Crematie

Vanmorgen weer vroeg op. Ik was om half negen eruit en heb gesprayd. Peter was ondertussen ook aan t aankleden en ik ook. Peter had ook nog even rozen gehaald en lekkere broodjes.
Twee rozen zouden we meenemen naar de crematie van Ron in Utrecht.
Rond 10 uur reden we van huis weg en waren daar ruim een half uur te vroeg. We hadden niet goed op de bordjes gekeken en waren in eerste instantie naar een verkeerde rouwcentrum gelopen. Allemaal vreemde mensen en geen bekenden en toen merkte we dat we aan een heel andere kant moesten zijn. Een flink stukje lopen, maar wel een mooi crematorium gebouw. Mijn ouders waren ook aangekomen en samen liepen we naar het juiste gebouw en kwamen daar al gauw velen bekende tegen.
Het was een hele mooie afscheidsdienst en er waren een aantal hele mooie grote foto’s van Ron neergezet van hoe hij was. Een aantal vrienden en familie vertelden allemaal mooie en grappige dingen over Ron en dat vond ik wel fijn om te horen omdat ik hem zo ook herinner. Kim vertelde hoe het was gegaan de laatste twee weken en dat was heel ontroerend. Zij moet nu alleen verder en dat zal wel heel zwaar zijn, maar gelukkig heeft ze van vele mensen en familie steun en hopelijk kunnen ze haar zo veel mogelijk helpen met het verlies van Ron. Ik ben nog best verdietig geweest, maar omdat ik een paar dagen voor de crematie al flink gehuild had was ik het vandaag even kwijt en dan maak je de hele seremonie veel bewuster mee dan wanneer je die al huilend doorkomt. Ik had het wel moeilijk op het moment dat de mooie en bijzondere kist binnenkwam en ook tijdens de liedjes.
Vanmorgen was ik weer erg kortademig met lopen en begin me af te vragen is dit weer een nieuwe infectie of niet? Ik hoest niet, maar ik heb het astmatisch gezien een stuk benauwder en met name uitademen lukt niet lekker.
Vanmiddag zijn Peter en ik nog even naar het winkelcentrum gegaan en hebben onszelf weer wat kado gedaan. Peter heeft 4 mooie films over de boeken die hij leest zoals de Hunt for the Red october, dat soort films van Tom Clancy. En ik heb een mooie Mount Everest beklimming film daar hou ik van. De klimsport en bergsport blijft me fascineren en ik heb dan ook bijna elk boek over bergbeklimmen gelezen en ook over allerlei everst expidities en andere 8000 meter hooge toppen. Mijn aantrekkingskracht zit hem in die ijle lucht en het gevecht van de mens tegen de natuur om dan toch te winnen en overleven. Ik voel me elke dag aan het vechten in de ijle lucht en voel me denk ik als een bergbeklimmen in de ijle lucht. Gewoon de ene voet voor de andere en maar flink hijgen, dan kom je vanzelf op de plek waar je wezen moet.
Eigenlijk heb ik vanavond gitaarles, maar daar staat mijn hoofd totaal niet naar en ik ga dus ook niet. Ik ben ook echt heel moe en uitgeput, maar ik kan niet slapen. Ik had het net wel geprobeerd, maar ik was te benauwd en kan dan niet uitademen en me daardoor niet ontspannen.
Ik ga zo ook even koken. We eten gebakken krieltjes met gekookte worteltjes en een stukje Tonijnvis die ik nog moet bakken.
Vanavond gaan we TV kijken en ik weet zeker dat ik vroeg ga slapen.
Morgen sporten en lekker relaxen.

One Response to “Crematie”

 1. manon Says:

  Lieve pascale eindelijk wat tijd om je weblog de hemel in te prijzen ha ha ,
  het is leuk hoor om te lezen over jou .
  Jammer dat je wat meer last weer van je longen krijgt ,ik heb ook een infectie maar ik heb cipro en wacht eve af wat dat gaat doen.
  Anders moet ik de 22ste toch naar harrie.
  Kunnen we lekker afspreken en gezellig kokkerellen.
  Ik ben gelukkig wel van mijn verkoudheid af en ik heb je best wel gemist dus zie ik je hopelijk snel.
  Ok een heleboel xxxxx van manon

Leave a Reply