Controle

Op maandagmorgen moest ik er weer vroeg uit, om half 8 al. Ik heb eerst geprayed. Toen douchen en eten. Rond 9 uur gingen Peter en ik naar mijn longarts. We waren er netjes op tijd. Eerst moest ik longfunctie blazen en daarna naar de dokter.
het blazen ging goed alleen had ik niet zo een goede longfunctie. (FEV1 26% en VC 55%). Kan dus beter. Het is de afgelopen maanden erg goed met me gegaan, maar de laatste week werd ik toch weer wat benauwder en kortademiger met veel hoofdpijn erbij. Dat betekend dus meer zuurstof nodig en mijn longen meer ontstoken.
Ik kreeg dus van de longarts 30 mg prednison mee en een ciproxin antibiotica kuur.
Na het ziekenhuisbezoek zijn we gelijk de medicijnen gaan halen bij de apotheek en ik kreeg ze gelijk mee en heb ze ook daarna thuis meteen ingenomen.
Omdat ik gisteren nog best kortademig was hebben we lekker rustig aan gedaan. We zijn nog even langs het tuincentrum gereden en hebben nog even bij tuinbankjes gekeken en niet een leuke gevonden. Ook heeft Peter een nieuwe harde schijf gekocht voor in de computer zodat we weer voldoende schijfruimte hebben om foto’s te kunnen opslaan.
In de middag heeft Peter de nieuwe harde schijf geinstalleerd en ik heb gekeken hoe zoiets werkt. Nou best ingewikkeld hoor. In de avond hebben we ook nog even lekker zitten computeren en heeft Peter me geleerd hoe ik foto’s op mijn weblog kan zetten.
ik ga dat straks proberen en dan zie ik wel of dat gaat lukken.
We zijn vroeg naar bed gegaan omdat ik best moe was en Peter en vanmorgen weer vroeg uit moest voor het werk.
Vanmorgen voelde ik me al een stukkie minder benauwd als gisteren en heb ik het idee dat de ciproxin en prednison lekker hun werk doen. Ik ben niet meer zo kortademig en dat is heerlijk. Volgende week moet ik terug komen bij de longarts en ik hoop dat dan alle medicijnen goed hun werk doen zodat ik niet in het ziekenhuis hoef te blijven.
Wel moet ik al wat meer insuline gaan spuiten want mijn suikers beginnen al te stijgen.
Ook heb ik gisteren nieuwe langwerkende insuline gehad. Deze heet lantus en volgens mij werkt dat ook beter op mijn benen. In de andere langwerkende insuline die ik had die levemir heet kreeg ik rare ronde plekken op mijn benen alsof ik er allergisch op reageerde. na twee dagen werd die rode plek dan een blauwe plek en dat is niet zo mooi. Volgens mij heb ik dat niet bij die nieuwe Lantus insuline.
Ik ga even wat foto’s proberen te plaatsen.
Tot schrijfs.

2 Responses to “Controle”

 1. Hans Says:

  Hoi Pascale,

  Doe je wel een beetje rustig aan???

  Groeten,
  Hans.

 2. Marcia Says:

  Hoi Pascale,
  Ik dacht al dat ik je maandag in het ziekenhuis zou zien!;) (had ik namelijk op je weblog gelezen). Ik had nog wel even willen vragen hoe het ging, maar liep niet helemaal lekker he. En toen zat ik bij Jane te kletsen..
  Jammer dat je longfunctie niet was wat je hoopte! Hopelijk volgende keer beter!
  Een beetje een late reactie maar goed:)
  Succes in ieder geval!!
  Groetjes,
  Marcia (weet je wie ik ben??)

Leave a Reply