Een zware dag.

Vanmorgen krreg ik via mijn moeder te horen dat een goede vriend Ron Oud is overleden aan griep. Hier ben ik enorm van geschrokken en realiseer me nogmaals hoe gevaarlijk en fataal griep kan zijn.
Ik kende Ron en zijn vriendin Kim al vele jaren. In mijn studie tijd zaten we wel eens in de zelfde trein vanaf Hoorn naar Amsterdam of terug. Ik woonde toen in Hoorn en hij een paar dorpjes verderop. Later ontmoette hij Kim en vandaar dat we ze al jaren kennen.
Ook lagen we vaak tegelijkertijd opgenomen in het ziekenhuis op 6b, waar we heel wat afgelachen hebben en lol hebben gehad. Ik herinner me nog dat Ron ooit Gitaar speelde samen met een verpleger die het heel goed kon. Dat waren leuke tijden.
Ik had met Ron ook goede serieuze gesprekken houden en hij had altijd veel goede raad en advies.
We zullen hem heel erg missen. Voor Kim vind ik het ook zo Rot. Zij moet nu hoe moeilijk ook is alleen verder en dat zal heel zwaar worden.
Ik bedenk me altijd dat een van de ergste dingen die je kan overkomen is je partner verliezen of je kind. of een ander heel dierbaar familielid.
Ik was al heel voorzichtig met virussen enzo, maar nu ben ik nog voorzichtiger. Vorig jaar had ik dus ook de griep en dat heb ik toen ook maar net overleeft, ik heb daardoor veel aan longfunctie ingeleverd en sta daarom nu ook op de wachtlijst voor nieuwe longen. Ik bedenk me af en toe dat het me beangstigd dat als ik weer zo een griep krijg dat ik er dan weer slechter vanaf kan komen of nog erger het niet overleef.
Voor gezonde mensen is griep al zwaar, dus voor mijn zieke longen al helemaal.
Vandaag heb ik heel veel aan Ron en Kim gedacht en veel gehuild. Af en toe ook wat afleiding gezocht. Ik heb geschilderd en ben even naar het winkelcentrum gegaan. Ik had daar avondeten gehaald en nog een shirt voor Peter en een rouwkaart. Oja en ook nog nieuwe gele tulpen want de rode waren op. Ik probeer steeds positief te blijven, maar het valt niet altijd mee.
Vandaag merkte ik dat het weer minder goed met mijn longen gaat. Ik heb steeds meer moeite met lopen en ook al staat mijn zuurstof op 3 liter ik ben gewoon erg benauwd en meer kortademig met lopen. Maandag maar aan de Ciproxin beginnen.
Ik heb vanmiddag wel even heerlijk geslapen op de bank, dat deed me goed.
Peter is nu even laminaat leggen bij iemand die net een huisje heeft gehad en ik denk dat ze de woonkamer vandaag wel afkrijgen.
Straks komt er een spannend programma op TV en dat ga ik zo effe kijken.
Morgen schrijf ik weer.

One Response to “Een zware dag.”

  1. Peet Says:

    Dit is een test

Leave a Reply