Rustig weekend

Ik ben weer op weekendverlof en geniet weer van het thuis zijn. Ik heb vannacht echt een keer heerlijk doorgeslapen in mijn eigen bed en dat was heerlijk. Mijn matras op mijn ziekenhuisbed begint nu toch wel erg hard te liggen en misschien dat ik daardoor thuis beter slaap omdat ik hier een echt goed bed heb. Komende week vraag ik of hier iets aan te doen is.Vast wel.

Verder heb ik nu geen prednison meer alleen nog maar wat dexamethason. Maar ik voel me niet echt lekker. Ik ben wat kortademiger en veel sneller moe en kan minder als vorige week. Dit wordt dus een rustig weekend voor mij. Gisteren ben ik in de middag thuis gekomen en hebben we middaggegeten en ben ik in bad gegaan. Daarna zijn we naar de broer van Peter Martijn geweest om daar lekker te eten en bij te praten. Het was erg gezellig en het eten was ook erg lekker, heerlijke bami met sateh en salade.Rond 8 uur kwamer er nog meer mensen en werd het drukker, dus toen zijn we naar huis gegaan. Ik was al erg moe en thuis hebben we nog even tv gekeken en toen naar bed.

Vorige week ben ik naar de oogarts geweest omdat ik met mijn rechteroog ineen veel minder zag. Ik heb nu staar en zie ik met rechts een stuk minder. Met links zie ik nog wel goed, maar lezen gaat wel een stukje moeilijker. Deze staar is gekomen door de prednison. Daardoor ben ik nu ook even van de prednison af om te zien hoe dat gaat. Ik wil namelijk mijn ogen zo goed mogelijk houden, maar mijn longen ook. Maandag moet ik weer longfunctie blazen en dan hoor ik dinsdagmorgen wel wat de artsen van plan zijn met me.Dit weekend doe ik dus maar rustig aan. Niet winkelen enzo.Peter is nu korfballen en ik ben net klaar met sprayen. Ik ga zo naar beneden en dan ga ik me daar verder vermaken. Straks gaat Peter nog boodschappen doen en  morgen de was. Peter heeft het maar druk met me.Normaal had ik de boodschappen en was gedaan, maar dat kan ik nu echt niet meer jammergenoeg. Hopelijk krijg ik snel nieuwe longen want van al dat wachten en me niet lekker voelen wordt ik ook niet zo vrolijk. Wel heb ik deze week weer heel veel lieve kaarten gehad en wil ik hier iedereen voor bedanken. Ook heb ik veel bezoek gehad en dat vond ik ook erg gezellig. Komende week ben ik van plan om weer lekker te gaan lezen, dvd kijken en te gaan knutselen en kaarten maken.

Later schrijf ik meer. Liefs Pascale.


2 Responses to “Rustig weekend”

 1. Regina Says:

  Hai Pascale,
  Kijk regelmatig op je site om zo op de hoogte te kunnen blijven. Lekker, dat je het weekend weer thuis bent. Balen, dat je je weer wat minder prettig voelt dan vorige week. Hoop zo, dat het verlossende telefoontje gauw komt voor jou en natuurlijk alle mensen om je heen! Sterkte!!We duimen voor je!!!

  Liefs Regina, Robin en de meiden

 2. Elvira Says:

  Hallo Pascale

  Ik moet morgen naar Den Haag en wil heel graag bij je langs komen maar mijn ouders vinden het doodeng. Ik ga het dus eerst vragen aan dr. Heijerman hoe en wat en anders dan bel ik je morgen wel even als jet het goed vind. Mijn vader wil namelijk ook niet na 3 uur weg want dan staan we midden in de files bij Utrecht. Je hoort of ziet me morgen.

  Liefs elvira

Leave a Reply