Ziekenhuis en nog meer

Het is nu dinsdagmorgen en ik schrijf even over gisteren.
Gistermorgen moest ik op controle bij mijn longarts en Peter was mee om me te steunen. Net daarvoor moest ik longfunctie blazen en aan de hand daarvan kan je zien hoe mijn longen werken en of medicijnen zijn aangeslagen of niet.
Mijn longfunctie was twee weken terug erg slecht en had ik een FEV1 van 26%. Gisteren blies ik beter en was die 30%. Ik blij natuurlijk. Eigenlijk had ik het wel al gevoeld en ben ik best fit en kan veel dingen doen. Het enige was dat ik nog erg hoest. Dat betekend dat de ciproxin antibiotica dus niks heeft gedaan en meestal ben ik daar ook niet zo gevoelig op.
Ook was ik iets afgevallen en dat is ook niet goed. Ik had ondanks de 30 mg prednison geen honger en dat betekend dan toch dat ik nog een longontsteking heb. Deze gaat ook niet zomaar weg, daar moet ik dus nog wel wat voor doen. Morgen wordt ik weer opgenomen en dan moet ik denk ik drie of vier weken aan het infuus. Dan krijg ik weer liters antibiotica Tazocin en Tobramycine en dan hopen dat dat wel aanslaat. Meestal wel hoor.
Ik ben alleen nogal allergisch voor die tazocin en daar zie ik wel tegen op. Ik krijg dan hele erge jeuk op mijn huid en dat is erg naar.
Het is best gek hoor hoor ik voel me goed en mijn longfunctie was best goed en dan toch een opname. maar ja het moet nu eenmaal om over twee jaar die nieuwe longen te kunnen ontvangen.

Na het doktersbezoek zijn Peter en ik naar het winkelcentrum geweest en hebben daar een lekker broodje gegeten en thee gedronken. daarna hebben we heerlijk rondgelopen in het winkelcentrum en ook nog een ijsje gegeten.
We hebben ook nog een aantal dingen gekocht. Sinds twee en een half jaar dat we in ons nieuwbouwhuisje wonen wisten we niet zo goed wat we met de trap aanmoesten. Schilderen of bekleden. Gisteren hebben we de knoop doorgehakt en zijn een goede tapijtwinkel ingestapt en hebben trapbekleding besteld. Hele mooie en ze komen die 24 mei leggen. Het wordt heel mooi en het leuke was dat ze onze vloerkleur laminaat planken ook hadden dus konden we de trapvloerbedekking bekijken met de vloerkleur die we hebben.
Terwijl we in die zaak rondkeken zagen we ook een mooi kleed voor bij de bank en de salontafeltjes.
We waren ook al een tijd daar naar op zoek, maar konden steeds net de juiste kleur niet vinden, maar gisteren vonden we hem.
We hebben nu dus ook een heel mooi vloerkleed voor in de woonkamer. Ik ben er erg blij mee en het staat ook erg mooi.

Daarna zijn we nog even op zoek gegaan naar een oplossing over het televisie gebruik in het ziekenhuis. In het ziekenhuis waar ik lig maken ze gebruik van een bedrijf dat patientline heet en soort plastic televisies aanbied aan een zwenkarm. Dit lijkt handig, maar is het niet. Ook is de beeldkwaliteit zeer slecht en dacht ik vorige opname dacht dat ik een bijwerking van een medicijn had aan mijn ogen. Maar het was het beeldscherm wat erg slecht was. Ook betaal je best veel voor hun TV huur en dan hebben mensen met CF zelfs nog 50% korting.
We zijn dus op zoek gegaan naar digitale televisie. Dat is een kastje en dan kan je alle zenders ontvangen en gewoon je eigen TV naar het ziekenhuis meenemen. We hebben alle prijzen vergeleken en kwamen uit bij de goedkoopste en dat is die van de KPN met een klein kastje.
Hier betalen we dan 10 euro per maand voor. als ik al 3 maal per jaar 3 weken in het ziekenhuis lig dan heb ik het er al uit. Meestal lig ik langer en vaker in het zieknhuis. Zonder alle ergenissen van de huur TV die het ook gewoon wel eens een heel weekend niet doet en waarbij de afstandsbiening steeds op hol slaat en blijft zappen zonder dat je dat wilt.
Ook heb je met deze digitale televisie de teletext en alle radiozenders erbij. Ik ben dus weer flink verwent gisteren en ben helemaal blij met deze oplossing.
Ook heb ik nog een spannend boek gekocht die dan ook heerlijk ga lezen in het ziekenhuis.

