De Bruiloft

Bruidspaar

Gisteren was de bruiloft van Martijn en Brenda.
Martijn is de broer van Peter.
De trouwplechtigheid was om 6 uur in de avond dus hadden peter en ik ruim de tijd om overdag nog het een en ander voor te bereiden.
We hebben een beetje uitgeslapen en daarna rustig ontbeten. Rond een uur of 12 reden we naar Delft om de sleutel van hun hotelkamer te halen in Delft en om nog wat leuke spulletjes op hun hotelkomer neer te zetten. We hadden namelijk een verwen pakket samen gesteld voor ze. Peter en ik hadden een leuke bruidsuitte geregeld met jacuzzi. In het verwenpakket zat een flesje champagne, 2 glazen. Verder nog spul voor in bad zoals zo een bruisbal, badolie, 2 geurkaarsjes, badeendje met hartjes, spons, lekkere badschuim en nog iest anders voor in het bad. Ook hadden we nog een mooie bos rozen en lekkere paasbonbons neergelegd. Nou verder moeten ze elkaar maar verwennen en ook maar flink veel plezier maken.
Daarna zijn we weer naar huis gereden en hebben lekker gecomputerd en Peter heeft me uitgelegd hoe ik foto’s op mijn website kan plaatsen. Alleen was het best ingewikkeld en weet ik het nu even niet meer hoe het ging.
Ook heb i9k nog even lekker uitgerust en had ook wat last van mijn astma dus moest ik even wat meer combivent sprayen.
In de middag ben ik naar de kapper gegaan en heb ik mijn haar heel mooi laten opsteken en het zat echt heel leuk. (goeie tip manon). Ik zag er dus heel mooi uit.
Toen ik terugkwam ben ik me gaan omkleden en Peter ook. We deden onze mooie kleren aan en we zagen er prachtig uit. Ik deed natuurlijk ook nog even make up op en oorbellen in en toen hebben we nog wat foto’s van elkaar gemaakt.
Daarna zijn we naar Peter zijn Oma gegaan waar we om 5 uur waren. Met Oma zijn we naar landgoed te werve gegaan in rijswijk waar de trouwceremonie zal plaatsvinden. Onderweg kwamen we al allemaal bekenden tegen en werden Oma en ik lekker voor de deur afgezet zodat we niet veel hoefde te lopen.
Steeds meer mensen verzamelde zich en het werd al aardig druk.
Na een tijdje kwam de trouwauto, en wat voor een. Een gigantischelange witte limo kwam aanrijden met daarin het bruidspaar.
Martijn stapte eerst uit en hij had een heel mooi pak aan. Daarna maakte hij de deur open aan de andere kant om Brenda uit te laten stappen. Brenda had ook een prachtige bruidsjurk aan. Ze zagen er echt heel mooi uit.
We gingen met zijn allen naar binnen en namen plaats in de trouwzaal waar het trouwen werd gedaan.
De vrouwelijke Ambtenaar die het stel trouwde deed het heel erg leuk en goed. Eerst vertelde ze iets over de geschiedenis van Landgoed te werve dat het o.a. een kasteel geweest is. Daarna deed ze het hele trouwen ook erg goed.
Ondertussen werden er veel mooie foto’s gemaakt en hebben martijn en brenda allebij JA gezegd en de getuigen moesten van alles ondertekenen. Peter was ook getuige.
De ringen werden uitgewisseld en toen mochten ze elkeer een kus geven, maar niet te lang.
Na het trouwen gingen we met zijn allen nog wat leuke foto’s maken buiten en daarna richting Delft.
In delft reden we naar de Lindehof waar we zouden gaan eten en aansluitend een feest avond hadden. gelukkig hadden Martijn en brenda ervoor gezorgd dat er in de feestzaal niet gerookt mocht worden en dat er een aparte rookruimte was. Ik ben hier heel blij om omdat ik nu weet dat zo een bruiloft me dan geen extra longschade heeft opgeleverd.
