Ziekenhuis weer in

leyenburg

Hoi, we komen net weer thuis van de controle bij de longarts. Ik moest eerst longfunctie blazen en daarna naar de dokter. Nou mijn longfunctie was zeer slecht en het laagste wat ik ooit geblazen heb. Mijn Fev1 was maar 18% en inhoud was ook eenhalve liter lager als normaal. De longarts heeft gelijk een nplekje geregeld voor me voor opname en nu is Peter mijn spullen aan het pakken en gaan we straks weer naar het ziekenhuis. Ik heb geen koorts ofzo of erg last van hoesten, maar ik ben gewoon super kortademig en benauwd. Ik heb 3-4 liter zuurstof en kan alleen in rust ophouden met hijgen. Verder is alles te veel. Zelfs simpele dingen zolas naar toilet gaan en eten en praten. Ik moet dan al zo hijgen dat ik steeds niet op adem kom. Een heel naar gevoel. Ook is mijn eetlust weg en ben ik best moe. Ik slaap in de nacht niet zo lekker. Veel hoofdpijn omdat ik zo slecht uit kan ademen hou ik te veel co2 in mijn bloed vast en dan krijg je koppijn he.

Ik hoop weer die aller ergste benauwdheid  weg te krijgen, maar we gaan ook samnen met de longarts overleggen hoe het nu verder moet. Wanneer moet ik op hoog urgent op de longtransplantatie lijst en hoe lang kan en moet ik nog wachen op die nieuwe longen.

Mijn ziekenhuis adres is:

Ziekenhuis Leyenburg HAGA

t.a.v. Pascale de Jong Kamer 6.16

Leyweg 275

2545 CH Den Haag

0649828072

Ik hou jullie op de hoogte en tot schrijfs.

Liefs Pascale.

 

11 Responses to “Ziekenhuis weer in”

 1. Carla Says:

  Jeetje Pascale , wat een tegenvaller.Net thuis en gelijk weer het ziekenhuis in.Maar ja die vervelende benauwdheid daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af.Ik kan me voorstellen dat je nu toch zo iets gaat krijgen van “kom maar op met die nieuwe longen” al is dat ook allemaal erg spannend.Ik wil jou en Peter veel sterkte wensen en hoop dat je even positief blijft als altijd.

  Groeten Carla van Oef

 2. Hein Says:

  Hoi Pascale en Peter,

  Dat is flink schrikken om dit zo te lezen hoor. Zo benauwd als je nu bent, is heel erg lastig en zwaar om vol te houden. En direct weer het ziekenhuis in terwijl je er net uit was. We wensen je heel veel sterkte.
  We komen snel langs bij je!

  Groetjes,
  Hein en Natasja

 3. Judith Says:

  Heey, alweer het ziekenhuis in :S. Wat klote zeg. Ik kan nu wel zeggen dat ik hoop dat je je daarna beter voelt, maar ik hoop eigenlijk meer dat je nu zo snel mogelijk je nieuwe longen krijgt, want als het zo doorgaat is het nu hard nodig.
  Heel veel sterkte en beterschap! *digitale knuffel*
  Liefs, Judith

 4. Tamara Says:

  Alweer het zk in:( Ik wil je echt heeeel veel sterkte wensen en ik hoop dat je je dan ff beter blijft voelen! JE moet maar snel nieuwe longen krijgen die heb je heel hard nodig!

  -x- Tamara

 5. Jose Says:

  Hoi Pascale,

  Balen zeg,je was er net uit! Ik hoop dat je weer een beetje opknapt en dan weer lekker naar huis kunt.
  Heel veel sterkte.

