Tim

Het is nu dinsdagmorgen en schrijf ik over gisteren.
Gisteren was ik al vroeg wakker net als vanmorgen. Maar gisteren had ik iets leuks. manon moest namelijk op controle bij onze longarts en dat is voor mij best in de buurt. Omdat Manon altijd op kleine Tim past op maandag had ze hem even meegenomen. Tim is bijna 1 jaar oud en zijn moeder is Corrinn en zijn vader is Henk. Tim is een heel lief jongetje met hele mooie blauwe ogen en mooie rode haartjes en lijkt er veel op zijn mama. Hij was gisteren ook erg lief en al best groot. Hij kan al staan en lekker rondkruipen.
Manon en ik hadden om 11 uur daar afgesproken, maar ik was 5 minuten te laat omdat ik geen parkeerplek kon vinden en manon was alvast longfunctie blazen.
Daarna ben ik haar en Tim tegen gekomen op de gang.
Manon had helaas niet het gewenste resultaat aan longfunctie geblazen en voor haar doen te laag. Ze was dan ook best wel teleurgesteld hierin omdat ze juist zo goed sprayt en sport en zo haar best doet, maar het resultaat in longfunctie is niks en moet beter. Ze heeft nu een nieuw te sprayen medicijn erbij gekregen en nu maar hopen dat dit wel aanslaat.
Manon gaat komend weekend eerst twee weken naar Rhodos lekker de zon in en dan moet ze weer terug komen bij de dokter en dan kijken ze verder over wat te doen. We hopen natuurlijk dat haar longfunctie wel weer wat omhoog zal gaan door de vakantie en de medicijnen.
Toen we aan het wachten waren voor de dokter kwam Charlene gezellig langs en zij had ook net longfunctie geblazen. Charlene is een mede CF genoot die nu even een paar weekjes in het ziekenhuis ligt om weer even op te knappen van een longontsteking.
Toen Manon weer terug was van het bezoek aan de dokter zijn we naar Charlene haar kamer gegaan en hebben we daar gezellig thee gedronken en bijgekletst. Ik had ook even mijn nieuwe bruidslingerie meegenomen zodat Manon en Charlene die konden zien. Ze vonden het erg mooi en dat is altijd leuk om te horen. Ik had namelijk zelf alleen het setje gekocht en dan vind ik het heel mooi, maar hoe vind manon het, dat wilde ik wel grag weten, dus vandaar dat ik het even had laten zien. Alles is gelukkig goedgekeurd.
Toen we de Thee op hadden werd Tim erg moe en zijn manon en ik weer naar huis gegaan.
Manon was om 2 uur weer in haarlem en alles was goed gegaan en Tim heeft lekker geslapen in de auto.
Ik was al eerder terug, maar ben eerst nog even naar de supermarkt geweest. Ik heh daar avondeten gehaald. Ook was ik nog langs de Bruna waar ik niks gekocht heb, langs de zeeman waar ik twee nieuwe witte lakens heb gekocht. Tenslotte ben ik naar het kruidvat gegaan en heb daar een soort goede haarmasker voor brunnettes gekocht omdat mijn haar zo pluist en droge punten heeft. Zo hoop ik dat mijn haar weer een wat mooiere glans gaat krijgen en er minder dof uitziet. Ook heb ik er een hele goedkope leesbril gekocht van 2 euro. Het is best een grappige. Ik heb wel een bril maar die vind ik zo stom en die is ook al 14 jaar oud. Ik moet eigenlijk gewoon een goede nieuwe bril kopen, maar ik kan nog niet kiezen wat voor montuur. Ik heb de goede montuur nog niet gevonden. Ook vind ik dat je niet zomaar effe een bril koop. Zo iets moet wel helemaal naar mijn smaak zijn en leuk in mijn gezicht staan. Ik zal hem dan wel veel dragen en Peter moet er dan naar kijken. Daarom koop ik alleen met peter een bril zodat hij kan zeggen of het wel of niet leuk staat. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mijn eigen mening in over wat voor bril ik mooi vind en niet.
Ik zal dus nog wel even op zoek zijn naar een nieuwe bril.
Toen ik gisteren rond 2 uur in de middag thuis kwam was mijn schoonmaak hulp er al en heeft ze gisteren mijn huis schoon gemaakt. Opgeruimd en netjes was het al. Ik heb heerlijk in de tuin gezeten en alle onkruid van het terras gehaald met zo een onkruid haak. Het hele terras is nu mooi schoon, het was best leuk om te doen. Ik moet nu nog het pad en achterterrasje doen. Vanmorgen had ik hier vreselijke spierpijn van in mijn benen, nu nog.
In de avond heb ik iets met rijst gemaakt en gehakt met rode suas en groeneten. Smaakte lekker. Na het avondeten hebben we TV gekeken. Mama belde nog gezellig vanuit Duitsland en ze vertelde dat ze vandaag naar Oostenrijk rijden en hopen dat ze dar beter weer hebben. Ze hebben wel wat regen op het moment. Ik vertelde haar dat ze voor de noordkant van de alpen in oostenrijk zelfs sneeuw hadden voorspeld, maar dat is gewoon regen in het dal. Slecht weer dus. Misschien zouden ze nog naar Italie gaan om daar lekker in de zon te bakken.
Alles was verder gelukkig goed met ze en zijn elke avond zwaar aan het rummicuppen.
Gisteren ben ik maar weer aan de laxeermedicijn clean prep gegaan en dat werkt goed, ik heb vandaag en ook al gisteravond enorme race en ren regelmatig naar toilet. Eindelijk de boel komt behoorlijk los en hopelijk is alles er voor morgen een beetje uit. Het is wel al beter met mijn buik, hij is al minder opgezet, maar nog niet helemaal in orde.
Vandaag ga ik ook maar even rustig aan doen en veel clean prep drinken, het smaakt niet vies maar het komt me wel al mijn neus uit.
Vanavond schrijf ik weer.


Leave a Reply