Zon, jam en gelei.

Vanmorgen was ik erg vroeg op. Peter ging vroeg naar het werk en ik heb dan nog even thee gemaakt met ontbijtkoek voor ons tweeen en Peter zijn brood voor mee klaargemaakt. Om kwart voor 7 ging Peter de bus halen. Ik ben toen niet meer naar bed gegaan want ik had zin om alvast de druivenjam te maken. Dat heb ik ook gedaan. Keukenmachine klaargezet en rond 9 uur had ik 1 liter druivensap en 1250 gram druiven die jam geworden waren. De jam heb ik in 4 potten gedaan en die is erg mooi rood geworden en smaakt ook erg lekker.
Als ontbijt had ik dus alvast een boterham met verse druivenjam. In totaal had ik dus 3 kilo schone druiven dat een emmer is. Dat betekend dat ik al 9 kilo druiven heb geoogst en er hangt nog een kilo of 3 in de takken.
Omdat ik geen lege schone jampotjes meer had kon ik de gelei nog niet afmaken. Ik had wel al de geleisuiker en het sap vermengt in de pan en dat hoefde alleen nog maar 7 minuten te koken.
Rond half 10 had ik ook al mijn ochtendsprayen gedaan en ben ik nog tot 11.15 naar bed gegaan en heb nog even geslapen. Darna opgestaan en gedouched en de douchewand een beetje schoon gemaakt met jif en een schuurborstel. De andere muren in de douche doe ik morgen.
Daarna ben ik naar de supermarkt geweest en heb ik daar nog drie potten gekocht met bruinebonen. De potten kon ik goed gebruiklen voor de gelei in te doen. Wel heb ik die natuurlijk eerst afgewassen en uitgekookt zodat alles steriel verpakt is en hopelijk lang kan bewaren.
In de middag had ik dus de gelei gemaakt en in de nieuwe potten gedaan.
Eigenlijk ging de druivenjam maken best gemakkelijk en ga ik van de druiven die nu nog in de druivenplant hangen ook maar jam maken.
Eigenlijk had ik vandaag ook nog moeten sporten, maar ik had nogal last van schommelende bloedsuikers waardoor ik het ene moment op 23 mmol/l zat en een paar uur later weer op 2.6 mmol/l. Nou ik voel dat altijd goed in mijn beenspieren dat het een beetje rommelt met de suikers, dus had ik gelijk weer een smoes om niet te hoeven gaan. Eigenlijk is het lui heid van me maar ik zat ook heerlijk in de tuin in de zon een boek te lezen. Ik heb mijn spannende boek dan ook uit en heb een niet te drukke rest van de middag gehad. Wel had ik nog even mijn gitaarlessen geoefend op mijn gitaar. Het was bij mij in de tuin echt heerlijk zonnig en je kon gewoon in kortebroek en hempje lekker zonnen. Het lijkt wel zomer en het is al midden oktober. Op het journaal hoorde ik dat het twee jaar geleden op 11 oktober aan het sneeuwen was. Kan me niet voorstellen toen ik vanmiddag in de tuin zat.
In de avond heb ik lekkere mi gemaakt met mi kruiden van conimex. Het smaakte lekker. Als toetje hadden we youghurt met druivenjam.Rond half 8 reed ik nar gitaarles. Ik haal dan ook mijn schoonmoeder Els op en dan gaan we samen lekker gitaren.
We hebben met 7 personen les en dat is erg gezellig. We leren nu allerlei Barre’s en dat is ok erg mooi om te horen, als ik ze een beetje goed speel.
Rond 9 uur was ik terug en zat Peter in bad TV te kijken. Ik ga er dan even naast zitten en drink een bakkie thee op.
Daarna ben ik gaan sprayen en typen op mijn weblog. Ik ben nu net klaar met sprayen en ga zo nog even naar beneden. Ik ga niet te laat naar bed want morgen heb ik ook weer veel leuks te doen. Onder andere mijn trouwjurk afhalen van de stomerij, hopelijk is die een beetje schoon geworden.
Tot schrijfs.

One Response to “Zon, jam en gelei.”

  1. Tamara M. Says:

    Hey Pascal

    Ik lees je site af en toe, je doet nog veel dingen lees ik:) O.a gitaarspelen, ik heb sinds dit jaar op school ook gitaarles en vind het af en toe best lastig (vooral de vingers die moetne nog getraind worden) Ik vind het wel heel erg leuk! Hoelang speel je al gitaar? groetjes Tamara

Leave a Reply