  Groetjes van José

 6. Bob Says:

  Hoi Pascale,

  Ik kijk na veel te lang niet op je site te hebben gekeken (sorry!!!) weer eens op je site te hebben gekeken weer eens op je site en dat stemt me niet echt vrolijk. Doet me heel erg denken aan mijn situatie een maand of 2 voor mijn transplantatie, zat ook aan 4 liter zuurstof en kon vrijwel niks. Dexamethason was bij mij op dat moment het enige dat hielp. En dat spul deed ook echt wonderen, super middel. Heel veel sterkte daar, ik laat snel wat van me horen.
  Zet hem op, je kunt het net als ik dat kon toen.

  Groeten, Bob,

 7. Elvira Says:

  Hallo Pascale

  Ik las dat je weer opgenomen bent, ik had toevallig net afgelopen zondag met je zus gebeld en zij vertelde dat het niet ging. Alles wat ze vertelde kon ik me zo voorstellen dat heb ik een jaar geleden allemaal gehad, die benauwdheidsaanvallen en angst echt vreselijk. Ik hoop dan ook dat het niet lang meer voor jullie ( jou en Peter) duurt, want dit is ook geen leven.
  En ik hoop dat je er net zo door komt als mij alleen iets snel;ler herstel en een goede nierfunctie, maar onthoud 1 ding je komt er wel echt waar en in het begin is het misschien heel zwaar maar je krijgt er echt veel voor terug. En als je me wilt bellen mag dat altijd alleen nu lig ik even een paar dagen in Groningen voor onderzoeken dat is gebruikelijk. Na het weekend ben ik zeker weer thuis.
  Pascale kop op ! Er komt zeker weer een goede tijd al is het nu erg donker.

  Veel liefs en een knuffel van elvira!

 8. Elvira Says:

  Hallo Pascale

  Ik las dat je weer in het ziekenhuis lag, ik had toevallig net zondag met je zus gebeld en zij vertelde dat het niet ging. Ik kon het me zo voorstellen alles wat ze vertelde echt waar die benauwdheidsaanvallen en de angst echt vreselijk. Ik hoop dan ook dat het een keer gaat gebeuren voor jullie ( jou en Peter)
  En ik hoop dat je er net zo door komt als mij alleen dan een sneller herstel maar onthoud 1 ding het gaat hoe dan ook echt een keer beter met je. In het begin is het misschien heel erg zwaar en denk jewaar ben ik aan begonnen maar uiteindelijk krijg je er heel veel voor terug echt waar.
  Pascale je mag me altijd bellen alleen ik zit nu een paar dagen in Groningen voor onderzoeken dat is gebruikelijk 1 jaar na data. Pascale kop op al is het nu nog zo donker er komt echt weer een mooi helder licht.

  Veel liefs en een knuffel van elvira. Poging 3

 9. Marcia Says:

  Hey Pascale!

  Ik zag je afgelopen maandag al het in het ziekenhuis, in de rolstoel. Toen dacht ik al; oh jee, foute boel. Nou ja, ik kom morgen ook. Mijn galblaas gaat eruit. Deze keer blijf ik wat langer dan afgelopen keer, dus we liggen weer gezellig samen;-) Alleen Charlene nog (nee hoor!!) en dan zijn we weer compleet:P Haha.
  Nou..even zonder gekheid; gauw opknappen meid! En die longen moeten maar snel komen want dit is natuurlijk NIKS!!!

  Hopelijk kan ik je een beetje opvrolijken;-)

  Liefs,
  Marcia

 10. Yvonne Says:

  jemig Pascale, wat ontzettend balen zeg.
  Ik hoop erg voor je dat je snel minder benauwd wordt. Heel veel sterkte meid.

  Yvonne

 11. Marcia Says:

  Hai Pasale!

  Ben ik weer. Niet in het ziekenhuis zoals je waarschijnlijk wel door had. Ik ben nog gewoon thuis, omdat mijn bed niet meer beschikbaar was…..
  Nu wordt het waarschijnlijk dinsdag! Dus wie weet; tot dan! Kom zeker even bij je langswippen.
  He, Zet ‘m op!!

  Liefs,
  Marcia

Leave a Reply