Gesport en gewinkeld.

Het is nu woensdagmorgen en ik zit te sprayen. Gisteravond was ik te moe om te schrijven en dan kan ik beter de volgende dag schrijven omdat ik dan veel helderder ben.
Gistermorgen heb ik de was gestreken en alles is weer in de kast en netjes.
In de loop van de morgen heb ik wat gerommeld in huis en om half twee ben ik naar het Leyenburg gereden en heb daar eerst even mijn rug laten kraken door mijn fysio. Nou mijn rug kraakte dus niet en zat ook niet zo vast. Het ging goed en ik heb soms alleen wat last van mijn onderrug en heupen, maar waar dat van is weet ik niet.
Daarna ben ik op de loopband gaan lopen. het ging reuze goed. Ik was superfit en heb 20 minuten op 6.0 stand gelopen en normaal kan ik maar op 5.5 snelheid lopen. Ik was dus erg blij ermee en mooi om te zien wat een beetje meer lucht met mijn sport prestaties doet. Mijn saturatie bleef mooi 93 met 3 liter zuurstof en mijn hartslag was maar 140 en dat is normaal wel 150. Het gaat dus even supergoed met me. Ik ben erg blij ermee en verbaas me over hoe veel energie het me scheelt tussen een goede en een slechte periode. Ik weet nu nog steeds niet waardoor ik minder benauwd ben, maar ik denk misschien doordat ik Trisperal antischimmelmiddel in mijn longen het een en ander aan schimmels aan het opruimen is waardoor de mate van infectie in mijn longen wat minder is.
Ik vind mezelf zo een geluk hebben hiermee. Want als ik zo fit ben als nu dan kan ik ook heerlijk naar Limburg op vakantie en daar allemaal leuke dingen doen. Ook denk ik dat ik dan zelfs weer het zwembad in kan en veel meer uitstapjes kan maken.

Het enige waar ik op t moment last van heb is dat mijn darmen een beetje te vol zijn en ik veel te weinig geweest ben. Ik nam al flink wat medicatie hiervoor, maaar gisteren ben ik op de clean prep over gegaan dat een zwaar laxerend effect heeft. Nou ik ben nog maar tweee keer geweest een klein beetje en hoop dat de boel meer loskomt. Normaal moet ik namelijk wel 4 maal per dag naar toilet en best veel, maar dat had ik de laatste dagen niet en mijn buik zwol alsmaar op en is nu ook dikker als normaal. Dat betekend dat er heel erg veel peoep in mijn darmen zit en dat moet er een keer uit. Dit is ook typisch iets wat met CF te maken heb. Gaat het met de longen goed dan is t met de suikers of de darmen wel mis. Maar goed dit is op te lossen en hopelijk ben ik van het weekend weer met lege darmen.

Bij het sporten kwam ik nog mede CF patienten tegen en ook Charlene die met een opknapkuur bezig is. We hebben even gezellig over trouwen gehad en bijkletsen dat doen we volgende week wel.
Na de sport ben ik naar de boogaard winkelcentrum gegaan om te kijken voor een bruidsjurkje voor Fleur in de juiste maat. In almere hadden ze haar maat niet meer. Ik kwam daar en ja hoor ze hadden nieuwe bijgekregen en ook in de goede maat. Ik heb het gelijk gekocht en Stefanie en Manon erover opgebeld. Zij waren ook blij dat ze bij ons de juiste maat hadden.
Verder hebik nog wat leuke dingen bij H&M gekocht. Ik ben gewoon erg winkel verslaafd.
Twee hempjes, een zomerjas en een leuk jurkje. Het jurkje is helaas te krap en of mijn buik te dik, dus ga ik die vandaag ruilen voor een maat groter. Bij de H&M gisteren hadden ze maat 38 niet meer en maat 36 was dus te krap.
Zo realiseer ik me dat ik ook een dagje ouder wordt en dat ik nou echt geen platte buik meer heb ook al houd ik hem in. Dat komt ook doordat ik daar nog steeds wat vocht vasthou van de dexamethason. (prednisonmiddel).
Toen ben ik avondeten gaan halen en hebben we Burrito’s gegeten. Het smaakte lekker en daarna lagen we even uit te buiken op de bank.
Ineens ging de bel, dus ik open doen, en toen kwamen Rogier en Barbara gezellig op de koffie en hebben we even lekker bijgekletst.
Omdat ik al best veel gedaan had die dag was ik al best moe en zagen we er misschien niet zo fit meer uit. Daarna zijn we lekker naar bed gegaan en hebben we lekker geslapen.
Het is nu de volgende morgen en de zon schijnt lekker. Peter heeft vanmorgen de klikobak buiten gezet en ook de twee grote vuilniszakken met vloerbedekking afval dat ze over hadden van de trapbekleden. De vuilniswagens komen op woensdag altijd de bakken legen.
Ik hoop dat ze die ook gelijk meenemen en dan hoeven we dat niet nog ergens apart te lozen.
Vanavond schrijf ik over vandaag.


Leave a Reply