Druk en steeds fitter

Het is weer spray tijd en ik ben dus weer even aan het bij typen.
Ik krijg elke dag een beetje meer energie en wordt ook steeds meer fitter. Ik ben nog niet de oude maar het zit in de lift omhoog. Wel heb ik al wat leuke dingen gedaan.
Sinterklaas gevierd maandagavond met Peter. Ik had wat kleine dingetjes ingepakt en we hebben een gezellige avond gehad. Ik had ook een chocolade letter gekocht voor ons beiden. Alleen zit mijn kies nog los en kan ik dus bijna die chocolade letter niet wegkrijgen.
Morgen zal de tandarts dat losse stuk kies verwijderen. Opluchting want dan kan ik weer wat makkelijker kauwen.
Verder heb ik deze week mijn ziekenhuis spullen opgeruimd en de was enzo gedaan. Er ligt nog een hoop strijk, maar dat werk ik volgende week wel weg.
Verder ben ik bezig met het regelen van een nieuwe invalide parkeerkaart. Die van mijn is nog een oud model dat 5 jaar geleden heb ge3kregen. Nu moet ik een nieuw soort aanvragen een europesche blauwe kaart. Maar het nadeel is dat ik dan opnieuw gekeurd moet worden hiervoor en dan nog een nieuwe kaart kopen. De keuring kost 116 euro en de kaart 28 euro. Had ik alleen kunnen verlengen dan was ik alleen die 28 euro kwijt geweest en geen keuring erbij. Maar goed iedereen schijnt dit te hebben en ik hoop dat ik nu niet te lang op die keuring hoef te wachten zodat ik een nieuwe invalide parkeerkaart in huis heb voordat die andere verloopt. Vandaag heb ik ook nog een nieu front stuk van mijn bril afgehaald. De vorige bril daar ging de verf vanaf al na 4 maanden, nou dat klopt niet. Nu heb ik een nieuw stuk en dat heeft de orginele kleur weer. Hoop dat deze verf er wel op blijft zitten.
Daarna ben ik nog even langs postkantoor geweest en wilde kerstpostzegels halen, maar het was erg druk en de bonnetjes automaat was leeg en dan maar gokken wie er aan de beurt is. Daaar hadden mijn toch al moeie benen geen zin om op te wachten. Ik ga die postzegels wel op een veel rustiger tijdstip halen zodat ik niet zo lang hoef te wachten. Daarna heb ik boodschappen gedaan. We hebben boerenkool met spekjes en worst gegeten. Heel Hollands, maar erg lekker. Morgen eten we erwtensoep, dan hoef ik niet te kauwen en is ook weer eens een echt winter gerecht. Ik had er ook spek bij gekocht maar toen ik al bij de kassa stond bedacht ik dat ik deroggebrood vergeten was en dan maar met gewoon bruin brood. Dat is ook lekker.
Na het avondeten zijn we naar de Hornbach geweest en hebben daar kerstboomlampjes gekocht en parkieten schelpenzand voor onder in de vogelkooi van Jip en Nemo mijn twee grasparkieten.
Heel binnenkort gaan Peter en ik de boom opzetten en Peter doet meestal de lampjes erin en samen doen we de ballen. Ik ga ook nog een leuk kerstuk voor op tafel maken van de koniferen takken uit de tuin samen met ballen en lampjes. Ik heb het dus druk met allerlei dingetjes regelen en voel me heerlijk om weer thuis te zijn.
Met mijn gezondheid gaat het ook goed. Ik ben mijn dikke voeten door vocht kwijt en dat is al erg lekker.
Morgen ook weer een leuke drukke dag en ik schrijf dan nog wel hoe het gegaan is.

Leave a Reply