Gordijntje

Vandaag is het maandag en vanmorgen begon Peter zijn eerste werkdag. Rond kwart voor zeven de deur uit en hij was om half 8 op t werk.
Ikben pas om half 10 uit bed gekomen en had zin in een beetje uitslapen.
In de morgen heb ik wat opgeruimd in huis en de was gedaan. We hebben sinds een week of twee een mooie nieuwe deur tussen de gang en de woonkamer. Deze deur heeft 10 ruitjes en je kan nu zo vanaf de gang de woonkamer inkijken. Dat heeft als voordeel dat de gang nu veel minder donker is. Naast de voordeur hebben we ook een lange smalle ruit met glas. Dat heeft als nadeel dat iedereen die op straat loopt zo naar binnen kan kijken. De meeste mensen in de buurt hebben al iets ervoor hangen en wij nog niet. Bij de een zie je een smalle luxaflex of gordijntje en ook vaak van dat plakplastic op het raam.
Peter en ik wilde een gordijntje. We hadden al de gordijn roede met houdertjes en schroeven gekocht en ik had nog mooie vitrage stof liggen in een creme witte kleur. Het enige was dat ik er nog een aantal zomen in moest naaien. Dat heb ik dus vanmiddag gedaan. Ik ben flink bezig geweest, maar ik weet niet of ik het wel mooi genoeg vind. Ik ben niet zo een nette naaister en omdat mijn handen voortdurend enorm trillen is recht knippen op dunne stof erg moeilijk. Die trillende handen zijn een bijwerkeing van al die vele medicijnen die ik heb, het is vaak erg lastig. Een kop en schotel is bij mij dus erg wiebelig en is het veiliger me een kop koffie te doen in een mok ofzo. Ook glazen frisdrank serveer ik hierdoor op een blad, want anders is er grote kans op knoeien.
Toen het gordijntje af was ben ik boodschappen gaan doen. Het was al vier uur geweest en was aan de late kant. Toen kwamen er nog twee kindertjes aan de deur voor kinderpostzegels en ik heb een setje van ze gekocht. Er staat dit jaar Nijntje op de kinderpostzegels.
Ik ben naar de AH geweest en heb wat frisdrank gehaald en voor twee dagen avondeten. Ook wat frisdrank en lekkere dingetjes.
Morgen is het namelijk 4 oktober en dan ben ik Jarig. Ik wordt dan 34 jaren jong.
Mijn ouders en Manon komen morgen gezellig hier en heb ik iets lekkers gebakken voor bij de koffie.
In de avond heb ik spersiebonene gemaakt met aardappelen en en kip gordon blaeu. ( hoe schrijf je dat ook al weer)
Het smaakte prima en met mijn eetlust is niks mis.
Peter moest om half 8 in de avond naar de korfbal kantine want zijn ploeg moet de kantine schoonmaken. Dat moet eens in het jaar ofzo, maar het is ook wel gezellig en dat de kantine mooi schoon wordt is ook gelijk mooi meegenomen. Daarna is Peter nog even naar Hein zijn nieuwe flat gegaan waar hij pas de sleutel van heeft.
Hij zal zo wel weer thuiskomen en dan heb ik alvast gesprayed.
Ik ga ook straks slapen want morgen is het even geen uitslapen.
Morgen wordt een leuke dag en ook best druk. Ik heb dus geen tijd om te sporten in het Leyenburg en ik ga donderdag wel.
Tot schrijfs.

One Response to “Gordijntje”

  1. maaike Says:

    van harte gefeliciteerd met je verjaardag

    liefs
    maaike

Leave a Reply