Fotoreportage

Vandaag is het donderdag en ik schrijf over gisteren.
Gisteren was een goeie dag. In de ochtend heb ik gestreken en er nog een was in gedaan. Af en toe dat soort dingen doen hoort er ook bij.
Ik heb verder lekker gecomputerd en het is me gelukt om zelf een foto te plaatsen op mijn weblog. Ja ik begin het te leren. Gister middag ben ik naar een boekwinkel geweest waar ze ook kleurkopieen kunnen maken.
Ik heb het trouwkaartjes boek meegenomen naar die winkel en een kleur kopie gemaakt van de trouwkaart voor de fotograaf die ook onze bruidsfoto’s gaat maken.
De kopieen maken was zo gedaan. Ik ben er zelf ook nog even gaan rondkijken tussen de boeken. Heerlijk boeken kijken. Ik kwam op een gegeven moment tussen de hobbieboeken en daar vond ik twee leuke boekejes over aquarellen. Ik heb ze alletwee gekocht. De een gaat over hoe je de juiste aquarel kleur gemengt krijgt en gaat verder in over kleur mengen. Soms best moeilijk hoor om de juiste kleur ergens voor te vinden.
Het andere boekje gaat over landschappen aquarellen. Het is eigenlijk heel breed. Van hoe je weilanden schilderd tot bomen, hekken, water, lucht en huizen. Gewoon heel veel info erover, die ik net even kan gebruiken. ik heb namelijk een mooie aquarel gemaakt maar er moet nog lucht in en ik wist gewoon niet hoe ik moest beginnen, maar in dit boekje staat hoe ik dat dan wel kan doen.
zo kan ik die aquarel nog af maken.
Ik heb beide boekjes nog niet helemaal doorgelezen, maar dat ga ik van de week doen en dan weer lekker aqarellen.
Toen ik buitenkwam uit de boekwinkel begon het te regenen. Ik was blij dat ik met de auto was. Ik ben naar huis gereden en thuis heb ik even lekker thee gedronken. Gisteren waren mijn bloedsuikers erg goed en zat ik de hele dag perfect. Behalve in de avond zat ik net voor het avond eten wat te hoog, maar ik heb toen gewoon iets meer insuline gespoten en dat ging later ook goed.
Een maal thuis ben ik me om gaan kleden en heb ik mijn ogen mooi opgemaakt en lippenstift op gedaan. Doe ik anders bijna nooit. Maar dit was omdat Peter en ik een afspraak hadden bij de fotograaf om een nieuwe foto te laten maken voor op ons trouwkaartje.
Rond vier uur reed ik naar het station om Peter af te halen. We zijn eerst nog langs huis gegaan waar Peter ook een net overhemd aan deed en even zijn haar netjes heeft gedaan.
We zijn toen naar de binnenstad van Den Haag gegaan en waren er veel te vroeg. We hebben nog even wat gedronken in een Ierse pub die ernaast lag. Nee geen bier, maar gewoon frisdrank.
We zijn toen naar de Fotograaf geweest en het was erg gezellig. We hebben heel wat foto’s gemaakt en uiteindelijk is er een hele leuke uit gekomen. Welke zien jullie wel als we het kaartje opsturen.
Rond half 8 reden we weer naar huis en hebben we even chinees gehaald. Ik had geen zin om nog te gaan koken en uit eten zou ook best wel weer laat worden. Bij de chinees bestelden we nasi met foe jong hi en babi pangang en gebakken banaan. Nou het smaakte heerlijk.
In de avond waren we allebei moe en hebben we nog nog even gecomputerd en zijn we niet te laat gaan slapen.
Nu is het donderdag morgen. Peter is naar het werk, mijn zuurstof tank is ook al gevuld want de gewone zuurstof vul man is weer terug van vakantie. Hij was er al om half 8 en dat is best een goed tijdstip. Ik heb ook gelijk een ander klein tankje gevraagd, de gene die ik had sloot de vulzijkant niet goed af als ik hem gevuld had. Dan bleef die eerst nog een kwartier na blazen en dat vind ik lastig. De tank loopt dan alsware weer een beetje leeg en dat hoort niet.
Nu heb ik een andere die het hopelijk beter doet. Ik ben nu aan het sprayen en zie dat de zon lekker is gaan schijnen, hopelijk wordt het mooi weer vandaag. ik weet nog niet wat ik allemaal ga doen, maar waarschijnlijk vanavond naar de sportschool met Peter. De laatste tijd heb ik niet zo een plezier meer in het sporten in het ziekenhuis, ik ben daar helemaal alleen en dan is erg ongezellig. Ik zie echt niemand en mijn fysio is ook 3 weken op vakantie. Ook kan ik er niet alle spiergroepen trainen, alleen op de hardloopband of hometrainer en een beetje arm en rugspieren. Nou mijn beenspieren kunnen ook wel wat meer krachttraining gebruiken. Ik heb gewoon wat meer stok achter de deur nodig om te trainen en anders begin ik al snel smoesjes te verzinnen om niet te gaan.
Eigenlijk wil ik tijdens het sport wat meer gezelligheid gewoon wat andere mensen in de buurt. Vanavond wordt vast gezellig samen met Peter.
Ik schrijf morgen wel wat ik vandaag gedaan heb.
Tot schrijfs.

2 Responses to “Fotoreportage”

 1. maaike Says:

  goedemorgen Pascal

  blij om te lezen dat ik niet de enige ben die smoesjes verzint om niet te gaan sporten
  gelukkig gaan nico en ik bijna altijd samen anders zou ik bijna niet gaan
  maar als ik geweest ben, ben ik toch altijd blij dat ik het gedaan heb.

  vind het erg leuk om te lezen hoe alles gaat met de voorbereidingen van de trouwerij, je moet wel een hoop regelen voor zo´n dag. maar dat maakt het ook wel leuk allemaal

  fijne dag
  maaike

 2. manon Says:

  hoi Pascale,
  Ik ben erg benieuwd hoe t sporten is gegaan ik sport ook veel liever op de sportschool dan in zo een stom ziekenhuis ( SAAI)
  Ok tot bels en groetjes aan peet
  manon

Leave a Reply