Visjes.

Het is nu vrijdagmorgen en ik schrijf over gisteren. Ik had gisteravond geen zin om te schrijven.
Het was gisteren een lekkere dag. Ondanks dat ik eigenlijk rustig aan zou gaan doen heb ik toch nog wel wat leuke dingen gedaan. Ik ben meestal al vroeg op en ook gisteren om dat de man die de zuurstof komt vullen om half 8 voor de deur staat. Ook gisterochtend en het zuurstof vat was zo weer gevuld. Peter ging naar het werk en ik ben rustig gaan ontbijten en aankleden. Ik was al best actief en toen heb ik alle strijk gedaan. Er was niet heel veel, maar ik had alles al om half tien af en kon ik alle kleding weer netjes in de kast leggen.
Verder kon er gelijk een spijkerbroekenwas in en die zijn inmiddels ook droog en die ga ik straks strijken. Niet dat strijken nou zo mijn hobby is, maar ik vind het lekker om alles op orde te hebben en niet steeds zo veel was te hebben.
Weer beneden aangekomen ben ik de tuin in gegaan en heb gemerkt dat het prachtig weerr was en heb de tuinkussens op de stoelen gedaan en ben even lekker koffie gaan drinken in de tuin. Ik had laatst een rubber roeibootje gekocht en die heb ik gisteren uitgepakt en op het gras gelegd. De pomp stond op zolder en ik zal wel even kijken of ik die boot kon op pompen, nou dat ging erg zwaar. Na vier keer pompen bood mijn buurman Frans aan om de boot op te pompen en ik zou natuurlijk geen nee. Dus heeft de buurman mijn rubberboot opgepompt. Hij is heel mooi blauw en best groot. Ik kan er helemaal in. Het zat zo ook al lekker en ik ben er erg blij mee. Zo kan ik als het erg heet wordt in de tuin erin badderen. De boot ligt nu nog in het gras en is niet lek want dan zou die nu leeg zijn.

Na de boot ben ik naar het tuincentrum gegaan en heb daar twee zakken potgrondgehaald en een zak cacao doppen. Verder ben ik n0g even door de winkel hen gelopen en heb nog even naar de geraniums gekeken. Ze hadden geen mooie en ook niet de kleur die ik wilde. Dus heb ik ze daar niet meegenomen. Ieder jaar kopen Peter en ik onze geraniums bij een kas in de buurt daar zijn ze mooier en goedkoper en veel meer kleuren en soorten keuze. In het tuincentrum heb ik ook nog een heel laag planten tafeltje gekocht. Onze plant in de keuken stond namelijk op een krukje dat ik te hoog vond en nu staat de plant lager en beter. Het krukje is handig voor hoge keukenkastjes, als je vanaf de bovenste plank wat moet hebben en je bent niet zo lang. (zoals ik).

Tenslotte heb ik twee oranje kleine koikarpertjes gekocht. Deze zijn voor Barbara want die viert haar verjaardag zaterdag en wilde vissen voor in haar nieuwe vijver. De visjes zijn 5cm lang en knaloranje. Gisteravond zijn we die visjes ook alvast wezen brengen omdat die vissen niet erg lang in een plastic zak met water kunnen blijven. Nou die visjes vonden het volgens mij heerlijk in hun nieuwe vijver.

Na het tuincentrum ben ik gewone boodschappen gaan doen bij de supermarkt. Ik heb avondeten gehaald en nog wat weekend boodschappen. Misschien dat we zaterdag morgen nog even wat ham erbij moeten halen of nog wat anders, maar verder hebben we alles in huis. Alleen was alle halfvolle melk op en heb ik dat misschien ook nog nodig.

Na de supermarkt ben ik naar huis gegaan en moest alles uitladen. Zoi dat is dan best zwaar. Ik had mijn boodschappenkar ( ja zo een oma ding op wielen) erbij gepakt en heb daarma de zakken potgrond en cacao doppen de tuin in gereden en ook de boodschappentas. Ging best goed.
Daarna de vissen in de keuken gezet die de autorit van af het tuincentrum als zeer traumatisch hebben ervaren omdat de zak telkens omrolde en ik al rijdend er niks aan kon doen. Nou ze leefden gelukkig nog wel.

Toen ik alles had uitgepakt ben ik lekker in mijn bikini in de tuin gaan zitten. Ik heb de hele middag gezond en gelezen en even rustig aan gedaan. Dat deed me goed. ik ben al een pietsie bruiner geworden en heb een lekkere middag gehad.

Verder heb ik nog wat foto’s gemaakt van mijn bootje en de visjes.
In de avond heb ik kip tandori gemaakt en dat was erg lekker. Alleen was de meloen nog een beetje te hard en dat was wel jammer. Na het avondeten zijn we dus nog even de visjes naar Rogier en Barbara wezen brengen en hebben daar nog gezellig koffie gedronken en bijgekletst.
Toen we thuis kwamen was ik al best moe en zijn we niet te laat naar bed gegaan.

Afgelopen nacht heb ik onwijs gesnurkt en werd echt af en toe wakker van mijn eigen gesnurk en ik heb ook een paar keer een por gehad van Peter. Ik snurkte zowel als ik op mijn rug lag, op mijn zij en op mijn buik, dus maakte niet uit hoe iik ging liggen, die herrie bleef. Verder heb ik goed geslapen.
Vanmorgen was Peter er al vroeg uit. Rond iets voor zessen, enm ik natuurlijk ook klaarwakker. Ik ben nog even in bed gebleven maar ik heb toch nog even een koppie thee met Peter gedronken. Peter kon lekker de auto mee naar het werk en hij is vanmiddag vrij en ik denk al om half twee thuis. Hij gaat de tuin verder op orde maken en dat is zo gezellig. We moeten ook nog wat andere dingetjes doen vandaag, maar dat is niet zo veel werk.
Vanmorgen was ik ook al actief want ik heb even de zandlade van de parkietenkooi verschoond, ze hadden de boel weer eens rommelig gemaakt en dat is nu weer netjes.
Straks ga ik even de spijkerbroeken strijken en misschien nog even een broek korter maken op de naaimachine. Even zien of ik de juiste kleur garen heb. Vandaag wordt weer een leuke dag en ik hoop dat het net zulk lekker wer wordt als gisteren.
Vanavond schrijf ik weer.


Leave a Reply