Taart

Het is nu zaterdagavond en er is voetbal. Ik ben aan het sprayen en eigenlijk ook aan het typen omdat ik geen zin heb om voetbal te kijken.
Ik zal eerst over vrijdag schrijven. Afgelopen vrijdag was een drukke dag voor me. Ik heb in de morgen stof gezogen en de parkietenkooi verschoond. Daarna ben ik naar de winkel gereden waar ze mijn nieuwe broek korter hebben gemaakt. Normaal doe ik dat zelf, maar mijn handen trillen zo dat ik gewoon niet meer netjes kan knippen en naaien. Ok wilde ik het mooi hebben en dat is wel het geval als je een broek laat korter maken door een professioneel in zo een kledingmakerij/stomerij.
Met broek 10 CM korter ging ik weer naar huis en ben daarna gelijk een boel boodschappen gaan doen. Ik had namelijk vrijdagavond mijn verjaardag gevierd. Ik had koffie, thee en frisdrank gehaald. Daarbij ook Chips en voor het weekend en de maandag avondeten. Het waren twee tassen vol en dat ging best goed. Ik had ook nog appels, peren en mix voor appelkruimeltaart gehaald. In totaal heb ik nu dit weekend drie appel/peren kruimeltaarten gebakken en ze smaken erg lekker. Morgen (op zondag) viert manon haar verjaardag en dan neem ik de 1.5 taart die er nog is lekker mee.
Op vrijdagmiddag na de boodschappen was Peter al weer gezellig thuis van het werk en is hij begonnen om de stijger te verplaatsen vanaf de achtertuin naar de voortuin. Ik heb hem daarbij geholpen en de buurvrouw ook. Daarna ben ik twee taarten gaan bakken.
Om 6 uur was ik klaar en moest nog koken en om 8 uur zou de eerste visite al komen. Dus heeft Peter even snel twee bakjes lasagna gehaald en even in de magnetron gedaan en dat was ons avondeten. We waren dus lekker klaar om 8 uur toen alle visite kwam. Het was een reuze gezellige leuke avond en ik heb veel kadootjes gehad. Ik ben erg verwend.
Rond 11 uur ging iedereen richting huis en was ik best erg moe. We zijn toen lekker gaan slapen.

Op zaterdagmorgen moest Peter vroeg zijn bed uit. Hij moest om 8 uur weg om naar een korfbalwedstrijd te gaan. Ik was gelijk met hem opgestaan en heb even zijn ontbijt gemaakt. Ik heb zelf ook ontbeten. Toen Peter naar de korfbal ging ben ik weer mijn bed in gegaan en heb tot 10 uur geslapen. Daarna ben ik opgestaan en heb gesprayed en aangekleed. Toen heb ik nog wat was gedaan en nog wat opgeruimd op zolder. Rond 12.30 uur was Peter al weer terug en hebben we middag gegeten.
We zijn daarna naar de Hornbach gegaan en hebben nog een nieuwe pot verf gehaald en nog wat verf benodigdheden.
Daarna hebben Peter en ik samen de voorkant geverft. Peter op de stijger en ik gaf dingen aan en zorgde voor drinken en koekjes.
Aan het eind van de middag heb ik ook nog even mijn vitrage vanuit de slaapkamer in de was gedaan. Ik ga zo kijken of die schoon is. Ik hoop het wel, want die was erg vies. Daarna heb ik de derde en laatste taart gemaakt. Gewoon tussen het koken door. Vrouwen kunnen gewoon alles tegelijk No problem.
In de avond had ik gekookt. We hadden krieltjes met roerbakgroenten en een tartaartje. (met currie).
Na het avondeten was Peter in slaap gevallen op de bank. Ik kan me het wel voorstellen, zo vroeg op en dan korfballen en de rest van de dag schilderen.
Ik had de boel opgeruimd en koffie gemaakt.
Peter roept net van beneden dat het 2-0 is voor nederland. Ik ga maar eens even bij Peter kijken want ik ben ook al een tijdje klaar met sprayen.
Morgen of maandag schrijf ik weer.

Leave a Reply