Tuinzondag

Vandaag zijn we niet al te vroeg op en hebben we even lekker een beetje uitgeslapen.
Peter en ik hebben vandaag hard in de tuin gewerkt. Voorral Peter heeft heel erg veel gedaan.
Eerst een aantal planten die we al haden verplaatst naar betere plaatsen in de tuin, best veel werk. Daarna alle nieuwe planten een plekje gegeven en toen no opvullen met tuinaarde. Ook hebben we twee stalen hekwerken geplaatst met houten palen die erg diep de grond in gingen. Peter had de grondboor van de buren geleend. Het ene hek is een roestvrijstaal raster met gewoon vierkante ruit en de andere ook alleen die is net iets te groot en dar moet nog een stuk vanaf en moeten we een keer een slijptol ergens huren.
Ook hebben we wat palnten in potten gedaan en de planten die in die potten stonden in de tuin gezet. Ook hebben we heel wat oude planten gekortwiekt en een stuk hui weggedaan en een groot gedeelte van mijn bieslook struik. Die was nogal grot geworden en zo veel bieslook eet ik niet. Ik heb een mooie houten plantenbak nu gevuld met 5 verschillende kruidjes. Heel leuk, dus met bieslook, peterselie, oregano en nog twee kruiden waar ik de naam van kwijt ben, maar kunen overal door heen als Italiaanse kruiden.
Ook hebben we nu bijna overal cacao snippers dat vonden katten niet fijn en het staat wel erg leuk. De tuin ziet er weer keurig uit en ik zal heel binnenkort een paar foto’s ervan plaatsen.
Na de tuin werkzaamheden zijn we naar Kees en Els gegaan en hebbe we lekker roti gegeten en daarna nog even lekker koffie gedronekn.

Inmiddels ben ik aan hetsprayen en loopt mijn bad vol waar we zo in gaan. Ik ben best moe va deze heerlijke tuindag en na het bad lekker slapen i bed.
Met mijn longen gaat het goed, alleen had ik vandaag het idee om effe geen clean prep laxeer medicijn te nemen en weer over te gaan op de gewone darm medicijnen movicolon en fluimucil. Niet en goed ide omdat ik vandaag dus niet naar toilet geweest ben en weer en erg dikke buik heb. Er zit ook heel veellucht in mijn buik en moet vel winen laten, arme Peter, ze ruiken nogal.
Hopelijk kan ik morgen wel wer naar toilet.
Ik ga in bad en moregn schrijf ik weer.

One Response to “Tuinzondag”

 1. Irène Says:

  Hoi Pascale, per toeval heb ik je weblog ontdekt. (Ik meen via het gastenboek van Yun?) Wat leuk! Weer een site om te lezen tijdens het sprayen.
  Fijn dat het momenteel zo goed met je gaat. Houden zo hè? De zomer is in aantocht dus er “moet” volop genoten worden. :-)
  Als je zin hebt kun je onder het sprayen (of op een ander tijdstip) ook eens een kijkje nemen op mijn weblog.
  Groetjes uit het zonnige zuiden,
  Irène

Leave a Reply