Vrijgezellenfeest

Het is nu zondagavond en ik zal beschrijven wat voor leuke vrijgezellenfeest dag ik heb gehad.
Op zaterdagmorgen hebben Peter en ik nog een vrijgezellenfeest dag voor de boeg. We hoefden niet vroeg op en zijn rustig opgestaan en hebben samen ontbeten. Peter moest voor zijn vrijgezellenfeest een aantal zaken mee nemen en hij wist natuurlijk niet wat hem nog te wachten stond. Hij moest een skibroek mee en drogte kleren en handdoek en een lunchpakket. Ik wist wel wat Peter ging doen, maar ik heb goed mijn mond gehouden want het was een complete verrassing voor Peter. Hij heeft eerst een brandweertraining gehad en daarbij moesten ze een vlam in de pan blussen, in een roeibootje nat gespoten worden en watervoetbal dat inhoud dat je met een waterspuit een skippiebal in een goal krijgt. Maar daarbij spuit je elkaar ook nat.
Daarna zijn ze ergens gaan BBQ en in een restaurand en was er spare ribs, hamburger en sathe. Samen met salade en stokbrood. Daarna zijn de mannen gaan paintballen. Hier heeft Peter her en der rode plekken opgelopen die later nog wel blauwe plekken worden.
Het was even wennen het spel, maar als je het eenmaal door hebt hoe het moet dan wordt je niet zo vaak meer geraakt.
Na de paintbal zijn de heren wer richting ons huis gereden en waren er om 11 uur in de avond. Ze hebben het erg leuk gehad Peter heeft genoten van zijn dag.
Mijn vrijgezellendag was ook heel erg leuk. Ik moest namelijk om twee uur in de middag bij Marie-Jose komen en ik dacht dat we vanaf daar ergens heen zouden gaan met zijn allen. Maar bij Marie- Jose zou de muite meiden niet komen. Ik ging dus een uurtje later samen met MJ weer terug naar mijn huis. Toen ik kwam aanrijden was de deur mooi versiert met slingers en ballonnen. In eerste instantie dacht ik nog is een van de buurkinderen jarig, maar nee het was mijn eigen voordeur die versierd was.
Toen ik binnen kwam ging iedereen voor me zingen en was het net of ik jarig was. Er hingen mooie slingers in de woonkamer met hartjes ballonnen. Daarbij was iedereen er. Ik kreeg een hele leuke High tea thuis. Iedereen had erg zijn best gedaan en allemaal hele lekkere hapjes gemaakt. Mijn eettafel stond dus vol lekkers en was er vollop koffie of thee. Ik had nog geen middag gegeten dus ik had inmiddels om drie uur in de middag erge trek. We zijn dus al die heerlijke hapjes wezen eten en het smaakte erg lekker.
Halverwege de high tea kreeg ik van iedereen om de beurt een mooi gedicht en een leuk kadootje. Het leek wel sinterklaas omdat ik zo verwend werd. Het was erg gezellig en heb ook nog een theeboeket gehad die ik alvast veel moet bij me dragen om alvast te oefenen voor als ik mijn bruidsboeket ga dragen aankomende donderdag. Ik heb er erg van genoten en vond dat het heel erg gezellig was.
Rond half 7 gingen we met zijn allen uit eten naar een heerlijk Japans restaurant. Ooit had ik namelijk wel eens tegen Manon verteld dat ik ooit wel eens japans wilde eten. Nou dat heb ik geweten. We kregen een 12 gangen menu en het smaakte heerlijk. We zaten met 9 dames om een grote bakplaat waar dan een kok je eten bakt en klaarmaakt met boter en knoflook,water en sojasaus en nog meer. Voor ons hadden we een place mat met drie lekkere sauzen erop. Een zoutige saus, een rode pittige en een zoutige honingsaus. We kregen vis en vleesgerechten door elkaar heen. Als eerste kregen we soep, daarna stukjes kip of sushi. toen nog twee stukken vis van zalm en nog een witte vis. Daarna nog meer groente en champignons en ook nog meer vlees en grote garnalen die ter plekke onthoofd werden. Ook was er inktvis en nog meer groente en vlees. Daarna was het even een uurtje pauze. Ik zat toen al bomvol en had gelukkig meerekbare kleding aan zodat mijn buikje behoorlijk kon groeien. na de pauze kwam de kok weer terug en ik dacht nog gut wat leuk hij gaat vast het toetje bakken. Maar nee kwam die met nog een grote plank aan met groente, vlees en rijst. We kregen gewoon nog een hele maaltijd die ik jammergenoeg niet opkon, maar wel alles geproeft natuurlijk. Het smaakte ook alleemaal zo lekker. Wel zat er over veel boter en knoflook in en hoopte ik dat Peter ook knoflook had gegeten voor hem. De kok had ook nog een keer vuurvlees gemaakt waarbij de boel in de fik vloog, ik natuurlijk gelijk bang dat mijn zuurstofslang te dicht bij was, maar dat viel wel mee. Er komt alleen wel veel hitte van zo een grote vlam af.
Ook heb ik de hele avond alles met stokjes gegeten en dat ging best goed, alleen rijst met stokjes eten is nog wat moeilijk. Na al dit lekker kregen we nog ijs met vuurwerk en daarbij zat ook fruit. Als laatste kregen we koffie of thee en heb ik thee gedronken. Om een uur of 11 gingen we pas terug naar huis en stonden ook net de heren daar bij ons voor de deur en die waren ook net terug. Na even bijgepraat op straat ging iedereen weer naar huis en gingen Peter en ik moesten nog even bijkletsen op de bank. We zijn daarna heerlijk gaan slapen. Ik was erg moe, maar heb een fantatsische dag gehad.
Bedankt iedereen voor deze zeer geslaagde dag voor Peter en mij.

2 Responses to “Vrijgezellenfeest”

 1. Bob Kallen Says:

  Hoi Pascale,

  Mooi dat jullie vrijgezellenfeesten zo leuk waren. En heel veel plezier donderdag op wat de mooitse dag van jullie leven moet worden.

  Groeten, Bob.

  PS: PSV speelde tegen Schalke 04 en hebben gewonnen, ik zat in het stadion:) Was erg leuk al zal wedstrijd in tweede helft zeker op tv heel erg lecht geweest zijn…

 2. Hein Says:

  Hoi Peter en Pascale,

  Ik ben blij dat jullie het beiden leuk hebben gehad! Hopelijk zijn Peter zijn plekken snel weer weg…op Adrie’s site staan al leuke foto’s, van mijn eenmalig gebruik cameratje komen ook nog foto’s, maar dan “ouderwets” he.

  Tot donderdag
  Hein

Leave a Reply