Op bezoek bij Manon

Gisteravond was ik super moe. Ik had namelijk iets doms gedaan, ik had geen dexamethason (soort prednison) meer en dacht dat ik wel een dagje zonder kon. Dus niet. Ik lag ’s avonds heel moe op bed en was best benauwd en ik kon gewoon niet goed uitademen. Ik piepte behoorlijk en na een flinke dosis ventolin en combivent gesprayed te hebben was ik nog benauwd en deed het medicijn niet veel. Ik kon dus niet echt lekker inslapen omdat ik door de benauwdheid mijn rustademhaling niet voor elkaar kreeg. Ik vond het een rot gevoel en werdt er zelfs wat angstig van om zo benauwd te zijn. Na enige uren ben ik toch in slaap gevallen en werdt vanmoregn best goed wakker en was niet meer benauwd. Wel hoestte ik een flinke fluim op die me al een tijdje in de weg zat maar en eerder niet uitkreeg.
Vanmorgen gelijk nieuwe dexamethason afgehaald bij de apotheek en toen door naar Manon die in het Leyenburg ziekenhuis ligt.
Toen ik aankwam was Manon niet op haar kamer en moest ik even zoeken. Ik vond haar op 6a bij Charlene op de thee samen met Landy. Ik heb daar ook nog gezellig thee gedronken. We hebbenm over trouwjurken en nog veel meer gebabbeld.
Toen was het 2 uur in de middag en was het Colistine zakje tijd. Iedereen ging even weer naar eigen kamer en kreeg even een flinke dosis colistine. Ik ging met Manon mee. We hebben een heerlijke middag gehad. Ik was ook nog even wezen kijken bij Annet en Yun.
Met Manon gaat het steeds beter en nu ze ook 30 mg prednison heeft lijken we weer meer op elkaar en is haar gezicht nu ook wat boller. Gelukkig mag ze al afbouwen en is ze volgende week vrijdag klaar met de prednison.
Ze heeft wel hoge bloedsuikers, maar die heeft ze ook prima onder controle.
Ik ben benieuwd hoe ze maandag blaast en of haar FEV1 alweer omhoog is gegaan.
Om iets over vijfen ben ik weer naar huis gegaan en heb nog even snel kipfilet gekocht bij de AH supermarkt. Daarna heb ik heerlijk Thais gekookt en hebben Petr en ik heerlijk gegeten.
Om half 8 kwam Hein langs en die is nu samen met Peter een voetbalspel doen op de X box. Die X box heeft Peter even te leen van Martijn.
Ik vind het voetbalspel geen donder aan en daarom zit ik even lekker te computeren.
Martijn en Brenda zitten nu in Parijs en ik hoop dat ze het heel leuk hebben en veel mooie dingen zien. We horen vast wel hoe het geweest is.
Ik heb nog niet de foto’s op de site gezet, omdat ik het druk met andere dingen had en soms niet helemaal precies weet hoe het moet.
Als Peter tijd heeft dan staan ze binnenkort op deze site.
Dit weas het weer en morgen schrijf ik weer.

Leave a Reply