Op controle en drukke dag.

Maandagmorgen was het vroeg opstaan. Ik had een drukke dag voor de boeg.
De avond ervoor leg ik dan alles vast klaar en ook allerlei briefjes met wat ik moet doen en niet moet vergeten mee te nemen.
Eerst natuurlijk gesprayed en gegeten en gedouched en toen reed ik om 10 uur naar het Leyenburg ziekenhuis.
daar had ik namelijk om 10.15 afgesproken met de CF verpleegkundige om die port a cath door te spuiten. maar had ik me die morgen in bed bedacht ik kan beter even ermee wachten totdat ik bij de longarts geweest ben.
Rond 10.10 stap ik uit de lift op de 6 de verdieping waar Manon haar ziekenhuis kamer is en gaat mijn mobiele telefoon. Het is manon en ik neem niet op want een paar stappen later ben ik al in haar kamer.
Ik zet lekker mijn spullen neer en doe mijn jas uit en ga samen met manon richting poli.
Op de poli check ik in om longfunctie te blazen en op controle bij de longarts te komen.
Eerst nog even langs de CF verpleegkundige Jane om te vragen of ik na mijn controle mijn port a cath kan laten doorspuiten. Dat kon en kwam me beter uit.
Bij de bali kwamen we Inge tegen en hebben we gezellig met haar en haar vriend gekletst.
Ook kwamen we nog wat meer bekenden tegen en was het weer reuze gezellig.
Toen mocht ik blazen en heb ik vandaag een goede blaasdag. Zowel mijn inhoud en Fev1 waren omhoog en toen wist ik wel dat ik niet opgenomen hoefde te worden.
Daarna ging ik naar mijn longarts en hij was ook tevreden over mijn longfunctie. Ik moet gewoon doorgaan met de ciproxin kuur en de prednison kuur en over vier weken weer terug komen en dan zien we wel.
Ik voel me goed en dat is belangrijk en hoe ik me straks zonder prednison ga voelen dat zie ik dan wel, misschien valt het mee.
Na het bezoek aan de dokter moest Manon longfunctie blazen en dat heeft ze ook erg goed gedaan en dat is een goed teken want dan slaan haar infuusmedicijnen goed aan.
Manon hoorde dat ze nu woensdag naar huis mag met de thuisinfuus en dan moet ze denk ik nog 14 dagen daarmee rondlopen.
Na alle longfunctietesten was het al bijna 12 uur en zijn we even een broodje gaan halen in het restaurant. manon had ziekenhuis warm eten en samen zijn we op haar kamer alles op gaan eten. Manon had patat met een heel mini gehaktballetje ( maat dikke soepballetje) en asperges die wel lekker waren. Ik had er een geproeft.
Ik had een wit bolletje met kaas en jam en een ragout broodje en tomatensoep.
We hebben lekker even middag gegeten. Daarna moest manon een longfoto maken en hebben we nog even lekker boekjes zitten doorbladeren. Manon had een mooie bruids make up voor me gezien en ik vond die ook heel mooi. Ook hebben we even naar bruidskapsels gekeken in de dikke bruidsboeken die ik mee had genomen.
Manon adviseerde me ook om dan mijn nagels mooi te laten maken en om nog even een paar keer onder de zonnebank te gaan. Mijn benen en buik zijn nog best wit als je dat met manon haar RHodos vakantie bruin vergelijkt. Ik moet gewoon een mooi kleurtje op mijn huid houden zodat ik er tijdens mijn trouwdag niet al te bleek uitzie.
Gistermiddag had ik ook een nieuwe haarkleur mee, want manon en verft altijd mijn haar. Mijn natuurlijke eigen kleur haar is een beetje saai en ik vind een bruinere warme kleur mooier.
Ik had hier alle spullen voor mee en Manon heeft gisteren mijn haar een mooie kleur gemaakt. Het is dus nu weer iets donkerder en na een week of 5 wordt het al weer wat lichter en slijt het er langzaam uit. Het staat wel weer gelijk veel mooier en verzorgder.
Ik ben er erg blij mee. Toen Manon mijn haar aan het doen was kwam de dietiste langs en zij moest ook wel lachen, zat ik daar met mijn geverfde haren.
Manon is nu op goed gewicht en en heeft echt niet veel extra calorien meer nodig ze ziet er erg goed uit.
Na het verven zijn we nog even wat kaarten gaan kopen. Ze hebben in het winkeltje in het ziekenhuis altijd leuke kaarten. Er was een kindje geboren bij kennissen hier in de straat en twee van onze vriendengroep gaan verhuizen en hebben net een nieuw huis gekocht, die krijgen ook een kaart. Ik moet ze alleen nog even schrijven en posten.
Daarna zijn we lekker thee gaan drinken op manon haar kamer en kwam Landy (mede CF er) even langs en hebben we nog even bijgekletst.
Inmiddels was het al weer half 6 in de avond en ben ik richting huis gegaan. Eerst nog even wat kleine boodschappen gedaan bij de supermarkt en toen naar huis. We hebben kip kerrie gegeten.
Peter kwam om 19.15 thuis en hebben we een lekkere avond gehad. Peter had nog wat telefoontjes te doen en daarna heb ik gezellig met Hennie even bijgekletst aan de telefoon.
Daarna heb ik nog TV gekeken en ben niet al te laat gaan sprayen en naar bed gegaan. Ik was best moe van zo een drukke volle dag. Maar het was een hele leuke dag met een nieuwe kleur haar en nieuwe bruids ideen.
Peter heeft voor mij nog wat lege webpagina’s gemaakt waar ik heel binnenkort op ga schrijven wie ik ben en nog meer info over mij.
Het is nu dinsdagmorgen en ik heb weer een hoop dingen in de planning vandaag, dus ik ga zo maar even mee beginnen.
vanavond schrijf ik weer.

2 Responses to “Op controle en drukke dag.”

 1. Frans Says:

  Hoi Pascale,

  Op zoek naar je adres kwam ik op je weblog terecht.
  Succes met de voorbereidingen voor jullie trouwdag.
  Stuur maar even een mailtje naar je “oude” buurman. Ik las dat je weer een buurman hebt die Frans heet.

  Liefs en groetjes, ook aan Peter en Manon.

  Frans

 2. Inge Says:

  Hoi Pascale,
  Gelukkig voor je dat je niet opgenomen hoefde te worden. Het was inderdaad leuk om jou en Manon weer eens te spreken!
  Ik was (domme ik) je helemaal vergeten te feliciteren met je voorgenomen huwelijk!! Stom he?
  Maargoed, ik wens je bij deze nog heel veel leuke uurtjes met het voorbereiden van je trouwdag. Hou je goed en doe de groeten aan Manon.

  Liefs, Inge

Leave a Reply