Met heel veel mensen gingen we heerlijk eten. het was een lopend buffet met nasi, rijst, kip kerrie, vis, groente en biefstuk vlees. Ik heb van alles wat geproefd en het smakte heerlijk.
Ik vond het visgerecht het lekkerste. Tijdens het eten had Kees (vader van martijn) nog een hele mooie speech over Martijn gehouden. Heel erg leuk allemaal. Na het eten zat ik bomvol en gingen we naar de feestzaal.
Daar kwamen ook allemaal gezellige mensen en werd het steeds drukker.
Ik heb met veel mensen gesproken en het was erg gezellig. De vader van Brenda speelt in een band en zij verzorgden de muziek voor de avond.
Peter en ik hadden nog lekker even gedanst, want dat was lang geleden dat we dat gedaan hadden. het ging prima, maar ik merk toch dat het bewegen minder soepel gaat en dat ik van heel rustig dansen al kortademig ben. Maar het was erg gezellig. Rond half elf kwam er nog bruidstaart. Dat was een verassing. Het was een hele mooie grote hoge taart met allemaal bloemen erop en iedereen kreeg een stuk taart. Het smaakte heerlijk. Ook werden er van de taart mooie foto’s gemaakt.
Rond half twaalf werd ik toch wel wat moe en benauwd, blijkt mijn zuurstoftankje leeg te zijn, maar gelukkig hadden we ernog eentje in de auto en heeft peter die voor me gehaald. Ik knapte gelijk weer op. Martijn en Brenda bedankten iedereen en sloten het feest af. Peter heeft toen mij en Oma naar huis gebracht en is toen weer terug gereden naar Delft. Daar heeft hij nog even helpen omruimen en Martijn en Brenda naar hun hotel met bruidsuitte gebracht. Daarna is hij nog even wezen koffiedrinken bij zijn ouders en hebben ze nog even nagepraat.
Ik lag inmiddels al lang in bed. Toen ik thuis kwam had ik eerst nog even gesprayed want ik had last van mijn astma en had nodig combivent nodig. Daarna ben ik naar bed gegaan en was echt heel erg moe. Om een uur of 2 werd ik wakker omdat Peter heel zachtjes binnenkwam en naast me in bed kroop. Maar ja toen moest gelijk de wekker ook een uur vorruit en was het dus al 3 uur in de nacht. We zijn lekker verder gaan slapen. Vanmorgen stonden we lekker op rond een uur of 9 en heb ik ontbijt gemaakt. peter ging scheren en douchen. Peter is nu namelijk naar Almere waar mijn ouders vandaag naartoe verhuizen.
Rond 10 uur reed Peter weg en om 11 uur zou hij wel bij jeroen aangekomen zijn. Hij was nog best moe na zo een korte nacht. Morgen hebben we gelukkig niks geplant en doen we heel rustig aan. Ik ben blij dat ik niet mee hoef te helpen met de verhuizing, het zou veel te zwaar voor me zijn en nu kan ik alvast lekker uitrusten.
Ik zal nog wat fotootjes proberen hierbij te plaatsen, dat staat zo gezellig.
Later schrijf ik weer.

One Response to “De Bruiloft”

 1. Unieke trouwkaarten - Kaartklaar Says:

  Hallo,
  Wat leuk om te lezen zeg, echt de moeite waard.
  Ik maak zelf unieke trouwkaarten voor mensen. Erg leuk om te doen en je hebt altijd een unieke kaart speciaal voor jullie ontworpen. Je ziet dat steeds meer mensen een unieke trouwkaart willen, omdat ze er zeker van willen zijn dat ze de kaart niet nog een keer gaan tegenkomen. Kijk maar eens op mijn site voor wat voorbeelden, maar eigenlijk kan alles.
  Groetjes
  Fleur

Leave a Reply