Terug van vakantie

Peter en ik hebben een heerlijke vakantie gehad in Limburg. We zijn 24 juni tot zondag 3 juli geweest in Hoog Vaals in een Landal greenparcs huisje. Het was een 6 persoons huisje en hebben we ook gezellig papa en mama erbij gehad.
Het begon op vrijdag 24 juni en we reden rond een uur in de middag pas weg omdat we toch nog wel veel in te pakken hadden. De reis verliep alleen niet zo voorspoedig omdat er een erg warme dag was en er zeer veel file was op de weg die wij moesten rijden naar het zuiden van Limburg. Al net na rotterdam was er file. Eerst hoorde we op de radio dat het 6 km was en dat durfden we wel aan. maar na een tijdje was de file al 13 km lang en stilstaand. In de zinderde hitte van 35 graden celcius stonden Peter en ik dus stil in de file en waren we precies een meter of 3 verder na een half uur. Het werdt erg warm in de auto omdat we geen airco hebben en als je stilstaat heb je ook geen wind die je afkoeld. Na een half uur zijn we via de afslag toch nog een andere route gerden. Deze verliep richting A15 langs Gorichem richting de A2. Nou daar was ook nog eens veel file , maar geen stilstaande. Meestal reden we tussen de 20 en 50 km/h en dat is wel vol te houden. Normaal zouden we ongeveer drie uur rijden, maar nu deden we er vele malen langer over.
Toen we aankwamen in ons landal huisje hebben we alle spullen binnen gezet en gelijk met onze zwemkleding een duik genomen in het moie buitenzwembad. Zo effe lekker afkoelen.
Daarna hebben we patat gehaald met kroket en een kaas souffle. In de avond waren we moe en hebben nog lekker op het terrasje voor het huisje gezeten.
De volgende dag op zaterdag kwamen mijn ouders gezellig aan met de caravan vanuit Oostenrijk en Duitsland. We zijn in de middag naar Vaals geweest en hebben daar op terras een lekkere ijskoffie gedronken en BBQ boodschappen gedaan. Papa had namelijk een hele leuke handige safari Chef mee. Dit is een soor BBQ op butagas met een grote pit die ook kan worden gebruikt als BBQ, bak of gril plaat en wok. Heel leuk. We hadden er een hele lekkere forel op de BBQ en lekkere aardappelsalade en een herlijk olijven brood.
In de avond hebben we het spelletje Uno gedaan dat lijkt op t kaartspel pesten.
De vrijdag voordat we weggingen heb ik mijn nieuwe rolstoel gehad. Hij is super hip en een mooi klein maatje. Past ook goed in onze auto. Ik heb er al veel plezier van gehad in Limburg. Ik kan gewoon niet meer erg veel en ver lopen. Dus een stadswandeling met rolstoel gaat dan wel. En anders zit ik op terrasje met zeer moeie benen.

Het is nu woendag en ik typ nog even verder over mijn week vakantie.
Op zondag zijn papa en Peter gaan wielrennen.
na uitgebreid de fietsen te hebben geinspecteerd en schoon te hebben gemaakt zijn ze 45 km gaan fietsen door het heuvelachtige Limburg. bergje af ging volgensmij wel lekker maar de andere colletjes waren best zwaar. Ook omdat je dan net niet de goede versnellings bladen op je fiets hebt om te klimmen.
Mama en ik zijn lekker gaan bakken in de zon in bikini. Het was ook heerlijk weer.
In de avond hebben we Nasi gegeten die mama zo lekker kan maken. In de avond hebben we ook weer Uno kaartspel gedaan en lekker gelachen.
Op maandag hebben we in Vaals een lekker vla meegenomen met aardbeien, die vind ik het lekkerste. Ook hebben we het drie landen punt bezocht en zijn we na wat foto’s te hebben gemaakt het doolhof in gedoken. Nou we kwamen er mooi niet uit want het was nogal ingewikkeld. na een half uur rondjes te hebben gelopen werden mijn benen toch wel erg moe en ben ik met mama maar naar de ingang gelopen en hebben we daar gezeten en een ijsje gegeten. papa en Peter zijn wel nog wezen zoeken naar de goede weg naar buiten van het doolhof. Die hadden ze na drie kwartier gevonden. Ik kreeg een sms je van Peter van we hebben het gevonden. We hebben leuke foto’s van het doolhof waar je af en toe door poortjes moest die water opspuiten zodat je of een natte broek krijgt of snel genoeg er door loopt. Erg leuk om te doen.
Daarna zijn we naar huis gereden en hebben we in het zwembad nog even een duik genomen en ben ik van de glijbaan geweest en zwemmen ging erg goed. In de avond pasta gegeten. Daarna zijn we nog gaan midget golven op het park zelf en dat was ook erg leuk alleen was de baan af en toe stuk en kregen we de bolletjes niet zo lekker in de hole. Het was erg leuk om te doen.

