Nieuw kapsel

Gisteren was het donderdag en had ik een leuke dag. De hoofdpijn is de hele dag weggebleven en heb ook weer van alles gedaan. In de morgen ben ik een krukje dat eerst lichtblauw was gaan schuren met de schuurmachine. Eerst het krukje in de tuin gezet en toen de schuurmachine gepakt en nog wat andere oude kranten en verfspullen.
Ik heb eerst de poten en moeilijke hoekjes geschuurd en sommige delen waren moeilijk te schuren. Daarna heb ik de kruk omgedraaid en de zij en bovenkant geschuurd. Ik heb flink staan schuren omdat ik wilde dat de blauwe verf er zo veel mogelijk af zou gaan. Nou dat is best goed gelukt.
Na het schuren heb ik met een emmer water dat ook een scheut allesontvetter bevatte de krul geheel gereinigd en stof en vetvrij gemaakt. Daarna heb ik nog wat kranten op de grond gelegd en de kruk er weer onderste boven opgezet. Toen ben ik begonnen om de kruk in de witte gronverf te zetten. Dit was nog een heel karwei met al die moeilijke hoekjes. Sommige stukjes heb ik met mijn vingers geverfd, maar het meeste met een rollertje. Ik ben hier best lang mee bezig geweest en op een gegeven moment was het bijna half twee. Ik heb mijn handen gereinigd met terpetine en ben naar de buurvrouw gegaan. Zij is namelijk kapster en ik heb mijn haar laten knippen. Ze heeft het echt heel mooi gedaan en ik ben er erg blij mee. Ik heb ongeveer 5 cm eraf en nu lijkt mijn haar veel dikker van onder en nu kan ik het ook weer leuk los dragen. Op t moment heb ik een beetje gek haar. Als ik het was en niet fohn en er moesse in doe dan krult het alsof ik permanent heb en heb ik dus zo een hele krullenbos. Dit is sinds ik dexamerthason heb en ik krijg van me zelf steeds meer gekruld haar.
Als ik mijn haar was en daarna stijl fohn dan heb ik stijl haar met slag erin en dat staat ook weer heel anders en leuk. Ik kan dus elke morgen kiezen wat voor kapsel ik wil. Ik heb nu weer even stijler haar en dat staat ook mooi. Ik draag het dan ook weer lekker los en dan lijkt mijn gezicht ook minder bol.
Nadat mijn haar mooi geknipt was ben ik wer naar huis gegaan en heb de inmiddels droge kruk omgedraaid en heb toen de bovenkant en de rest nog even in de grondverf gezet.
Vandaag heb ik denk ik geen tijd om het in de definitiefe roomwitte kleur te verfen, maar dat kan morgen wel. Ik ben nu aan het sprayen en straks ga ik de boodschappen doen. We krijgen zondag hennie en Evert-Jan te eten en dan ga ik iets lekkers koken.
Gistermiddag heb ik ook nog even lekker in de tuin in de zon gezeten in mijn hempje en lange broek. Het is eind oktober en nog prachtig zomerweer. Aan het eind van de middag ben ik nog even boodschappen gaan doen. Ik moest even broodhalen en vleeswaren. Ook had ik een netje manderijnen meegenomen, maar toen ik vanaf de kassa naar de info bali liep zag ik een druppende stukke manderijn in het netje en heb gevraagd of ik het mocht omruilen voor een nieuwe hele net manderijnen en dat mocht. De manderijnen smaken trouwens heerlijk.
In de avond aten we brood en was Peter daarna naar korfbal training gegaan.
Ik heb in de avond TV gekeken en de krant gelezen.
Vannacht heb ik heerlijk geslapen en geen hoofdpijn meer gehad.
Vanavond schrijf ik weer.

Leave a Reply