Deze week.

Op maandagmorgen hebben we een betje uitgeslapen. Daarna hebben we nog wat vakantiespullen opgeruimd. Rond half een kwam Jose ons huisje schoonmaken en heeft Peter de zolder heel netjes opgeruimd. Ook hadden we wat kampeerspullen weggegooid die we nooit meer gebruiken. Gewoon even het een en ander uitgezocht. Daarna zijn we richting Wateringen gegaan waar we mijn nieuwe bril hebben opgehaald. Het is een hele mooie sportieve bril. Hij is paars/ aubergine kleur en staat me erg goed. Ik ben er ook erg blij mee en heb hem de hele dag op. Ik zie dan een stuk beter.
Daarna hebben we nog even zand gehaald voor onderin de vogelkooi zodat de parkieten weer een zandbodem hadden. Daar zit ook grit in wat ze eten om hun zaadjes beter te verteren, dat moeten ze dus hebben om te blijven leven.
Daarna zijn we richting Rotterdam gereden en zijn we naar een grote campingwinkel geweest die Vervat heet. Hier zijn we al veel vaker geweest en hier komen ook de meeste van onze kamping spullen vandaan. Maar helaas kan ik voorlopig niet kamperen, maar misschien in de toekomst weer wel als ik nieuwe longen heb.
In de kampingwinkel hebben we lekker rondgelopen en vanalles gezien. We hebben dar ook een safarie chef gekocht. Dat is zoals ik al schreef een leuke soor BBQ op butagas met een soort grote gaspit eronder. Je kunt er ook op wokken, grillen en een vlakke plaat van maken, dus een heel leuk ding die je even makkelijk kan gebruiken. Normaal doen we ook wel BBQ en maar voordat zo een groet BBQ branddat duurt meestal wel even en dat doe je dan ook veel minder snel als je met zijn tweeen eet.
We hebben ook nog even caravans gekeken en zagen de soort en type Hobby caravan die Stefanie gekocht heeft. We hebben die caravan even goed bekeken en hij zag er erg mooi uit. Daarna zijn we weer naar huis gereden en hebben we nog even wat boodschappen gedaan.
Peter heeft gekookt en we aten kip gordon beu met gebakken aardappeltjes en gekookte dopperwtjes met worteltjes, wat erg lekker was.
In de avond hebben we een mooie documantaire gezien op discovery channel over de wielrenner Lance armstrong. Hij heeft al 6 keer de Tour gewonnen en in deze uitzending lieten ze zien waardoor lance zo goed kon fietsen. Hij had o.a. een vermogen om 34 liter bloed per minuut rond te pompen met zijn hart en normaal kan een mens maar 20 liter rondpompen. OOk zijn zuurstof opname en afgifte in zijn spieren was zeer efficient en trede er bij hem veel minder verzuring op waardoor hij beter kon klimmen. Ook werdt alle melkzuur in de spieren beter en sneller afgevoerd.
Wel een hele interesante docu omdat je dan pas begrijpt hoe het kan dat de ene mens zo goed kan sporten en de andere mens wat minder. Verder volgen we natuurlijk de Tour de France en hoop ik ooit ook weer op de race fiets te kunnen stappen.
Ik kan me nog goed herinneren dat we een keer in een huisje in Simpelveld in Limburg zaten met mijn ouders toen ik 19 jaar jong was en dat Ik met Stefanie daar heen was gereden. Toen hadden we daar een mountainbike gehuurd en zijn we met papa, mama, Stefanie, Irene en haar ex man en Bouke wezen fietsen. Bouke was toen rond de twee jaar oud en zat achterop. Ik kon toen nog echt een fietstocht maken en ook bergje op fietsen ook al; waren toen mijn longen niet meer zo erg goed. Ik had toen nog een longfunctie van 60% en die is nu 26%. dat was toen best knap van me vond ik zelf.
Na de Docu hebben we nog wat TV gekeken en zijn we niet al te lat gaan slapen.

Op dinsdagmorgen moest Peter weer naar het werk. Arme Peter de vakantie zat er weer op voor hem. Ik heb toen in de ochtend allerlei was gedaan en ook een aantal dingen op de hand gewassen. In de middag moest ik naar de fysio. om half twee was ik er en heeft laurens de fysio mijn rug even goed gekraakt want die zat best vast en kraakte goed. Daarna ben ik gaan lopen op de loopband. Het ging erg goed en ik ben best fit. na 16 minuten lopen dacht ik laat ik een proberen een stuke te gaan rennen. Nou dat ging best goed. Ik heb op t moment dat mijn beenspieren er sterk genoeg voor zijn en heb het een minuut volgehouden. Ik moest stoppen omdat mijn hartslag naar de 150 ging en mijn saturatie naar de 88 en dat voelt niet zo lekker en ik had geen zin om mijn zuurstof hoger te zetten want dan moet je eerst weer van die band af stappen.

Na het trainen kwam Annet ook fietsen. Het gaat gelukkig wat beter met haar en ze kan nu al beneden bij de fysio op de hometrainer fietsen. Ik vind het knap hoor en ze hield het mooi 20 minuten vol. We hebben even lekker bijgekletst en dat is altijd gezellig.
Daarna ben ik nog even naar Jane geweest en heb ik daar ook even bijgekletst en een nieuw spray apparaat slang besteld zodat ik weer een schone heb, die ik nu heb is erg vies en geel geworden en aan vervanging toe.
Daarna ben ik naar het grote winkelcentrum gereden en heb daar bij de mediamarkt een nieuwe strijkbout gekocht. Mijn oude deed het nog wel, maar iedere keer sloeg de electriciteits hoofdschakelaar om en had je ergens in huis geen stroom meer. Dus dat is niet echt goed en was die dus ook an vervanging toe. Ik heb de zelfde soort en type genomen. Het is wederom een Tefal geworden met allerlei functies erop en die makkelij te bedienen is. Bij de mediamarkt hadden ze wel 30 soorten staan in alle prijsklassen, maar ik heb gewoon een hele goede gekocht omdat ik daar het beste mee strijk. Want strijken is al niet zo mijn hobby en dan die je dat toch drie keer per week en dan moet je wel goed materiaal hebben. Daarna nog even wat boodschappen gehaald bij AH en toen best moe naar huis.
Thuis heb ik nog even zitten lezen in de tuin en ben ik weer door alle reclame bladen heen en vond ik in een wijkkrantje iets leuks te doen op donderdag. Ze hebben in het wijkcentrum in de buurt elke donderdag middag tekenen en schilderen. Misschien iets voor mij? Ik ga er donderdag wel even kijken en dan zie ik wel. leer ik misschien wat meer mensen uit onze wijk kennen.
Gisteravond heb ik aardappels gekookt en spinazie ontdooid en klaargemaakt en dat samen aten we met een gebakken visje dat lekkerbekje heet, zou niet weten waarom maar smaakte erg lekker. In de avond heeft peter alle foto’s van onze vakantie op de computer gezet en het zijn er over de 200. veel he, maar ja dat heb je met zo een digitale camera.
Daarna hebben we nog TV gekeken en zijn we niet al te laat gaan slapen.

Het is nu woensdagmorgen en Manon komt straks. Ik vind dat erg gezellig want dan kunnen we de foto’s zien van haar vakantie en zij de onze. Ze gaat mijn teennagels doen en mijn gezicht harsen dat moet wel want door de dexamethason (prednison) heb ik nu een blonde snor en baard, echt geen pan. Ik moet dus zeker niet in van die vergroot spiegeltjes kijken want dan schrik ik me dood.
Vanavond of morgen schrijf ik hoe vandaag was.


Leave a Reply