Jam en stoofvlees

Vandaag had ik een rustigere dag. Ik was nog best moe van de drukke dag van gistren. Ik heb tot half 11 uitgeslapen. Toen ben ik opgestaan en heb lekker gerommeld in huis. Wasje gedaan en het een en ander opgeruimd.
In de middag ging de bel. het was Evert jan die voor de deur stond en hij kwam gezellig even langs met de politie motor in politiemotorpak.
We hebben even bijgekletst en foto’s bekeken en toen moest hij de weg weer op. Het was vandaag ook wat koud op de motor. Ik vond het gezellig dat je even langskwam.
In de middag ben ik een kilo druiven gaan plukken en schoonmaken. daarna heb ik weer 8 potjes gekocht in de AH samen met nog andere boodschappen. Ik had voor als avond eten rode kool uit potje en appelmoes uit potje met aardappelen en hachee vlees. Ik heb dit vlees lekker 1.5 uur gestoofd en daarna hachee van gemaakt en dat smaakte prima. Ik had dus nu 8 nieuwe potjes jam gemaakt. Rond 13.00 uur geplukt en rond 16.00 uur als druivenjam in de jampot. De druivenplant bevat nog wel 2 of 3 kilo druiven, maar ik maak nog 1 kilo druiven jam en dan heb ik echt een jam overschot en erg potjes tekort.
Ik ben ook iemand die goed alles tegelijk kan. Ik heb stoofvlees gelijk met de jam gemaakt en nee er zitten geen stukjes vlees in de jam, maar beide produkten waren goed gelukt. Ik hoor wel eens dat vrouwen goed zijn in verschillende dingen door elkaar heen doen terwijl mannen juist dingen een voor een doen. Ik vind het sneller gaan om alles door elkaar heen te doen.
Ik had ook nog even twee verjaardagskaarten op de post gedaan voor de mensen die morgen en overmorgen jarig zijn en toen ben ik gaan koken. Het vlees was dus al klaar en hoefde ik alleen aardappels te schillen en de rode kool uit potje op te warmen.
Na het avondeten zijn Peter en ik naar het nieuwe Huis van Hein en Natasja gegaan. hein was daar om samen met Peter alvast een begin te maken van het laminaat leggen. Ze hebben alvast een stuk zilver ondervloer gelegd en alvast wat planken los neergelegd. De eerste plank moet gelijk gezaagd worden omdat daar verwarmingspijpen zitten, maar er was effe geen decoupeerzaag aanwezig dus gaan ze morgenavond echt beginnen met laminaat leggen. Dan is ook de decoupeerzaag aanwezig en wordt het allemaal erg netjes.
Ik vond het erg leuk om de nieuwe woning te zien en het zag er erg mooi en netjes uit. Ik denk dat het nieuwe laminaat er erg mooi zal staan, maar het wordt nog best een hele klus.
Rond 9 uur reden we weer terug en heb ik wat thee gedronken en Peter wat fris. Ik ben toen gaan sprayen en heb net wat foto’s op de weblog gezet van de boswandeling bij manon afgelopen zondag.
Nu heb ik net gesprayed en ga ik zo naar bed. Ik ben nog best moe en heb een beetje spierpijn van al het lopen dat ik doe. Maar dat is juist goed voor me want dat is sport.
Morgen schrijf ik weer en dan heb ik ook een ietwat rustigere dag.
Doei.

One Response to “Jam en stoofvlees”

  1. manon Says:

    Hoi Pascale,
    wat een leuke fotos en wat was t lekker in t bos he . oja je jam is erg lekker.
    groetjes manon.

Leave a Reply