Op dinsdag zijn papa en Peter weer even een stuk gaan fietsen van 55 km. Mama en ik hebben heerlijk gewinkeld in vaals. We hadden een mooie parkeerplek gevonden en zijn naar het kruidvat geweest, en naar wat kledingwinkels en nog een antiek winkeltje waar mama een mooie paraplu bak heeft gekocht voor op de gang in hun flat. Na een middagje winkelen zijn we eind van de middag weer naar het huisje gegaan en even later kwamen een vermoeide wielrennerspeleton aan die er 55 km op had zitten.
In de avond aten we volgens mij bloemkool met gebakken aardappels en vlees. In de avond hebben we nog even over het park gelopen en Uno gespeeld.

Op woensdag zijn we al vroeg naar Maastricht gegaan om naar de sint pietersberg te gaan om daar een mergel grot te bezoeken. Het was een rolstoelvriendelijke grot (zeiden ze) en ben ik er dus in geweest met rolstoel. Eerst hebben we daar op terras nog even wat thee en fris gedronken en daarna begon de rondleiding van een uur in de grot waar het 11 graden was. Buiten was het 24 graden en lekker weer. Gelukkig hadden we onze fleece truien en vesten mee anders was het toch wel erg koud geweest. In de mergelgrot was het erg donker en hadden we lampen bij ons. In de grot waren wand tekeningen en fossieln te zien. Het is best een belevenis hoor met rolstoel in grot want je gat ook heuveltje op en af en Peter moest af en toe flink omhoogduwen of omlaag tegenhouden. Ik zat heerlijk zodat ik lekker wat energoi overhield en niet na de grotwandeling al gesloopt was. De gids vertelde vanalles over de grot en het is een aanrader om daar een keer heen te gaan.
Daarna zijn we nog even naar Maastricht gegaan en hebben daar nog een beetje door de winkelstraat gelopen en op terrasje gezeten.
In de avond hebben we weer heerlijk ge BBQ ed met papa zijn safari chef BBQ. We hadden heerlijke worstjes en dunne lapjes vlees met salade erbij. Ook nog daarvoor lekkere stokbrood met franse kaasjes.
Papa en Peter hebben natuurlijk in Limburg ook allerlei soorten bieren geprobeerd en daar zaten wel wat lekkere bij. Ook had mama allemaal lekkere witte wijn bij zich en die smaakte ook goed. Ik drink alleen niet dus aan mij valt weinig bier of wijn te besteden.
Maar het was weer een leuke dag.

Op donderdag zijn we met zijn vieren naar het boscafe het Hijgend hert geweest. We hebben daar eerst op terras koffie gedronken met een groot stuk appeltaart. We hebben hier ook nog leuke foto’s van gemaakt. Daarna zijn we een stuk gaan wandelen naar het bankje waar Peter me op 3 april van dit jaar ten huwelijk vroeg. Het was een mooie wandeling en was ik af en toe met heuvel oplopen weer flink hijgend hert. papa en mama hebben nu ook het banje gezien en zijn we nog een stukje door gelopen. Op een gegeven moment kom je dan weer bij de weg uit en toen zijn Peter en ik heuvelafwaards naar Vijlen gelopen richting de kerk. Papa en Mama zijn naar de auto gelopen heuvelopwaards die nog bij het cafe Hijgend hert stond. Peter en ik hadden daar nog vers brood gehaald bij de bakker en toen kwam papa al aanrijden. net toen we wilden instappen hoorde we een hele harde sssssssss. Eerst dacht ik dat het mijn zuurstof tankje was, maar nee. papa zijn auto had een zeer snel leeglopende achterband. Hij heeft toen snel de auto op een vlak stuk weg gezet zodat ze makkelijker de band konden verwisselen met de reserve band. De reserven band zat er zo op en we zijn toen naaar het huisje gereden. Daar hebben papa en Peter nog verder gezocht naar een volkswagen dealer. na veel gezoek kwamen ze in mechelen en waren ze een verkeerde straat in gereden en toevallig zat daar nou net een bandenspecialist. Deze bandenspecialist heeft papa twee nieuwe voorbanden bezorgd en uit de lekke band kwam een groot stuk geroest metaal wat ooit een fietsbanden afhaalstuk is geweest. ( ben de naam hier even van kwijt).
In de avond zijn we naar Vaals gegaan om daar lekker uit eten te gaan. We hebben heerlijk Grieks gegeten. Eerst kregen we een salade en daarna had ik soeflakie. Dat is lekker vleesspiezen op een stokje samen met patat en tzaizikki saus met yoghurt en komkommer.
Peter, papa en mama hadden een vleesschotel met vele soorten vlees zoals, gekruid gehakt, souflakie spies, gyrosvlees en nog meer zat erbij. Het was dus erg lekker en darna zaten we bomvol. We namen nog wel ijskoffie toe, maar die was wat minder lekker want daar zat ongezoete koffie bij en weinig slagroom. Bomvol en heerlijk gegeten gingen we weer nar het huisje.
papa en mama hebben toen alvast wat spullen ingepakt want de volgende morgen zouden ze weer richting Almere gaan.

