Gelukkig nieuwjaar!

Iedereen een heel gelukkig nieuwjaar en maak er een mooi 2006 van.
Peter en ik hebben een aantal zeer leuke dagen achter de rug. Afgelopen vrijdag was Peter vrij en hebben we lekker gewinkeld. Dat is iets wat ik erg graag doe. In de ochtend heeft Peter alle boodschappen voor het weekend en oud en nieuw in huis gehaald. In de middag zijn we naar de Boogaard gereden en hebben we met de rolstoel gewinkeld. Het ging fantastisch goed en het voelde heerlijk om niet te hoeven lopen. We hebben allemaal leuke dingetjes gekocht. Ik heb twee nieuwe leuke geruite pyama,s bij Livera gekocht. En met blauwe ruit en een met turquase ruit en best mooi. Daarbij heb ik een fleece knalrood huispak gekocht en dat zit heel lekker. Ik heb het nu ook aan. Daarna zijn we naar H&M gegaan en heb ik daar nog een broek gekocht die afgeprijst was. De broek is grijs en ik heb hem ook in het bruin. Verder wilde ik ook nog een grotere maat trainingsbroek, maar die hadden ze even niet daar dus heb ik dat niet gekocht. Daarna nog naar de mediamarkt en V&D geweest en niks gekocht, maar wel lekker zitten rondkijken.
Daarna zijn we weer naar de parkeergarage gegaan en hebben nog even naar de nieuwe keuken van Hein en Natasja gekeken. Hein en de vader van Natasja waren nog druk bezig met alle leidingen en voorbereidingen van het plaatsen van de keuken. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we verder een rustige avond gehad.
Peter en ik hebben een week geleden onzelf voor onze verjaardagen een kado gedaan. En DVD recorder en dat is erg leuk. Je kan nu namelijk elke serie of film opnemen en later terug kijken of een film op DVD branden en dan ergens anders kijken (in t ziekenhuis bijvoorbeeld).
We hebben dan ook deze week veel films opgenomen en die kan ik straks allemaal in het ziekenhuis gaan bekijken.

Oja ik heb ook een nieuw spray apparaat en dat is me toch een mooi klein snel apparaat. Het ding heet de Eflow rapid en is ter grootte van een discman en doet het op batterijen en op stroom, maar alle medicijn verneveld die ook sneller, ik ben er erg blij mee en vind het reuze handig.
In deze dagen ben ik me aan het voorbereiden op de ziekenhuisopname. Ik ben alle spullen aan het verzamelen en alle was en strijk is al klaar.
Ik denk namelijk dat ik wel weer wat langer in het ziekenhuis moet liggen en dat ik wat langer nodig zal hebben om op te knappen. Ik ben nu behoorlijk ziek. Peter en ik zijn er best van geschrokken. Ik kan niet ver meer lopen en na elke 5 stappen moet ik flink bij ademen en hijgen. Ik heb maar flink wat zuurstof op mijn neus 3 a 4 liter of meer om wat rust te hebben. Ik heb het best benauwd en heb overal spierpijn.
Maar ja ik zit nog aan die 30 mg prednison en normaal hoor ik me daarme3e toch een stuk beter te voelen. Ik had vanmorgen ook weer dikke voeten en ik ben bang dat ik in het ziekenhuis aan het infuus weer nog meer opblaas door vocht vasthouden en dan helemaal al tientonner eruit zie. Ik heb dan ook maar wat grotere maat kleding gekocht dan pas ik die in ieder geval nog.
Ik werd vanmorgen wakker met hoofdpijn dus eigenlijk had ik mijn zuurstof hoger moeten zetten vannacht maar ja toen sliep ik. Maar ik heb de laaste half jaar dat ik zo enorm snurk en dat ik misschien daardoor tijdens de nacht te weinig zuurstof binnen krijg. Op welke kant ik ook ga liggen ik snurk kei luid door alles heen en vraag me af of de buren me niet horen. Peter slaapt er meestal ook doorheen, maar soms maakt ie me wel eens wakker om even om te draaien of me te laten hoesten, ik val dan meteen weer in slaap. Maar ja wat kan je doen tegen snurken? Ik weet het niet want ik ben niet verkouden en kan gewoon door mijn neus ademen.

Gisteren was het oud en nieuw en het was een hele leuke dag.
In de ochtend heeft Peter heerlijke oliebollen gebakken. Eerst heeft hij het beslag gemaakt en dat moest 45 min. rijzen. Daarna heeft hij in het schuurtje in de tuin 50 heerlijke oliebollen gebakken. In die oliebollen zit dan rozijnen, krenten en sucade en ze smaken vers het beste.
In de middag hebben we wat avond eten hapjes gemaakt met .o.a. een eiersalade en sateh voor het avond eten. In de middag kwamen Hein en Natasja en hebben we eerst koffie gedronekn met oliebollen en zelf gebakken appelflappen van Natasja. (waren ook erg lekker).
Daarna avond gegeten met allerlei hapjes op stokbrood en sateh erbij.
In de avond hebben we TV gekeken en een spelletje trinominos gedaan. Rond half 12 kwamen Martijn (broer van Peter) en Brenda nog gezellig langs en kwamen even de oliebollen van Peter proeven.
We hebben om 12 uur getoast met champagne en daarna knalde het vuurwerk er in onze straat er op los. Ik heb samen met natasja binnen voor het raam vuurwerk staan kijken en er was erg veel te zien. Hein had zelf ook nog een mooi siervuurwerk pakket meegenomen en die hebben ze ook afgestoken. Rond half 2 gingen Hein en Natasja weer naar huis. Peter en ik hebben nog even opgeruimd en daarna lagen we rond twee uur in bed en heb ik geslapen tot 7 uur. Ik heb daarna wel weer verder geslapen en kwam pas om 10.30 mijn bed uit. We hebben toen eerst ontbeten en er een rustige dag wordt het vandaag.
Ik ga zo nog even twee broeken korter maken op de naaimachine en daarna nog even lekker rommelen in huis en er een lekkere dag van maken.
Later schrijf ik weer.


One Response to “Gelukkig nieuwjaar!”

 1. Hans Says:

  Hoi Pascale

  Ik wens je een succesvol 2006 toe en duim dat je snel een oproep voor transplantatie zal krijgen!!!

  Houd nog even vol op de wachtlijst hoor, je doet het geweldig, petje af!!

  groeten,
  Hans.

Leave a Reply