Nieuwe berichten.

Zo het is al weer even geleden dat ik heb kunnen schrijven. Onze internet deed het niet omdat de modem stuk was. Vanmorgen hebben we een nieuwe modem gehad en nu doet alles het weer.
Er is wel het een en ander gebeurt afgelopen weken. Na mijn vorige opname in het ziekenhuis ging ik rond 2 december naar huis en was mijn infectie in de longen kwijt alleen nog even fitter worden en van die prednison af in een keer. Maar dat beviel mijn lijf niet zo lekker om na 10 dagen 30 mg prednison ineen te stoppen. In de twee weken daarna werdt ik steeds benauwder en meer astmatischer. Op woensdag 14 december had ik nog twee kiezen laten trekken en iik had met mijn longarts afgesproken dat ik dan nog 5 dagen aan de 30 mg prednison zal gaan zodat mijn kaak niet zou gaan ontsteken. Toen ik dat dus deed was ik gelijk een stuk minder astmatisch. maar voelde me toch ook wel meer infectie in mijn longen opkomen. Dus ik mijn longarts opnieuw gebeld om raad te vragen. Toen moest ik aan de ciproxinkuur en nogmaals 10 dagen aan de 30 mg prednison. Na 3 dagen ciproxin had ik er erg veel maag darm klachten van en hield dit medicijn niet binnen, dus gestopt met de ciproxin. Alleen verder met de prednison. Longarts had ik weer gebeld en afgesproken dat ik dan op 2 januari voor opname moet aan een antibiotica infuuskuur in het ziekenhuis. Hier hoop ik weer van op te knappen en dat ik minder prednison kan gaan gebruiken en niet meer zo benauwd ben. Op het moment gaat het slecht met me. Ik voel me ziek en kan niet meer ver lopen. Na iedere 10 stappen moet ik flink uithijgen en gebruik ook veel meer zuurstof nu. We doen dus even heel rustig aan en alles met de rolstoel. Peter zorgt erg goed voor me en is nu de boodschappen aan het doen, want dat lukt me echt niet.
Ik ben afgelopen weken ook nog naar de kapper geweest en we hebben een lantaarnpaal in de tuin. Die staat heel mooi en heeft afstandsbediening. en is dus gewoon vanaf de huiskamer aan en uit te zetten.
Gisteren kreeg ik een nieuw spray apparaat. Dat is een machine die medicijn tot zeer fijne neveldruppels maakt en die adem ik dan in. Dat doe ik een aantal malen per dag. Nu heb ik een nieuwe die heel mooi en klein is. Het lijkt op een discman en is geluidloos. Ik ben er erg blij mee. Het apparaat heet E flow rapid en is van pari. Het werkt zowel op batterijen als op stroom dus kan ik kiezen.
Vanmorgen heeft het hier eindelijk ook gesneeuwd en ligt er 2 cm. Het staat erg gezellig en de kinderen hier in de straat zijn sneeuwballen aan het gooien. Ik zal even proberen een fotootje te plaatsen van de lantaarnpaal in de tuin.
Later schrijf ik meer.


Leave a Reply