Op vrijdagmorgen gingen Papa en Mama met de caravan richting Almere. Het regende en hun vakantie zat erop. Peter en ik hadden nog twee dagen bij kunnen boeken dus hoefde wij pas op zondag weg. Peter en ik zijn toen samen nog een keer naar Maastricht gegaan met de rolstoel en hebben dar een heerlijke dag gehad. Het werdt ook mooi weer en lekker zonnig. We hebben nog op Terras gezeten op het vrijthof en daarna zijn we door heel maastricht gerold en hebben we mooie foto’s gemaakt. Het was erg leuk. Tussen de middag hebben we een broodje gezond genomen op het Onze lieve vrouwenplein op terrasje daar en lekker mensen gekeken. Aan het eind van de middag hebben we nog even boodschappen gedaan in een maastrichtse AH winkel voor het avondeten. We aten kip gorden bleu met groente en gebakken aardappels.
In de avond waren we best moe en hebben we TV gekeken.

Op zaterdag zijn we naar Vaals gegaan omdat ik daar in het antiek winkeltje een leuk fotolijstje had gezien wat goed bij ons huis past. Die hebben we ook meegenomen. We zijn ook nog in de Aldi gewest want daar hadden ze een soort campinglamp in de aanbieding. Daarna kwam er een fanfare omdat de jaarlijkse vaalse kermis openging. We zijn toen ook nog even op de kermis wezen kijken en zagen allerlei draaidingen met enorme G krachten waar ik niet in wil. Het deed Peter en mij denken aan onze jeugd toen durften we overal in en was niets te gek. We hebben ook nog koffie en cappucino gedronken op terasje en zijn toen wer naar het huisje gegaan. We hebben toen alvast veel spullen ingepakt en in de avond wilde ik kip kerrie maken. Kwam ik erachter dat we geen rijst hadden. Stom van me want dat wordt dan geen kip kerrie. De rest van de ingredienten had ik wel. Peter en ik zijn toen op het park een lekkere pannekoek gaan eten in het pannekoekenrestaurand. Ik had met spek en peter met kaas en spek. Daar kan natuurlijk wel ook stroop of poedersuiker op.
Smaakte heerlijk.
Daarna zat ik bomvol en zijn we nog even bij de midgetgolf baan wezen kijken en Peter wilde toch nog even een rondje nidget golfen. Ik was te moe en heb gekeken hoe peter best goed alle ballen in de holes kreeg. En stukje later zagen we in de verte dat er vier luchtballonnen met zo’n mandje eronder werden opgeblazen. We zijn een stukje daar naar toe gelopen en konden heel mooi zien hoe alle balonnen opstegen. het was een mooi gezicht. We liepen ondertussen ook terug naar het huisje toen ineen boven de grote parkeerplaats een ballon erg laag daaroverheen vloog. Peter mooie foto’s gemaakt. het zag er erg leuk uit. maar het lijkt me toch wel eng hoor in zo een luchtballon. het bakkie ziet er zo klein uit.
Daarna hebben we ook nog wat spullen ingepakt en gingen we niet al te laat slapen.

Op zondagmorgen waren we al vroeg op. We hebben alles ingepakt en ontbeten en gingen om 5 voor elf richting huis. Het was die dag erg mooi weer en we wilden het liefst nog een week blijven. Maar ja dat kan nu eenmaal niet.
Op de terugweg hebben we geen file gehad en ging de reis erg voorspoedig. We hadden besloten om via de A2 en de A15 terug te rijden omdat we Peter zijn ouders daar op de camping in de buurt van Grichem stonden wilden bezoeken. Peter zijn ouders staan in Ottoland bij een boeren camping met hun nieuwe tent die we wel eens wilden zien. Toen we aankwamen was het nog steeds mooi weer en zaten ze lekker voor hun tent. Ook de Om en tante van Peter waren even langs omdat die ook in de buurt op een andere camping staan met hun caravan.
We hebben lekker bijgekletst en de mooie nieuwe tent bewonderd.
Daarna zijn we richting huis gegaan. We waren al rond 15.15 uur bijna thuis toen de snelwegafslag gesloten was, door wegwerkzaamheden. Dus omrijden via rijswijk, mar hier was ook vanalles afgesloten en konden we bijna onze woonwijk niet meer in. Na veel omrijden kwamen we 20 minuten later pas aan en baalden Peter en ik hier goed van als je net vanuit Limburg komt aanrijden, dan wil je gewoon snel naar huis en niet nog een omgeleid worden via rijswijk en Den Haag. Thuis hebben we alles uit de auto gehaald en opgeruimd. In de avond had ik wel kip kerrie gemaakt en had ik nu wel alle ingredienten. In de avond zijn we eerst naar Hennie haar verjaardag gegaan en hebben daar heerlijke aardbeientaart gehad met lekkere thee en koffie. We hadden even bijgekletst en het was erg gezellig. We konden door het mooie weer nog lekker in de tuin zitten en helaas konden we niet zo lang blijven omdat we de grasparkieten nog even moesten afhalen bij Mark en marie Jose.
Zij hebben weer erg goed op de parkieten gepast en hier zijn we erg blij mee. Nemo en Jip ook. Daarna zijn we nar huis gegaan en was ik best moe. We zijn lekker gan slapen en de volgende dag was Peter ook nog vrij.

Leave a Reply