Tuincentrum

Het is vandaag al weer zondag en schrijf ik over gisteren.
Gistermorgen ben ik rustig opgestaan en heb me niet gehaast. Peter was wel al eerder aangekleed en heeft alvast een aantal zakken potgrond en tuinaarde gehaald bij de Hoornbach. Ook Heeft hij daar nog 35 kleine klinkertjes gekocht van het soort wat we al in de tuin hebbe liggen, maar we kwamen er nog wat tekort. Toen Peter terug was en alles in de tuin had gedaan, was ik inmiddels ook klaar met alles. We zijn toen naar de grote Intratuin in Zoetermeer geweest. Het was erg leuk. We hadden een grote kar gepakt want we wilden planten kopen.
We zagen ook nog allemaal andere leuke spulletjes, maar we heben uiteindelijk best veel gekocht.
We heben drie lavendelplanten gekocht, waarvan een bijzonder mooie en twee gewone. Ook hebben we een struikje gekocht die rode pluimen krijgt, ben even de naam kwijt daarvan. We heben een leuke grassoort gekocht die witte grotere pluimen krijgt. Ander soort dan de lamperpoetsersgras die we al hebben. Ook hebben we een bolmargriet gekocht die in ee pot gaat en nog twe kruidenplantjes. Daarbij hebben we een houten bak gekocht, dat wordt mijn kruidenbakje. Ik heb al een aantal kruiden in de tui groeien, maar dat verwilderd nogal en groeit harder dan ik kruiden eet. vandaar dat ik mijn kruidjes een beetje in toom wil houden door ze in een bak te zetten.
We hebben ook nog anti slak gekocht en antikat. We hebbe va de buren nogal wat katten in de tuin die erg veel ons onze tuin poepen en nu hebben we iets gestrooid wat niet lekker ruikt voor katten. (geen katten gif hoor dat zou zieleig zijn.)
Ook hebben we nog wat kleine dingen meegenomen een een lantaarn voor een stel wat net een nieuw huis heeft en gisteravond een housewarming hadden.
Vol geladen kar gingen we nog even koffie drinken dar en daarna weer verder. Na een aaantal uren gingen we naar de kassa en hebben we alles betald.
Vanaf daar naar de auto en naar huis. Ik vind het altijd leuk om dan met zo een hoop planten in de auto naar huis te rijden, stukje oerwoud achterin de auto.
Meteen daarna hebben we de vergeten boodschappen bij de supoermarkt ehaald en darna met planten en boodschappen naar huis gereden en toen alles uitgeladen. Ik heb de boodschappen in de kasten gedaan e Peter heeft alle tuindingen in de tuin gezet. Nog niet geplant want dt doen we vandaag. Ik was toen al best een beetje moe. We hebben even thee gedronken en uitgerust op de bank.
We hadden een pizza als avondeten en daarna zijn we naar de housewarming van Winant en arianne gereden. We konden hun nieuwe huis in een keer vinden. Het is vlak in de buurt van het ieuwe huis va Mark en marie-Jose en we hebben hun type woning dus ook goed kunnen zien en het zag er mooi uit.
De housewarming was erg gezellig en ze hebben een prachtig huis. Ze hadden hele mooie muren en een prachtige mooie houten vloer, net zo een als mijn ouders in hun appartement hebben. Eiken white wash. Heel hip. Ook hadden ze een aantal mooie nieuwe meubels en zag de keuken er ook heel mooi uit.
We gingen als laatste weg omdat ik nog even de trouwfoto’s van hun wilde zien. Toen zij trouwden lag ik in t ziekenhuis en is Peter daar alleen heen gewest samen met Martijn en Brenda.
Het waren mooie foto’s en ze zagen er mooi uit.
Toen we thuis kwamen was mijn bloedsuiker een beetje hoog en heb ik even wat insuline bij moeten spuiten en hebben we nog even thee gedronken. Als mijn suiker te hoog is kan ik toch niet gelijk slapen, zo zaten we nog even lekker bij te kletsen.
We zijn daarna wel lekker gaan slapen.
Vanmorgen was ik al weer om half 7 wakker en was nog moe maar kon niet meer slapen. Ik heb maar even in een boek een paar hoofdstukjes gelezen en daarna ben ik weer tot 9 uur in slaap gevallen. Om half tien zijn we opgestaan en hebben we lekker ontbeten met bakbroodjes.
Nu is Peter in de tuin bezig en heb ik net gesprayed. Ik ben de laatste dagen ook wer met 6% nacl aan t sprayen en dan komt er toch wel veel slijm uit mijn longen omhoog wat ik er normaal niet uit gekregen had.
Ik ga zo de was even uit de machine halen en in de droger doen en daarna Peter helpen in de tuin en het mooi maken.
Vanavond schrijf ik weer hoe het geworden is.
Tot schrijfs.


Leave a Reply