraakt omdat mijn wervels wat vast zitten en mijn spieren omdat ik vaak met opgetrokken schouders ademhaal en mijn ademhalingsspieren te veel belast. Dat hoort bij benauwdheid en is vaak erg zwaar.
De buurvrouw van Manon uit Haarlem was ook gezellig bij haar op thee visite. We hebben een leuke middag gehad met zijn drie en.
Om vier uur moest Manon sporten bij de fysio en ben ik en haar buurvrouw naar huis gegaan. Ik moest nog even naar de apotheek om wat medicijnen af te halen en daarna reed ik naar huis. Thuis heb ik even uitgerust ip de bank en omdat we soep met brood aten hoefe ik alleen maar de tafel te dekken en soep op te warmen.
lekker makkelijk. peter was al lekker vroeg thuis en moest om 7 uur korfbaltrainen. Ik ben lekker TV wezen kijken en toen Peter thuis kwam hebben we nog even AZ voetbal gekeken.
Nu net heb ik gesprayed en typ nu dit verhaal in. Straks ga ik naar bed en hoop lekker te kunnen slapen. Ik moet alleen niet vergeten om nog even mijn antibiotica pillen in te nemen.
morgen schrijf ik weer.


Leave a Reply