1 jaar op de transplantatie lijst.

Vandaag is het zo ver ik sta nu precies 1 jaar op de long transplantatie lijst. Dit hebben we afgelopen zondag al gevierd.
We zijn toen in de middag naar de film geweest van Harrie Potter in de binnenstad van Den Haag. Het was een moie film en we hebben er van genoten. De zal was uitverkocht en het was erg druk. Peter en ik zaten in het midden van een rij en konden alles goed zien. Ik moest alleen halverwege de film naar de wc maar ik had echt geen zin om langs al die mensen te lopen dus heb ik het gelukkig op kunnen houden tot dat de film afgelopen was. Na de bioscoop zijn we uit eten geweest in een lekker chinees restaurand in de buurt waar ik woon. We hebben weer gesmult. Ik had een combi menu met nasi en kip kerrie en varkensvlees met tjap tjoi en Peter had een soort ossehaas met chinese groenten en cahew noten en rijst erbij. We hebben natuurlijk ook van elkaar de gerechten geproeft.
Daarna zijn we naar huis gegaan. Peter heeft toen gehoord dat Fyenoord gewonnen had van PSV en dat5 was wel leuk voetbal nieuws.
Afgelopen zaterdag was ik een beetje moe en had een dip in mijn energie level en hier was ik een beetje down van. Ik zat een beetje te balen hiervan toen ik ineen een SMS je kreeg van Annet. Annet heeft ook CF en heeft wel een half jaar op hoog Urgent op nieuwe longen moeten wachten in het Leyenburg ziekenhuis. Maar zaterdag heeft ze nieuwe longen gekregen en ik ben heel erg blij voor Annet en haar familie dat ze nu eindelijk nieuwe longen heeft. Mijn Zaterdag was gelijk weer goed en was de hele zaterdag gelijk weer vrolijk en heb veel aan Annet zitten denken en duimen dat alles goed zal komen.
De Operatie is goed gegaan, maar Annet ligt nog op de IC en het zal nog wel even duren voordat ze naar de gewone afdeling mag. Bedankt voor je telefoontje en mailtje Jose en veel sterkte de komende tijd.

Vrijdag hadden we nog naar een nieuwe lamp boven de eetkamertafel gekeken in de megastores maar niet de juiste maat gevonden, de meeste lampen zijn net iets te groot dus we zijn nog niet geslaagd maar hebben wel al veel moois gezien. Daarna hebben we nog kerstboomverlichting gekocht want de lampjes van vorig jaar waren stuk. Op zaterdag hadden we de kerstboom opgezet. We hebben een nepboom met gouden en rode ballen erin en met veel lichtjes. Er zitten gewone witte lichtjes is, gouden lichtjes en zo een lichtslinger die knippert en flikkert.
We hebben dus al de gezellige kerst in huis.
Gisteren was het wasdag en heb ik veel gestreken en gewassen. Het ging niet meer zo soepel allemaal als van de zomer. Ik twijfel steeds of ik niet achteruit aan het gaan ben met mijn longen. Ik sta met 3 liter zuurstof te hijgen achter mijn strijkplank en ook als ik even een was in de machine doe of eruit haal is het weer zweten en sporten voor me. Dit had ik van de zomer niet en ook traplopen kost me erg veel moeite. Zijn het nu mijn longen of mijn nog niet top conditie waarddoor alles zo moeizaam gaat. Eigenlijk had ik gehoopt dat na drie weken ziekenhuis ik meer opgeknapt zou zijn, maar dat is nog even niet zo, hopelijk komt dat nog.
Gisteren had ik ook even avondtetn gehaald en heb ik nog even rond gekeken bij de Kruidvat. Daar heb ik een mooie kaars gekocht en een grillpan. Ook heb ik bij de haarkleurverf staan kijken. De vorige keer dat ik mijn haar geverft had was net voor mijn trouwen en dat is er nu uit. Mijn eigen haarkleur is donkerblond maar dan heel saai en zonder warme herfst tint. Dus verf ik meestal mijn haar ook lichtbruin of donkerblond maar dan zit er wel iets in van een warme rood achtige tint zodat mijn haar wat levendiger wordt. Nou ik kon weer eens niet kiezen dus heb ik niks gekocht en ga ik nog even nadenken welke kleur het wel wordt.
Ik laat mijn haar niet bij de kapper verfen omdat de verf daar zou scherp ruikt en daar wordt ik dan erg benauwd van terwijl de verf uit een pakje van de drogisterij daar heb ik geen last van. Ik denk dat de kapper gewoon ander soort verf gebruikt dat meer chemische spul in zich heeft.

In de avond had ik hutspot gemaakt met een rundertartaartje en toe had ik een fruitsalade met yoghurt. Ik had gisteren ook nog even wat fruitsalade gemaakt van kiwi. banaan, mango en manderijn. heerlijk om zo op te eten of door de yoghurt en bevat ook nog vitaminen.
In de avond heeft Peter de hobbie tafel in de hobbie kamer verruilt met de zoldertafel en de zoldertafel staat hier veel mooier in de hobbiekamer. Het is een witte ikea tafel die van Martijn geweest is met een grote lade erin.
Op zolder is het nu een beetje een zooitje dat gaan we binnenkort ook nog opruimen. Er ligt het een en ander aan grof vuil en er kan een hoop opgeruimd worden.
Nu is het dinsdag en ook weer een drukke dag. Ik ga vanmiddag sporten en even langs Jane en vanavond heb ik gitaarles. OOk kom ik nog 10 kerstkaarten te kort en ga ik ook nog even meer kerstpostzegels kopen.
De reden waarom ik een tijdje niet geschreven had op deze weblog was dat onze modem het niet deed en ik niet op internet kon, bleek de stekker er gewoon niet goed in te zitten, daar kwam ik gisteren achter. Nu doet alles het weer.
Morgen schrijf ik weer.

2 Responses to “1 jaar op de transplantatie lijst.”

  1. manon Says:

    Hoi pascale ,kun je nog steeds niet op internet hopelijk is t probleem snel opgelost.
    groetjes van manon

  2. Ron van der Linden Says:

    wat valt er nu te vieren , ik sta er gvd al 5 en een halfjaar op

Leave a Reply