Na het winkelcentrum bezoek zijn we thuis even gaan uitrusten en hadden we besloten op ’s avonds nog even lekker uit eten te gaan. We zijn in een heerlijk wokrestaurand beland en hebben daar echt heerlijk gegeten. Ik was nog nooit in een wokrestaurand geweest en het was echt heel leuk. Je schept op je bord wat vless, kip of vis en wat groente en champignonsoorten en dan laat je dat eerst even koken en daarna wokken ze het voor je en dan mag je zelf ook de wok saus erbij kiezen. Ik wilde vanalles proeven en heb twee wokgerechten geproeft. een met varkenshaas en groenten en pepersaus en een met allerlei visdingetjes, groente en zoetzure rode saus. het was erg lekker en ook dat je zelf je eigen hoeveelheid op kan scheppen. daarbij was er ook nog Foe Yonh Hi, sate, zalm, sushi en nog veel meer. Nou ik heb gesmult.
Na al het lekkere eten kon er alleen nog cappucino in en daarna gingen we weer weg. We waren vlak bij Mark en Marie jose en we zijn toen nog even bij hun gezellig langs geweest op de thee en dat was erg gezellig. We waren pas om half 12 thuis en dat was voor mij dus een hele drukke dag en een hele leuke dag. Ik ben dus weer helemaal vrolijk en niet meer chaggi geweest. Vannacht heb ik herlijk geslapen, maar ik heb wel een aantal keren even een flinke fluim weg moeten hoesten omdat ik het anders wel wat benauwd had, dus het is ook maar goed dat de troep in mijn longen wordt opgeruimd dan heb ik daar ook geen last meer van.
ondanks dat ik zo giga veel te veel doe ben ik nog steeds fit en blijf ik me zelf verbazen over de enorme hoeveelheid dingen die ik op een dag doe. Maar als ik dan luister naar mijn lijf ben ik ook best moe. Ik heb besloten om vandaag maar rustig aan te doen en aleen mijn ziekenhuis spullen in te pakken en nog even langs de apotheek te rijden.
Verder moet ik me even koest houden..

Vanmorgen kreeg ik een mailtje over een programma van SBS 6 over dat ze mensen zoeken die op de longtransplantatielijst staan en mee willen doen aan een programma dat voor orgaandonatie werving is. Nou ik vind dat wel wat en misschien wordt het wel wat, maar we zien wel.
Ik schrijf nog wel als ik meer ervan hoor.
Als ik in het ziekenhuis lig dan heb ik geen internet, maar misschien lukt het peter of manon om een update van mijn wel en wee te schrijven of misschien lukt het me wel om een keer wel wat op mijn site te zetten. Ik ga het wel proberen, maar zolang ik erin lig denk ik niet dat er elke dag een berichtje in komt.
Ik ben nu wel klaar met schrijven. Vanavond schrijf ik weer.


One Response to “Ziekenhuis en nog meer”

  1. maaike Says:

    he pascal vervelend dat je weer voor zo’n tijd
    het ziekenhuis in moet. ik las in van de week in een van he verhaaltje dat je de boeken over kurt wallander leest. die ben ik nu ook aan het lezen. je schreef ook dat je ze allemaal al gelezen hebt. je kan ook boeken gaan lezen van phillip margolin dit zijn ook erg spannende boeken. veel succes in het ziekenhuis hoop dat je gauw weer wat beter voelt

    liefs
    maaike

Leave a Reply