Rustdag en transplantatie

Het is vandaag vrijdag en ik schrijf even over gisteren.
Gisterenmoregn werd ik gewekt door mijn mobieltje dat aangaf een SMS je te hebben gehad. Ik de telefoon pakken en het geluidje afzetten. Het SMS je was van Annett die me schreef dat Yun zonet opgeroepen was voor longtransplantatie. Goed nieuws dus en nu maar hopen dat alles een beetje voorspoedig verloopt. Yun is inmiddels de transplantatie goed doorgekomen en ligt nog op de IC aan de beademing.
Daarna kon ik gelijk niet meer slapen. Vaak lig ik in het ziekenhuis en dan kom ik allemaal mede CF patienten tegen die je in de loop van de jaren een beetje kent en het is altijd gezellig om bij elkaar te buurten en even bij te kleppen. Zodoende ken ik Yun ook die afgelopen jaar heel vaak in het ziekenhuis lag en er de laatste 2 maanden heeft gewoond.
Zo ken ik ook Annett en nog veel meer mede CF mensen. Ik kan het niet laten om met de mensen mee te leven en aan ze te denken. Ik voel me erg verbonden met de mede CF mensen omdat we vaak de zelfde problemen hebben en dan elkaar goed begrijpen.
Ook kun je veel van elkaar leren en soms leer ik andere mensen dingetjes over CF.
Gisteren heb ik even uitgerust want ik was erg moe, ik had gewoon de andere dagen ervoor te veel gedaan. Gisteren heb ik dus alleen de parkietenkooi schoon gemaakt en de huiskamer netjes gemaakt.
In de avond had ik tomarensoep gemaakt en aten we dit met brood. Petere had ook een heeerlijk harinkje erbij gekocht met uitjes voor op brood. HMMM dat was erg lekker.
Omdat hij vier haringehn had gekocht hebben we straks bij het middageten nog een haring op brood.
Gistereavond hebben we een spannende DVD gekeken en daarna zijn we niet al te laat gaan slapen.
Vanmorgen moest ik er vroeg uit want ik moest om 9 uur in het ziekenhuis zijnom bloed te prikken en sputum in te leveren voor een zithromax onderzoek. Het prikken ging erg moeilijk en ik heb dus net twee halve buisjes bloed kunnen geven en twee giga blauwe plekken op mijn hand en pols. Vanmiddag moest ik eigenlijk ook, maar ze vonden het niet nodig en hoefde ik vanmiddag niet te prikken. Ik blij.
Ik ben daarna nog even naar de 6b gegaan en ben even op bezoek geweest bij Annett en we hebben even gekletst. Het was nog maar half tien dus ook best vroeg om zo maar visite te krijgen. Maar wel even leuk om je gesproken te hebben.
Zo toen ben ik naar de auto gegaan en ben naar het tuincentrum gereden waar ik even een paar binnenplanten moest kopen. De vorige hadden de parkieten opgegeten en zagen er niet uit, ik heb die gisteren weggegooid. Maar ja een huis zonder enige plant is ook wel raar. Ik pakte een tuincentrum kar en leip naar binnen. Halverwege het pad moest ik ineens onwijs naar toilet omdat ik aan de race ben door de clean prep laxeermiddel. Shit ik vragen of ze ook toiletten hadden, gelukkig wel. Al zeer knijpend was ik nog gelukkig op tijd aangekomen bij de toiletten. Dat lucht dan echt op en ik weet zeker dat ik het in mijn broek had gedaan als er geen toiletten waren geweest.
Maar goed daarna jkon ik weer rustig plantjes kijken. Ik heb een bananen plant gekocht met van die grote bladeren en een palm met lange sliertige groene bladeren. Ook heb ik nog wat kleine plantjes gekocht die in een leuk rond bakje zitten die ik nog had. De woonkamer ziet er weer fleurig uit. Bij het tuincentrum had ik ook een nieuw speelgoedje voor de parkieten gekocht omdat ze voortaan veel minder mogen vliegen van me, anders mollen ze zo de nieuwe planten. Op het moment zijn mijn parkieten nogal vernielzuchtig en moet ik ze steeds in de gaten houden. Ze zitten overal en laten dan ook overal hun veren en poepjes achter en ik maar alles netjes maken.
Ik heb het huis netjes omdat straks bezoek krijgen en dan wil ik een net huis laten zien, dat is wel zo gezellig.
Ik moet alleen nog even op zolder kijken.
Verder moet de DVD nog terug en wil ik nog even langs het bakkertje of AH supermarkt voor wat lekkers bij de koffie.
Vanavond of morgen schrijf ik hoe de rest van de dag was.


Leave a Reply