Sportschool

Het is nu vrijddagmorgen en ik schrijf over gisteren.
Gisteren was een leuke dag. Ik had in de morgen nog even wat was gedaan en wat strijk. Ook heb ik wat foto’s van mijn spray apparaat gemaakt, mijn zuurtof tank en wat van mijn pillen om op mijn website te zetten.
De foto’s zijn leuk geworden. We zij nog steeds aan mijn website aan het bouwen. De bedoeling is om een soort voorpagina te maken met klikbuttons waarmee je dan op verschillende pagina’s komt. Bijvoorbeeld een over CF, een over wie ik ben en wat ik doe en een van deze weblog en nog meer.
Heerlijk een website bouwen, Peter leert me er vanalles over vandaar dat we samen heel wat tijd achter de computer zitten in plaats van de TV.
Gistermiddag ben ik ook nog even de trouwkaartjes map weg gaan brengen naar de drukkerij terug. Daarna ben ik nog even naar het winkelcentrum gereden. daar wilde ik nog even bij Hen M in de uitverkoop kijken wat ze allemaal hadden.
Nou ik heb twee leuke bloesjes gekocht een witte en zwarte en een t shirt.
Heel veel was met 50 % korting en was ik hier voor maar 20 euro kwijt. Ik zag bij de WE ook nog een erg leuke bloes hangen maar die heb ik niet gekocht omdat ik die te duur vond. het was best een mooie cremekleurige zeer hippe bloes maar ik vond 34 euro te duur en het niet waard. Ik ben tegenwoordig best een beetje zuinig en kritisch op dat soort dingen. Ik bedenk me eerst van heb ik het wel aan en is het kledingstuk wel dat geld waard.
Daarna ben ik weer naar huis gereden en heb ik in de tuin zitten lezen.
In de avond heb ik macaroni gemaakt en dat smaakte erg lekker. Hele gewone macaroni met rode saus, groente en gehakt en geraspte kaas.
Daarna zijn Peter en ik naar de sportschool gegaan. Ik wilde namelijk naast mijn trainen in het ziekenhuis ook nog naar een gewone sportschool. Dit omdat ik in het ziekenhuis niet al mijn spiergroepen kan trainen en omdat ik het daar nogal saai vind. Ik had namelijk aan het longtransplantatie team en fysio in het UMC in Utrecht beloofd dat ik al mijn spiergroepen zou trainen, maar dat ben ik nu maar eens gaan doen. Zo blijf ik zo fit mogelijk voor de longtransplantatie. Ik sta nu al bijna 8 maanden op de wacht lijst. Ik denk wel dat ik nog 1.5 tot 2 jaar moet wachten, maar dan moet ik ook zo fit mogelijk blijven.
Gisteravond was het zo ver we reden in onze trainingspakken naar de sportschool om onze spieren eens te trainen. Peter traint daar al een paar maanden en weet precies welk apparaat wat doet. De balie medewerkster kon ons precies vertellen welke soorten en maten abonnementen er waren en wat welke kost en of je er wel of geen sauna bij wilde.
Een helehoop keuzes dus. ik heb de uitgebreide folder meegenomen en thuis bestudeert en wet nu wel wat voor soor abonnement ik wil.
In de sportschool waren vol op apparaten die er erg stoer en wild uitzagen. Veel soorten hardloopbanden, hometrainers met en zonder zadel. (soort ligfiets hometrainers hadden ze ook). Steps en langlauf machines en ook roeiapparaten.
Eerst zijn Peter en ik 10 minuten gaan roeien. Daarna nog 10 minuten gaan lopen op de hardloopband. Ik had mijn zuurstof wel op 4 liter gezet en ging het prima. Ik loop dan op 5.0 snelheid. Peter rent me hard voorbij op 13.0 snelheid en ik ben erg trots op hem dat ie zo sportief is.
Na deze training zijn we ons uit gaan leven op de moderne kracht toestellen. Peter heeft me laten zien hoe alles zo een beetje werkt.
Ik heb allerlei arm en schouder toestellen gedaan waarvan ik nu dus best al wat spierpijn heb en ook allerlei beenspier krachttoestellen.
Na 1.5 uur was ik moe en hadden we het trainen gehad. We hebben ons weer omgekleed en zijn naar huis gereden.
Maar het was zeer leuk en gezellig. Ook hingen er overal TV schermen en waren er ook nog andere mensen aan t sporten. Veel gezelliger als in het ziekenhuis dus.
Ik had het zo bedacht als ik iedere maandagavond ga sporten daar en dan op dinsdagavond gitaarles (begint pas in oktober). woensdagavond even niks. Donderdag trainen in het ziekenhuis en vrijdagavond ook lekker thuis zijn. Peter gaat namelijk iedere woensdag avond wielrennen met een vriend en vanaf september moet hij iedere donderdag avond korfbaltrainen en op zaterdag een wedstrijd spelen.
Ons schema zit al weer aardig vol. Maar we zien wel hoe het loopt en dit lijkt me wel een goed idee. Het wielrennen zal tot eind september zijn dan wordt het meestal te fris om nog te wielrennen in de avond.
Gisteravond zijn we wel lekker snel gaan slapen en heb ik als een blok geslapen en ben nu ook nog een beetje moe, maar ik heb een zeer drukke dag vandaag en zal ik vanavond wel helemaal erg moe zijn.
Tot schrijfs en ik probeer om nog even een foto te plaatsen.

Leave a Reply