Op controle bij Longarts

Afgelopen nacht heb ik niet zo lekker geslapen, ik had last van hoge bloedsuikers. Hierdoor moest ik wel drie keer mijn bed uit om te plassen.
In de ochtend heb ik weer even thee gemaakt en Peter zijn brood. Daarna ging Peter de bus halen en ik moest nog even wachten op de zuurstof leverancier man. Die kwam om iets over half 8 en heeft mijn grote vloeibare zuurstof tank weer gevuld.
Daarna ben ik weer in bed gegaan en heb tot 10 uur geslapen. Heerlijk nog een paar uur slapp erbij dat heb ik soms nodig.
In de morgen heb ik het huis opgeruimd en ben nog met de was opruimen bezig geweest. Om iets voor enen kwam mijn schoonmaak hulp. We hebben eerst de foto’s gekeken van de bruiloft en daarna heeft ze mijn huis weer brandschoon gemaakt. Dat was wel nodig ook. Ik ben om half twee naar het ziekenhuis gereden omdat ik daar een afspraak had met mijn longarts. Eerst moest ik longfunctie blazen en die was normaal zoals ik verwacht had. Mijn longinhoud was 2 liter dat 58% is en mijn FEV1 was 0.80 dat 28% is en dat was ook wel wat ik verwachtte. FEV1 is de kracht die je longen hebben, dus hoe snel en hard je in een seconde uit kan blazen. Bij gezonde personen met gezonde longen is dit percentage gewoon 100% of meer.
DE dokter was tevreden en ik zelf ook en kon ik met veel herhalingsrecepten weer nar huis. Volgende maand moet ik terug komen op controle. BIj de CF verpleegkundige heb ik de pota cath laten doorspuiten en die doet het nog steeds erg goed, hier ben ik erg blij mee.
Daarna was het inmiddels half vier en wilde ik nog even langs Annet en Mennie, maar ze waren beide niet op de kamer en onvindbaar. Toen ben ik naar huis gereden. Toen ik thuis kwam was mijn huisje heerlijk schoon en ben ik nog even in de tuin gaan zitten met alle post.
In de avond hebben we brood gegeten. We hadden er kibbeling bij en dat smaakte erg lekker.
Peter is daarna naar korfbaltraining gegaan en ik ben TV gaan kijken en nu heb ik net alles weer gesprayed.
Straks neem ik een lekker bakkie thee en ga nog wat TV kijken.
Morgen schrijf ik weer.

Leave a Reply