Hele mooie dag om te varen.

Inmiddels is het al dinsdag en ik ga even onze belevenissen van afgelopen zondag opschrijven.
We hebben namelijk gevaren met Hennie en Evert-Jan op hun mooie boot. De Labrador Norrit was natuurlijk ook mee.
We moesten een klein stukje rijden naar de aanleg plaats waar de boot lag en toen gingen we een hele mooie tocht maken. Hennie had een waterkaart en een leuke tocht bedacht langs allemaal natuurschoon en langs dure leuke huizen aan het water. De boot is een moterboot met mooie leren banken die lekker zitten en waar je best veel ruimte hebt. We hebben eerst thee en koffie gedronken op de boot en ondertussen voeren we richting Leiden. Er was in de ochtend nog niet zo veel zon maar in de loop van de middag trokken alle wolken weg en kregen we heerlijke zon. Ik had eerst een lange broek met poloshirt aan met daaronder mijn bikini. Toen de zon eenmaal goed ging schijnen kon de zonnebrand tevoorschijn komen en kon ik in bikini zonnen.
Het was dus heerlijk weer om te varen. Onder het varen hebben we ook nog veel foto’s gemaakt en allemaal mooie huizen bekeken die hun tuin aan het water hebben. Hennie had ook erg lekker middageten, een broodje Haring. Nou dat lusten Peter en ik wel en daarbij lekker cristal clear drinken. We hebben een hele mooie tocht gemaakt van een uur of 5 lang.
We zijn ook nog even aangelegen op een stijgertje aan de vlietlanden plas om even te zwemmen en om Norrit even uit te laten. Peter en Evert-Jan hebben echt gezwommen, maar ik ben tot mijn knieen het water in geweest, was nog best fris het water.
Daarna zijn we weer verder gevaren richting huis langs een heel stuk A4 snelweg die je eigenlijk niet zag, maar op sommige stukken zag je dan net een stukje vangrail of verkeersborden. maar daar hebben we ook nog foto’s van een moderne en ouderwetse molen gemaakt. De tocht met de boot was erg leuk en ik heb ook nog even aan het stuur gezeten en Peter ook en dat is erg leuk. Best moeilijk om netjes onder bruggen door te varen, maar het ging gelukkig allemaal goed. De boot past zelfs onder een brug van 1.40 hoogte, wel bukken allemaal.
Rond een uur of half 6 waren we weer richting aanlegsplaats waar ook de auto stond en maakte Hennie en Evert-Jan de boot weer klaar om te blijven liggen. Met de auto gingen we naar hun huis en daar hebben we heerlijk geBBQ et. Lekker brood met allemaal lekkere salade erop en sausjes en natuurlijk vlees van de BBQ.
Rond tien uur in de avond gingen Peter en ik naar huis na een hele leuke dag varen en BBQ en. Topdag, we wisten niet dat varen zo leuk is.
Het was alsof we een dag helemaal op vakantie waren.
Hopelijk wil Peter er binnenkort wat leuke foto’s bij dit verhaal plaatsen, want ik weet nog steeds niet hoe dat moet.


Leave a Reply