Dagje Haarlem

Vandaag zijn Peter en ik naar mijn tweelingzus Manon gegaan in Haarlem. We hebben er een leuke dag van gemaakt. In de morgen eerst uitgeslapen en daarna op pad. Om 11 uur reden we weg. We hebben toen eerst nog even de foto’s over onze bruiloft opgehaald bij de fotowinkel. Deze foto’s had Martijn gemaakt met onze eigen camera. Er zitten veel leuke tussen en we konden ze gelijk aan Manon laten zien.
Het was op de heenreis mooi weer, maar erg druk op de weg. Soms kom je wel eens een gevaarlijke weggebruiker tegen die je even flink laat schrikken door te bumperkleven en dan rechts inhalen om 1 auto naar voren te kunnen terwijl we alleemaal in een slakkegangetje in een rijtje op de snelweg rijden. Sommige mensen doen zulke gevaarlijke stunts op de weg, nou daar verbaas ik me over.
Maar goed we kwamen gezellig bij manon aan die net terug was van de boodschappen doen.
We hebben daar eerst thee gedronken en de foto’s laten zien. Na de foto’s hebben wij een groot deel film gezien van onze trouwdag dat Ramon gefilmd heeft. Het was erg mooi en leuk om terug te zien. Zo zie je via de film alles vanuit een andere hoek en dat is erg leuk.
In de middag zijn we naar de kwantum geweest waar we een aantal leuke dingen zagen. Eerst zagen we een leuke vaas, want we hebben zoveel mooie bloemen gehad dat we alsnog vazen tekort kwamen. Daarna hebben we manon haar verjaardagskado gekocht. Ze wilde een mooie hippe stylvolle vuilnisbak. We hebben een mooie gevonden en die staat erg mooi in haar keuken. Daarna zijn we naar een klokkenwinkel geweest en daar hadden we klokken gekeken, maar konden geen keuze maken.
Na de klokkenwinkel zijn we nog naar een hele leuke life style winkel geweest in Haarlem die OLd Style hette. Daar hadden ze allemaal mooie meubels, lampen en ook klokken. We zijn de hele winkel doorgegaan en we zagen allemaal mooie dingen. Ook mooie lampen, maar die waren allemaal te groot voor boven onze tafel. We zagen ook nog een boekenkastje voor in de huiskamer, maar dan moest die nog wat smaller gemaakt worden. De prijs ging dan wel omhoog, dus daar denken we nog even over. We zagen ook nog twee leuke kussentjes voor op de bank en die hebben we meegenomen. Ook zagen we een wand met allemaal mooie klokken. Er waren twe die we wel erg leuk vonden. Na veel gekijk en gemeten en gewikt en weegt hebben we een mooie klok uitgekozen en gekocht.
Het is een ronde met een mooie wijzerplaat en het is een beetje old style. Het is in ieder geval geen koekeoks klok en ook geen hypermoderne metallic kleurige klok.
Ik zal wel een foto ervan maken dan hoef ik verder niks uit te leggen. Gewoon een zeer mooie klok.
We zijn ook nog bij een ander woonwinkeltje gaan kijken, maar daar hadden ze niet veel, dus toen op weg naar manon haar huis. Ik was al weer kei moe en kost lopen me wel weer veel energie. Bij manon hebben we lekker op de bank gezeten en hebben we even gerelaxed. Inmiddels kwam Ramon thuis van het werk en heeft hij samen met peter nog iest gecomputerd. manon en ik waren in de keuken aan het koken. Ik zat op een stoel en ik heb mer gekeken en gekletst terwijl manon kookte. Ze had iest heel lekkers gemaakt. Dat is ook het recept in mijn nieuwe kookboek van de bruiloftgasten. Het heet kip in sinasappelsaus. Het smaakte lekker en daarbij waren krieltjes en stoomgroenten.
Na het eten zat ik bomvol en zijn we na de thee rond half 8 weer naar huis gegaan. Half 9 waren we weer thuis. Tot mijn verassing was er een pakketje gebracht en heb ik een leuk kado gehad uit Almere. Heel erg bedankt hiervoor.
Vandaag hou ik weer meer vocht vast. Ik voel me erg opgeblazene n daardoor meer benauwd. Wat een vervelend gevoel zeg. Ik heb echt een heel opgezette buik en drukt de boel nu ook aan de achterkant van mijn ribben omhoog. Ik voel me echt zwanger van een nijlpaard en dan nog met een japans 12 gangenmenu op. Hopelijk plas ik morgen wat meer vocht uit zodat ik me niet zo opgeblazen voel.
Ik heb net gesprayed en ga zo slapen.
Morgen hebben we een rustdag en hopelijk gaat het niet regenen zodat Peter kan gaan schilderen.
Tot schrijfs.

Leave a Reply