Controle UMC en lampen.

Gistermorgen moesten we erg vroeg op om half 7 stond ik al onder de douche. Daarna sprayen en eten en zuurstof tankjes vullen. Mijn rolstoel was ook mee want het is zo een groot ziekenhuis en je loopt je suf van de ene naar de andere poli. Ik had allemaal controle afspraken in het UMC in Utrecht bij de longtransplantatie afdeling. We hadden om half 10 een afspraak bij maatschappelijk werk. Dus zijn we om half 8 gaan rijden en dat ging erg voorspoedig want om kwart voor negen waren we al in t UMC en heeft Peter eerst koffie gedronken en een krant gekocht. Ik mocht niks want ik moest nuchter blijven voor die vetmeting. Om kwart over negen zijn we even gaan kijken of de secretaresse er al was om te laten weten aan de maatschappelijk werkster dat we er al waren. Na het gesprek hadden we een afspraak met de longarts zelf. Daarin had ik o.a. gevraagd hoe lang ik nog ongeveer zou moeten wachten op nieuwe longen. De dokter haalde een papier uit zijn doktersjas en kon daarop precies zien hoeveelste ik stond. Van alle mesnen met bloedgroep o zoals ik ook heb stond ik net iets boven het midden. Ik heb dus ietsjes minder mensen voor mij wachten dan na mij. Dat betekend dat ik ongeveer nog een jaar moet wachten. Wel erg spannend want ik had gedacht dat de wachttijd nog wel ietsje langer zou zijn.
Na het artsenbezoek zijn we naar de longfunctie gegaan en heb ik hetzelfde geblazen als afgelopen donderdag. Ook gingen ze daar zo een vetmeting doen. Dan moet je twee uur van te voren niks meer eten en drinken en dan meten ze met een apparaat je hoeveelheid spiermassa, vetmassa en watermassa en nog wat getallen. Het kwam er op neer dat ik wat meer vet heb, meer vocht en met name meer spierweefsel had gekregen. Al deze uitslagen waren dus supergoed en ik ben er ook erg blij mee.
Als laatste moesten we naar de dietiste en zij was ook tevreden. Om 12 uur konden we weer naar huis.
Bij de longfunctie kwam ik Esmee nog tegen en ze zag er erg goed uit. Ik vond het erg leuk om haar zou lekker te zien rondlopen. Ik had haar alleen nog maar voor de transplantatie gezien en toen ging alles nog op wielen. Ik dacht bij me zelf dat kan ik hopelijk ook weer als ik nieuwe longen zou mogen krijgen.
Terug in de auto hadden we gegeten want we hadden zelf drinken en brood meegenomen.
We zijn toen gelijk doorgereden naar Martijn en Brenda. Daar kwamen we om 13.00 uur aan en hebben eerst nog even de X box bekeken op TV en welke spelletjes Ramon er op had gezet. Daarna zijn we naar de Megastores is Den haag gegaan waar Martijn en Brenda een mooie lamp hadden gezien in een lampenwinkel. We hebben die lamp aan hun kado gedaan als huwelijkskado. De levertijd is wel drie weken dus ze hebben de lamp nog niet in huis. ( Martijn en Brenda zijn in Maart getrouwd).
Zelf zagen we ook nog een mooie lamp in deze grote lampenwinkel, maar hebben hem nog niet direcht gekocht en denken er nog even over.
Daarna zijn we naar de trendhopper winkel gegaan en hebben allemaal leuke dingetjes gezien. Uiteindelijk hebben we een leuke keukenweegschaal gekocht. Daar kan ik goed mijn druiven op afwegen. De weegschaal is niet zo groot maar zag er erg leuk uit en staat ook mooi op mijn aanrecht.
Na de megastores zijn we naar het huis van Martijn terug gegaan en hebben nog even wat fris gedronken en Peter heeft nog even naar de laptop van Martijn gekeken. Daarna naar huis en even lekker op de bank gezeten en niks gedaan. Ik was erg moe en had een volle dag gehad.
Voor het avondeten had ik thaise nasi gemaakt en hebben we lekker gegeten. In de avond hebben we een DVD tje gekeken en zijn we niet te laat naar bed gegaan.
Ik was erg moe en heb ook heerlijk geslapen en uitgeslapen.
Later schrijf ik meer.

One Response to “Controle UMC en lampen.”

  1. Annette Says:

    Hoi Pascale,
    Ik ben weer even aan het lezen. Thuis doet de pc het niet dus ik zit nu achter de balie. Ik zag dat je lekker bezig bent geweest met van alles en nog wat. Fijn hoor! Jammer dat we elkaar laatst zijn misgelopen. Ik ben twee middagen naar de kinderboerderij geweest en heb een rondje achter de rolstoel gelopen. Lekker in het zonnetje.
    Groeten en tot ziens, Annette.

Leave a Reply