Gevraagd: een paar paaslongen!

Het paaasweekend gaat snel en het is alweer maandag.

Peter en ik hebben een rustig pasen gehad. We hebben heerlijk in de zon in de tuin gezeten. Omdat ik wat minder energie heb doen we niet veel. Wel hebben we heerlijk paasontbeten met allemaal lekkere paasdingetjes. Zo hadden we paascroissantjes met chocolade paaseitjes erin en verse aardbeien. Ook de matzes en echte eieren waren erbij. Verder zijn de paaseitjes nog niet op. Rogier en Barbara zijn gezellig langsgeweest en hebben bijgekletst over hun vakantie in september. De volgende dag was het hier ook mlekker zonnig en zijn Kees en Els gezellig langs geweest en hebben we koffie gedronken in de tuin. De tuin staat er mooi bij en is het er heerlijk om in te zitten als de zon schijnt.

We hebben ook nog gehad dat de buurkat de parkieten binnen kwijt was. Normaal gaat de buurkat op onze tuintafel liggen om urenlang naar twee parkieten in de kooi te kijken, maar eergister was ie de vogels kwijt. De kat liep helemaal naar het raam en ging op zijn twee achterpotenstaan en met zijn voorpoten tegen het glas aan om te kijken waar nou toch die parkieten zijn gebleven. Een dag later kwamen nog meer buurtkatten even kijken. Het is wel stil zonder parkieten, maar ook minder stoffigheid.

Van Oma hadden we gisteren een heerlijke vegetarische aubergine kaas schotel gehad en hier heerlijk van gegeten. Vanavond gaan we lasagna maken en dat met o.a. spinazie en mazarella kaas.

Vandaag gaan Peter en ik ook nog even lekker eropuit en ik moet zo nog effe douchen. We gaan gewoon even een blokje om met de rolstoel, niks bijzonders. Gisteravond was ik niet zo lekker ik was gewoon erg benauwd, ik heb dat af en toe na het sprayen van Tobi. Ook was ik een beetje oververmoeid denk ik.

Vanmorgen was alles weer prima. Eigenlijk hopen Peter en ik (en wie niet) op zo snel mogelijk een paar mooie nieuwe paaslongen. Wie weet tweede paasdag is nog niet om.

Van Manon en Ramon hebben we de filmcamera te leen en we hebben al het een en ander gefilmd. Leuk om te doen en ook wel moeilijk. We hebben geen foto’s gemaakt,misschien doen we dat nog wel.

Op mijn ziekenhuiskamer heb ik nu zo,n 180 kaarten en het staat erg gezellig en ik krijg nog steeds veel mooie en lieve kaarten. Ik ben er erg blij mee. OOk wil ik iedereen bedanken die wat mailt via mijn weblog en ik vind het leuk om te lezen alle steun van iedereen en het helpt me om deze zware tijd door te komen.

Toch gaan de weken best snel. Morgen sta ik 8 weken hoog urgent en daarvan al 3 weken op nummer 1 van mijn longenmaat en bloedgroep.

Normaal ga ik op maandag altijd longfunctie blazen en dan komen de dokters op dinsdag zeggen wat het plan is. Op dinsdag komen Manon en papa en mama. Op woensdag krijg ik vaak in de middag en avond nog meer bezoek. Op donderdag komen manon en papa en mama gezellig en op vrijdagmiddag mag ik al meestal naar huis. De week raast voorbij.

Komende week zal helemaal snel gaan want het is maandag en ik ben nog lekker thuis. Ik moet morgen wel een nieuw infuus omdat de oude het donderdagavond begaf en dus weer een nieuwe moet. Ik ben niet erg goed meer goed te prikken dus vandaar dat ik hier altijd tegen opzie, jammer dat mijn port a cath er twee weken geleden mee is gestopt.

Ik ga zo aankleden en tot mails en liefs van Pascale.


5 Responses to “Gevraagd: een paar paaslongen!”

 1. Elly Says:

  Hoi Pascale en Peter,
  ik kijk nu elke dag op je weblog, ja soms zelfs een paar keer per dag. Je behoort tot de groep medepatiënten die ik wat beter ken, dan ben je vanzelf wat meer betrokken dan bij iemand die je alleen van mailen of zo kent. Ik leef erg met jullie mee. Helaas levert dat nog geen nieuwe longen op …. Sterkte en liefs, Elly

 2. anja Says:

  hallo pascale en peter,

  ik ken jullie niet en jullie ons niet maar we leven erg met jullie mee.
  zelf heb ik ook een zoon(tje) met cf en omdat wij demi(longtransplantatie site)kennen zijn we ook bij jullie terecht gekomen.
  We hopen dat er heel snel nieuwe longen voor je zullen zijn.
  Ook lazen we dat peter aan korfbal doet, mijn zoon(tje) heeft dat ook gedaan maar zijn gezondheid laat dat nu niet meer toe mijn oudste(geen cf) speelt bij korfbalvereniging Phoenix (zoetermeer) denk dat jullie die vereniging wel zullen kennen, we spelen denk ik wel in dezelfde regio.

  heel veel sterkte anja

 3. Bob Says:

  Helaas nog geen Paaslongen, maar hopelijk komen ze snel! Ging het infuusprikken goed? Ik ken de ellende:S

  Succes! Bob.

 4. esmé Says:

  heey pascal, red je t nog een beetje daar? ik wil je gewoon nog ff veel succes wensen en late weten dat ik aan je denk! dikke kuz van aankomstig medetransmaatje esmé

 5. Irma van Wijk Says:

  Hoi Pascale,

  Ik heb net je moeder aan de lijn gehad en zij vertelde dat je het weekend weer naar huis mag. Dat is denk ik wel heel fijn en even wat anders dan zo’n Z-huis.Pascale ik ga duimen voor jou en hoop dat je snel een belletje krijgt het kan volgens mij echt niet lang meer duren! heel spannend succes en veel sterkte wij denken aan jullie. Wil je Manon de groetjes van mij doen.

  gr. Irma en natuurlijk ook van Tom.

Leave a Reply