Update Pascale in het ziekenhuis (2)

Zo ik kan even typen in het ziekenhuis. Het is donderdagavond en ik knap al wat op maar ben nog lang niet de oude. Sinds gisteren gingen mijn longen weer wat meer open en hoest ik nu heel vies groen slijm op dat flink zat te ontsteken in mijn longen. Vandaar dat ik zo super benauwd was. Ik ben nu al weer iets minder kortademig en kan nu weel weer een stukkie lopen. Ook gaat het met de fysiotherapie op de loopband goed. Ik heb gisteren en vandaag op loopstand 5.0 gelopen 20 minuten lang. Dat ging goed. Ik heb op de loopband een muziekje op via mijn mp3 spelenr. Peter heeft daar allemaal leuke liedjes op gezet. O.a. de nieuwe cd van madonna.
Dat sport erg lekker en ik ga dan ook goed. Wel heb ik er spierpijn van maar getrainde spieren voel je altijd dat is normaal.
Ik krijg veel bezoek en ben ik weer eens prinses in t ziekenhuis.
Ik heb nog veel prednison waardoor ik nu echt net 7 maanden zwanger lijk met die opgezette buik van me. Ik heb gelukkig allemaal positiekleding broeken aan.
Die pas ik nog. Mijn nieuwe rode huispak en pyama zitten ook erg lekker hier in t ziekenhuis. In de ochtend ben ik nog erg moe en in de avond gaat mijn prednison werken en voel ik me veel fitter.
Mijn ouders en stefanie zijn lekker skien in oostenrijk en ze hebben heel veel sneeuw en geen zon. Fleur en maressa gaan al erg goed met skien en volgens mij hebben ze het er erg gezellig.
Straks komt Peter en dan gaan we lekker eten, ik heb alvast een broodje op en heb nog twee boterhammen liggen die zo op gaan. Peter had op t werk nog even team overleg.
Morgen gaat Peter met zijn broer en vader een dagje uit. Ze gaan skien in zoetermeer, een rondleiding doen in de kuip en dan nog eten en naar de bioscoop. gewoon een gezellig dagje er op uit.
Morgen komt Els gezellig op bezoek en Manon komt ook de hele dag gezellig. Ik vind het reuze gezellig alle bezoek. Gisteravond waren mark en Marie Jose op bezoek en dat was ook erg gezellig. Ik heb twee hele lieve varkentjesbeeldjes gehad die nu heel leuk op de televisie staan. Ook heb ik een puzzelboekje en een flair gehad die i mnog niet gelezen heb maar even bewaar als ik een baal moment heb dan verwen ik mezelf met de flair. Tja baal momenten zijn er soms ook in hert ziekenhuis. Meestal is dat dan omdat ik me niet zo lekker voel en bijvoorbeeld dan last heb van alle bijwerkingen van de zware medicijnen.
Ook psychisch is het soms erg zwaar maar ik sla me er wel doorheen samen met Peter. Samen zijn we bere sterk.
Waar we allebei een beetje mee zitten is of deze sneel opname na de vorige van nog geen 4 weken geleden een winterdip is of een achteruitgang van mijn longen. Als ik na deze opname weer zo snel weer ziek wordt en dan ook weer opgenomen moet worden gaan we ons toch wel zorgen maken.
Dat betekend dan dat ik niet echt lang meer zonder infuus antibiotica kan. Ook moet ik een keer afbouwen met de hoge dosis prednison en dan kijken of ik niet al te benauwd wordt.
Gelukkig doet mijn porta cath het weer goed en heb ik nog gelukkig geen nieuwe nodig. Ik zag me al weer helemaal op die operatie tafel 1.5. uur stil liggen en dan ben je gewoon wakker hoor. Gelukkig hoeft dat niet en hoop ik dat die pota cath het nog lang blijft doen.
Ik ga even op marktplaats.nl kijken omdat Manon daar een roeiapparaat heeft gezien met zo een vliegewiel. Ik zit er over te denken zo een ding aan et schaffen of toch weer een hometrainer. Ik had er een maar het stuur brak af en is die naar de vuilnis.
tot schrijfs.

4 Responses to “Update Pascale in het ziekenhuis (2)”

 1. Carla Says:

  Hoi Pascale

  Balen dat je weer in het ziekenhuis ligt,zeg.Wel fijn dat je de feestdagen thuis was al voelde je je niet echt toppie.Maar nu voel je je gelukkig al weer ietsie pietsie lekkerder las ik net.Ik lees je blog tijdens mijn spray-sessies.Laatst tijdens een familie-weekend kwamen we er achter dat de vriend(Jeroen) van mijn nichtje een collega van Peter is ; klein wereldje,he?
  Nou Pascale, ik duim voor je dat je nu weer eens lekker opknapt en dat je daarna weer een hele poos zonder iv-kuren
  kan.

  Groetjes Carla van Oef.

 2. evert jan Says:

  Pascal,

  was ik afgelopen maandag of dinsdag nog onder bij de EHBO bij jou voor een ritje met de motor. Ik voelde me toch niet helemaal optimaal dus ben maar niet bij jou langsgegaan. Ik ga binnenkort gewoon met je lunchen, al hoop ik dat wanneer ik dat weer kan doen jij niet meer in het ziekenhuis bent, want dan zit je lekker thuis.
  We hebben nog wel wat DVD’s als je verlegen om films zit maar dan moet je dat natuurlijk even laten weten. Komende week proberen we eventje langs te wippen.

  groetjes Evert Jan en Hennie

 3. Hein Says:

  Hoi Pascale,

  Rot dat je weer in het ziekenhuis moet liggen hoor. Blij te lezen dat je alweer iets vooruit boekt. We komen van de week langs, we bellen nog even voor de bezoektijd.

  Bij ons is de keuken nu klaar, het is allemaal op het nippertje gelukt, maar het resultaat is wel naar. Later kom je gezellig met Peter langs om te kijken en eten te proeven in onze wokbrander pit!

  Sterkte daar!!!
  Groetjes,
  Hein en Natasja

 4. Raimond en Chantal Says:

  Hoi Pascale,

  Vervelend dat je nu weer naar het ziekenhuis moest. Ik hoop dat het snel weer een beetje beter met je gaat!
  Ik heb net ongeveer een half uur in de wacht gehangen bij het ziekenhuis om naar je doorverbonden te worden, maar je schijnt daar geen telefoon te hebben?!
  We wilde namelijk even horen hoe het met je ging en even afspreken wanneer we op bezoek kunnen komen.

  Hier gaat alles z’n gangetje. Ik zit nu ongeveer een maand thuis en op Raimonds werk is het harstikke druk. Hij moet zelfs vaak in het weekend werken.
  Zal Peter effe mailen voor je telefoonnummer!

  Groeten,

  Raimond en Chantal

Leave a Reply