Eindhoven

Vanmorgen was het een beetje hectisch. Ik heb wel eerst even lekker tot half tien uitgeslapen.
Peter was al veel eerder op en was al naar de kapper geweest. Hij heeft nu wer lekker kort haar wat altijd zo leuk staat. Toen ik opstond was ie net weer thuis en ging nog even naar de bakker om brood te halen met een croissantje, lekker vers.
Toen ie weer terug was hebben we lekker ontbeten.
Ik moest toen nog sprayen en douchen en ben dat ook gaan doen.
Peter was intussen even naar de bouwmarkt gereden en heeft plexiglas platen meegenomen om rond om de parkietenkooi te plaatsen zodat alle troep van de vogels er niet naast valt. De meeste troep zoals schillenjes van zaadjes, zand en veren. Dat viel meestal naast de vogelkoi op de grond , het blijft nu meer in de kooi zitten.
Het plexiglas zit niet helemaal rondom maar op twee kooihelften zite het tot de helft anders kunnen de parkieten niet meer klimmen langs de tralies.
Ondertussen ging ik mijn zuurstof tankje vullen en ging dit weer niet goed. Mijn aansluitstuk van de zuurstof tank is stuk denk ik. Elke keer als ik het kleinere tankje wil bijvullen vriest de boel al na 10 seconden vullen vast en blijft de vul opening open staan zodat mijn tank dan leegloopt. Ik moet dan eerst met heet water de boel ontdooien en dan kan de kleine tank er weer af die dan niet eens gevuld is. Ik moet dan ook weer dwijlen en dat geeft best veel rommel in huis. Vanmorgen heeft Peter me gelukig gered en kreeg hij de kleine tank eraf. Ik vind het zo een gedoe. Ik ga de zuurstof leverancier maandag gelijk bellen.
Door de hoge hoeveelheid prednison die ik nu even heb ben ik in de morgen erg druk en kan ik niet veel hebben, dus vanmorgen was ik weer even in paniek toen mijn zuurstoftank zo zuurstof stond te blazen. Gelukkig heeft Peter me gered en merk ik dat ik toch wel meer last heb van de emotionele bijwerking van alle zware medicijnen die ik nu slik.
Aankomende maandag ben ik van de kuren af en en hoop ik me weer normaler en rustiger te gaan voelen.
Om iets voor een uur in de middag gingen we naar Peter zijn ouders. We gingen dan brenda afhalen om met zijn allen naar Eindhoven te rijden. In Eindhoven zijn we naar het vliegveld gereden om Martijn af te halen die weer lekker thuis kwam. Hij was erg bruin en hij was ook weer blij om in Nederland te zijn. Terwijl we daar waren had ik echt vreselijke buikpijn en moest erg vieze winden laten, maar dat schepte gelukig even wat ruimte om me heen. Gelukkig zag kees wel dat ik even niet zo lekker was, maar goed meestal gaat dit vanzelf weer over en inderdaad een paar uur later was ik weer kiplekker. Mijn schoonouders zijn altijd zo lief voor me.
We zijn toen weer naar huis gereden en hebben nog gezellig broodjes en koffie gedronken bij peter zijn ouders thuis. Oma kwam ook nog even langs en had mooie bloemen bij zich voor Martijn.
Na de gezelligheid zijn we naar huis gereden en hebben we TV gekeken. Ik ben nu nog even aan het sprayen en typen.
Hierna ga ik Peter even halen. Hij is namelijk even op de bank in slaap gevallen en is even moe. We gaan zo slapen want ik ben ook best moe en morgen wordt voor Peter alweer een drukke dag. Hij gaat namelijk Laminaat leggen bij mark en Marie-Jose hun nieuwe huis.
Ik ga morgen middag daar even langs, maar in de morgen heb ik nog het een en ander hier in huis te doen en wat kleine boodschapjes te halen.
Tot schrijfs.


One Response to “Eindhoven”

  1. Bob Kallen Says:

    Hoi Pascale,

    Hoeveel prednison krijg je nu? Ik heb nl ooit een orale kuur gehad die begon met 2 weken 80 mg, vervolgens 2 weken 60, 2 weken 50, 2 weken 40 en zo verder langzaam afgebeouwd tot niets na een half jaar. Was in 1998, en heeft echt supergeholpen, heb daarna ong 2 en half jaar zonder IV antibiotica gekund. Ik had geen last van die semmingswissleingen als ik ze kan noemen zoals jij ze omschrijft. Wel had ik een enorm dik geichrt, zeker in het begin. Daar nu gene last van, ook al slik ik inmiddels ook iets van 9 maanden prednison, nu nog 10 milligram vanaf maandag.

    Groeten en een goed weekend, Bob.

Leave a Reply