Druivenjam

Vandaag is het maandag en had ik een hele rustige dag.
Vanmorgen was Peter er al vroeg uit en ik kon mijn bed niet uit komen. Ik was dus lekker blijven liggen en Peter heeft heel lief en koppie thee gebracht om half 7. Daarna moest ie naar zijn werk. Ik ben na de thee weer in slaap gevallen en heb tot 10 uur uitgeslapen. Ik ben daarna rustig opgestaan en heb ontbeten en gesprayed en gedouched. Ik had eigenlijk een hele rustige dag en het was ook erg zonnig hier. Ik heb in de tuin gezeten in een hempje en het was nog warm. In de middag belde er iemand aan die de steiger kwam ophalen en dat hebben ze gedan. We hebben dus geen steiger meer voor de deur endat ziet er ook wat lekkerder uit. Aan het eind van de middag ben ik lopend naar het winkelcentrum gegaan. Ik had een boodschappenkar mee omdat ik ook nog even wat dingen bij AH moest kopen en niet zo goed ben in tassen tillen. Ik had mijn zuurstoftankje in de bodschappenkar gedaan en ben eerst naar Blokker gelopen. Daar heb ik drie weckpotten gekocht en een koffiekopje. Daarna ben ik naar AH gegaan en heb daar brood gehaald en kaas en beleg. Ook had ik daar geleisuiker gekocht. Ik ga namelijk morgen druivenjam maken. Ik heb 6 jampotten en die ga ik vullen. Ik heb er alles voor in huis. In de middag heb ik dus weer een emmer vol druiven van de druivenplant gehaald. Deze heb ik allen gewassen en losgemaakt van de trossen. Heel karwei waar ik wel twee uur mee bezig ben geweest. Twee grote spinnen hadden zich nog tussen de druiven verstopt en die lieten me wel even schrikken. Nu heb ik wel 2 of 3 kilo druiven. Maar mijn druivenplant is nog niet leeg want er hangt nog wel een emmer aan. Ik hoop dat de jam morgen gaat lukken. Van wat ik over heb aan druiven maak ik druivensap. Kan ik misschien ook invriezen.
In de avond heb ik lekker gekookt en hebben Peter en ik lekker gegeten. Nu is het spray tijd geweest en ga ik zo weer naar beneden.
Er komt vanavond niks op TV en ga ik in mijn spannende boek lezen.
Morgen schrijf ik weer.

Leave a Reply