Kies eruit.

Vandaag was weer een zware dag. vanmorgen natuurlijk weer vroeg op en vanalles gedaan. Eerst gesprayed en de rest gedaan en ook nog even een witte was.
Ik had geen zin in strijken dus dat had ik niet gedaan. Ik ben eerst de medische dossiers op gaan halen bij mijn vorige huisarts. daarna ben ik naar de nieuwe huisarts gereden en heb ons daar ingeschreven.
Ik had gisteren een hoop reclame folders gehad en daarin hadden ze bij Blokker wat dingetjes die we net konden gebruiken. Ik ben dus naar de Blokker geweest. We hebben thuis altijd net bestek en ouder bestek dat wordt gebruikt om even het vlees in de pan om te draaien of te rullen of om even een plak ontbijtkoek af te snijden of een boterham te smeren. Dat bestek werdt erg oud en heb ik naar zolder gedaan. Hiervoor hadden ze nieuw bestek bijnde blokker met een kiwifruit motiefje.
Ook hadden ze een handig CD opbergkistje dat peter wel wat vond om al zijn CD netjes op te ruimen. Ook hadden ze een leuke Tapas schalltjes zet en die henb ik mezelf kado gedaan.
Heerlijk om af en toe lekker te winkelen.
Daarna ben ik naar de kruidvat gegaan waar ze een leuke sjaal hadden en sokken. Nou de leuke sjaal kleuren waren uitverkocht, maar ik heb toch een mooie blauwe en bruine kunnen kopen. De sokken hadden ze niet. Wel hadden ze gastendoekjes voor op t toilet, die heb ik wel meegenomen in de kleur creme wit.
Daarna ben ik naar de supermarkt gegaan en heb ik avondeten gehaald en ben naar huis gegaan.
Vandaag had ik ruzie met mijn zuurstoftank eerst met die grote en toen met die kleine.
Ik vulde de kleine tank vanmorgen en toen zat ie vastgevroren. Tja ik ben soms iets te ongeduldig en laat dan te snel dat ding vullen zonder pauze en dan vries ie vast. Maar ja ik kreeg hem echt niet meer los. Het grote zuurstof vat kon daardoor zijn vulopening niet dichtdoen omdat er ijs tussen zat en bleef die maar zuurstof uitblazen. Ik heb maar even mijn zuurstof leverancier gebeld om te vragen wat ik moest doen. Nou dus gewoon warm water erover gieten zodat die kleine tank eraf gaat en de vulopening zich weer sluit. Nou een halve liter heet water moest erover en ik een teiltej eronder gezet. Ik moest toch nog een deel van de laminaat vloer dwijlen. Gelukkig had ik geen haast want alles heeft me toch wel 30 minuten extra gekost.
In de middag heb ik eerts middag gegeten en toen even lekker zitten lezen op de bank omdat ik moe was. Drukke ochtend natuurlijk.
Manon mocht vandaag met de thuispomp naar huis en kwam nog even langs om de TV te brengen die ik voor haar in het ziekenhuis had gebracht. Ze heeft nog even wat dubbelfris gedronken en is toen lekker naar huis gereden voor alle files.
Ik ben daarna even gaan slapen op bed. Ik heb een half uurtje echt geslapen en daarna was het tijd voor naar de tandarts waar ik om 4 uur een afspraak had.
Ik moest namelijk mijn kies laten trekken. het zit namelijk zo. Tijdens de screening voor longtransplanmtatie moet je gebit ook op en top zijn en moeten alle verstandskiezen eruit. Nou gelukkig zijn mijn verstandskiezen zo’n 13 jaar geleden al getrokken en groeien die nooit meer terug.
Maar ik had nu een andere kies die gebroken was tot in de wortel en ook aan de bovenkant waren drie kiesdelen al afgebroken. nou die kies moest er gewoon uit.
Ik vol goede moed een afspraak gemaakt en ben vanmiddag naar de tandarts geweest.
De tandarts heeft het eerst goed verdoofd en dat moest een kwartiertje intrekken. daarna heeft hij heel veel moeite moeten doen om die kies eruit te halen. Hij zat erg vast en doordat de kies zo afgebroken was had hij met de trektang geen houvast. Eerst de kies in stukjes gemaakt en toen stukje bij beetje eruit. Na veel boren en wroeten en een uur later zat er nog een stuk wortel in die er nu nog inzit. De tandarts wil eerst een foto maken van hoe veel er nog in zit en dat alsnog later verwijderen. Ik heb hiervoor na het trouwen pas een afspraak.
Even kies trekken dacht ik, maar het viel niet mee. Ik heb geen pijn gehad maar dat getrek aan je kaak is niet zo fijn. De verdoving is nu nog niet uitgewerkt, maar ik denk dat ik vanavond er wel wat meer last van ga krijgen. Ik eet maar iets zachts ofzo. Soep of aardappelpuree. Ik zie wel, ik heb vanalles in huis.
Ik ben vandaag wat vroeg met schrijven maar nu voel ik me nog goed en had ik even schrijf zin.
Ik ga nog even verder computeren tot schrijfs.

Leave a Reply