update vanuit het ziekenhuis

Hoi Allemaal,
Eindelijk tijd om te schrijven. Ik krijg veel bezoek en heb veel te doen hier, maar opknappen is natuurlijk het belangrijkste. Elke mandag moet ik longfunctie blazen. Vorige week toen ik best benauwd binnen kwam was mijn longfunctie weer wat laag. Ik blaas dan een FEV1 waarbij je dan in een seconde zo hard mogelijk moet uitblazen en een andere oefening waarbij je op zijn diepst in en uit moet ademen om te meten hoeveel lucht er in mijn longen past. Deze heet de vitale capiciteit (VC). Het erste getal de Fev1 is het belangrijkste en was bij opname 26% en de VC was 50%. Een week later was de FEV1 27 procent en de VC was hetzelfde. Toch was ik deze week al weer een stukje minder benauwd en kortademiger als eerst. Vanmorgen kwam mijn longarts langs en omdat ik niet zo goed voorruit was gegaan met de longfunctie moet ik sinds vandaag nog een 30 mg prednison erbij gaan slikken voor 10 dagen. Hopelijk ga ik hierdoor niet nog meer vocht vasthouden. Ik was al 2.5 kilo aangekomen en dit vocht zit met name in benen en voeten en op buik.
Ook moest ik wat meer zuurstof gaan gebruiken van de longarts en dat doe ik ook.
Hier in het ziekenhuis moet ik ook twee maal daags sporten en dat gaat ook al weer een stukje beter als in het begin. Ik knap dus langzaam op en ik denk zelf dat deze opname ergens tussen de twee a drie weken ligt. Deze keer lig ik op 6a en op een kamer zonder douche en toilet. Dat is dus steeds rennen naar het toilet en douchen op de gang. tot nu toe zijn de douches steeds best schoon en vind ik steeds wel een schoon toilet.
Op de kamers met douche en toilet liggen twee andere mede CF ers. Deze mogen ook nog niet op korte termijn naar huis en lig ik dus voorlopig op kamer 6.11.
Eigenlijk ben ik al blij dat ik niet op zaal lig want ik snurk nogal tijdens mijn slaap en dan zou ik steeds iedereen wakker houden.
Ik hou me voornamelijk bezig met lezen, tv kijken, aquarellen en eten.
Ik verveel me dus nog niet, maar ik verlang wel al wer naar huis. Gewoon lekker op mijn eigen bank zitten met Peter en in mijn eigen bad gaan.
Ik heb al een aantal mooi kaarten gehad en ik wil iedereen hiervoor bedanken. Ik ben er blij mee want het staat zo gezellig in zo een ziekenhuis kamer.
Binnenkort ga ik weer een keer schrijven, maar omdat ik hier niet heel veel meemaak een kort verslag.
Liefs van Pascale.

One Response to “update vanuit het ziekenhuis”

 1. Marcia Says:

  Hoi Pascale!

  Vervelend dat je weer bent opgenomen. Sorry, volgens mij heb ik niet meer gereageerd op je laatste mail…. :$ Oeps! Al heeeel lang geleden maar goed.
  Weet je… ik was oude videobanden aan het opzoeken van dansoptredens, en ik zette er 1 op. Komt daar ineens “Barts Boot’ achteraan! Jij en Manon. Heeeel lang geleden dat ik dat toen op tv gezien heb. Heb het nog eens zitten kijken, lachen joh! Jonkies;-)
  Nou, Beterschap!

  Groetjes, Marcia

Leave a Reply